Kepez’e dilekçe yağdı

YEREL 11.06.2020 - 17:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kepez’e dilekçe yağdı

Yavuz Selim Mahallesi sakinleri askıya çıkarılan imar plan tadilatına itiraz etti

haberimizvar.net- Kepez İlçesi Yavuz Selim Mahallesi sakinleri Kepez Belediyesi tarafından 2016 yılında yapılan referandum sonucunda ada bazında tek ada tek parsel imar plan tadilatının uyulmasını ve askıya çıkan ilanı kabul etmediklerini beyan eden dilekçelerini Kepez Belediyesi’ne teslim etti.   Kepez İlçesi Yavuz Selim Mahallesi sakinleri Kepez Belediyesi tarafından 2016 yılında mahallerinde yapılan referandumda ada bazında imar plan tadilatı için çıkan "EVET" oyu sonucunda ada bazında tek ada tek parsel kararına uyulması ve askıya çıkan imar plan tadilatına itiraz etmek için Kepez Belediyesi önünde toplanarak dilekçelerini verdi. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz da destek vermek amacıyla mahalle sakinlerinin yanlarında bulundu. Yavuz Selim Mahallesi sakinleri adına basın açıklamasını yapan Cengiz "Mahallemiz topoğrafik olarak Antalya'da imarlaşma anlamında eşi benzeri olmayan bir eğime ve her yerinde farklı bir yeryüzü yapısına sahiptir. Parsel çizgileri ile ayrılan adalarımızın parsel çekme mesafesi kayıplarına uğramasını, çekme mesafeleri ve parsel sınırı duvarları nedeniyle mimari projelendirmede sosyal donatı alanlarımızın küçülmesini ve adamızın değer kaybına uğramasını istemiyoruz. 2,3 yada 5'e parsel çizgisi ile bölünen her adada müteahhitle anlaşma aşamasında parsel sınırlarının altında ve yol sınırlarının içinde kalan her gecekondu mağdur olacaktır. Ada içinde önce anlaşıp arsasını müteahhide vermek isteyen vatandaşlarla davalık duruma gelecektir. Ya da ruhsatını bekleyen parsele belediye tarafından ruhsatın altyapının olmaması nedeniyle verilemeyeceği söylenecektir" diye konuştu.   MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ! Ada bazında kalarak müteahhitler ile anlaşacakları güne kadar evlerinde oturmak istediklerini söyleyen Cengiz, "Aksi hallerde daha! 5-10 sene belki daha fazla dava ve anlaşmazlıklar nedeniyle mahallemiz düzgün konutlaşmaya gidemeyecektir. Bir kısmımız ev sahibi olurken diğerlerinin anlaşamadığı durumda mağduriyet yaşamasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenledir ki ada bazında proje çözümü tek seçenektir. 5 yıldır ada bazında tapularımızı alıp yapılaşmaya gitmek amacıyla evlerimize tadilat yaptırmadık. Evlerimiz boyasız ve birçok yeri su almaktadır. Sürecin daha fazla uzamasını istemiyoruz. Amaç gecekondu sahiplerini en az mağduriyet ve doğru düzgün bir şehircilik planlamaksa referandum kararına uyulmasını istiyoruz" dedi.  
Yavuz Selim Mahallesi sakinleri askıya çıkarılan imar plan tadilatına itiraz etti

haberimizvar.net- Kepez İlçesi Yavuz Selim Mahallesi sakinleri Kepez Belediyesi tarafından 2016 yılında yapılan referandum sonucunda ada bazında tek ada tek parsel imar plan tadilatının uyulmasını ve askıya çıkan ilanı kabul etmediklerini beyan eden dilekçelerini Kepez Belediyesi’ne teslim etti.

 

Kepez İlçesi Yavuz Selim Mahallesi sakinleri Kepez Belediyesi tarafından 2016 yılında mahallerinde yapılan referandumda ada bazında imar plan tadilatı için çıkan "EVET" oyu sonucunda ada bazında tek ada tek parsel kararına uyulması ve askıya çıkan imar plan tadilatına itiraz etmek için Kepez Belediyesi önünde toplanarak dilekçelerini verdi. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz da destek vermek amacıyla mahalle sakinlerinin yanlarında bulundu. Yavuz Selim Mahallesi sakinleri adına basın açıklamasını yapan Cengiz "Mahallemiz topoğrafik olarak Antalya'da imarlaşma anlamında eşi benzeri olmayan bir eğime ve her yerinde farklı bir yeryüzü yapısına sahiptir. Parsel çizgileri ile ayrılan adalarımızın parsel çekme mesafesi kayıplarına uğramasını, çekme mesafeleri ve parsel sınırı duvarları nedeniyle mimari projelendirmede sosyal donatı alanlarımızın küçülmesini ve adamızın değer kaybına uğramasını istemiyoruz. 2,3 yada 5'e parsel çizgisi ile bölünen her adada müteahhitle anlaşma aşamasında parsel sınırlarının altında ve yol sınırlarının içinde kalan her gecekondu mağdur olacaktır. Ada içinde önce anlaşıp arsasını müteahhide vermek isteyen vatandaşlarla davalık duruma gelecektir. Ya da ruhsatını bekleyen parsele belediye tarafından ruhsatın altyapının olmaması nedeniyle verilemeyeceği söylenecektir" diye konuştu.

 

MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ!

Ada bazında kalarak müteahhitler ile anlaşacakları güne kadar evlerinde oturmak istediklerini söyleyen Cengiz, "Aksi hallerde daha! 5-10 sene belki daha fazla dava ve anlaşmazlıklar nedeniyle mahallemiz düzgün konutlaşmaya gidemeyecektir. Bir kısmımız ev sahibi olurken diğerlerinin anlaşamadığı durumda mağduriyet yaşamasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenledir ki ada bazında proje çözümü tek seçenektir. 5 yıldır ada bazında tapularımızı alıp yapılaşmaya gitmek amacıyla evlerimize tadilat yaptırmadık. Evlerimiz boyasız ve birçok yeri su almaktadır. Sürecin daha fazla uzamasını istemiyoruz. Amaç gecekondu sahiplerini en az mağduriyet ve doğru düzgün bir şehircilik planlamaksa referandum kararına uyulmasını istiyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.