Kesilen ağaçların sorumlusu Türel

GÜNDEM 29.12.2019 - 13:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kesilen ağaçların sorumlusu Türel

AKP İl Başkanı Taş’ın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’i suçladığı ağaç katliamının gerçek sorumlusunun Menderes Türel olduğu belirtildi. Konyaaltı’ndaki ağaç kıyımı başvurusunun AKP’li Türel döneminde yapıldığı belgeleriyle ortaya çıktı.

haberimizvar.net- AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın gündeme getirdiği Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı’ndaki ağaç katliamına yol açan işlemlerin Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde başlatıldığı anlaşıldı. AKP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in genel sekreter yardımcılarından Bedrullah Erçin’in 21 Kasım 2018’de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne resmi bir yazı göndererek Konyaaltı sahili Beach Park koruluk alanında bulunan ağaçların kuru yanlarının tehlike arz ettiğini belirterek, güvenlik gerekçesiyle söz konusu ağaçların kesilmesi için izin istediği ortaya çıktı.   TAPULU KESİM İÇİN MÜRACAAT Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün Doğu Antalya Emlak Müdürlüğüne gönderdiği 10 Ocak 2019 tarihli yazısında ise, koruluğun teknik personel tarafından gezilerek incelendiği ve kuruyan, yan yatmış vaziyetteki, tehlike arz eden andız, okaliptüs ve kızılçam ağaçlarının plaka çakılarak işaretlendiği belirtildi. Genel toplamı 103 bin 471 metreküp olan bu ağaçlardan sadece yakacak odun üretilebildiği vurgulanan Orman Bölge Müdürlüğü yazısında, “Tahminen 6 ster yapraklı yakacak, 46 ster ibreli yakacak odun olmak üzere, toplam 52 ster odun çıkacaktır. Yapraklı yakacak odun ster fiyatı 110 TL, ibreli yakacak odun ster fiyatı ise 70 TL’dir. Buna göre yaklaşık değeri 3 bin 880 TL olup, ilgili sahadaki kuruyan ağaçların acilen sahadan çıkarılması uygun olacağından, bu işlem için Emlak Müdürlüğünün ilgili yerin tapusu ile beraber iş ve işlemleri takip edecek bir personel görevlendirilmesi ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğüne tapulu kesim için müracaat etmeniz gerekmektedir” denildi. ‘AKP İL BAŞKANI SUÇ BASTIRIYOR’ Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yazısına cevap veren Milli Emlak Daire Başkan Vekili Oğuzhan Sürmeli de, “Toplam 3.880 TL’lik ağaç bedelinin Ziraat Bankası Antalya Şubesi’ndeki hesaba yatırılması halinde Orman İşletme Müdürlüğüne tapulu kesim için müracaat edilerek işlemlere başlanacaktır” şeklinde bilgi verdi. Bütün bu başvuru ve yazışmaların 30 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde, yani AKP’li Menderes Türel’in büyükşehir belediye başkanlığı esnasında yapıldığını belirten belediye kaynakları, AKP İl Başkanı Taş’ın kendi icraatları CHP’li yeni yönetime yüklemeye çalıştığını dile getirdi. AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş sosyal medya mesajında, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 9 aylık icraatının başında Konyaaltı’nda ağaç katliamı geliyor. Bunun dışında işçi sürgünleri ve işten çıkarma, 46 tiyatro çalışanın işten çıkarılması da var. Takdir Antalya halkının” ifadelerini kullanmıştı.     
AKP İl Başkanı Taş’ın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’i suçladığı ağaç katliamının gerçek sorumlusunun Menderes Türel olduğu belirtildi. Konyaaltı’ndaki ağaç kıyımı başvurusunun AKP’li Türel döneminde yapıldığı belgeleriyle ortaya çıktı.

haberimizvar.net- AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın gündeme getirdiği Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı’ndaki ağaç katliamına yol açan işlemlerin Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde başlatıldığı anlaşıldı. AKP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in genel sekreter yardımcılarından Bedrullah Erçin’in 21 Kasım 2018’de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne resmi bir yazı göndererek Konyaaltı sahili Beach Park koruluk alanında bulunan ağaçların kuru yanlarının tehlike arz ettiğini belirterek, güvenlik gerekçesiyle söz konusu ağaçların kesilmesi için izin istediği ortaya çıktı.

 

TAPULU KESİM İÇİN MÜRACAAT

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün Doğu Antalya Emlak Müdürlüğüne gönderdiği 10 Ocak 2019 tarihli yazısında ise, koruluğun teknik personel tarafından gezilerek incelendiği ve kuruyan, yan yatmış vaziyetteki, tehlike arz eden andız, okaliptüs ve kızılçam ağaçlarının plaka çakılarak işaretlendiği belirtildi. Genel toplamı 103 bin 471 metreküp olan bu ağaçlardan sadece yakacak odun üretilebildiği vurgulanan Orman Bölge Müdürlüğü yazısında, “Tahminen 6 ster yapraklı yakacak, 46 ster ibreli yakacak odun olmak üzere, toplam 52 ster odun çıkacaktır. Yapraklı yakacak odun ster fiyatı 110 TL, ibreli yakacak odun ster fiyatı ise 70 TL’dir. Buna göre yaklaşık değeri 3 bin 880 TL olup, ilgili sahadaki kuruyan ağaçların acilen sahadan çıkarılması uygun olacağından, bu işlem için Emlak Müdürlüğünün ilgili yerin tapusu ile beraber iş ve işlemleri takip edecek bir personel görevlendirilmesi ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğüne tapulu kesim için müracaat etmeniz gerekmektedir” denildi.

‘AKP İL BAŞKANI SUÇ BASTIRIYOR’

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yazısına cevap veren Milli Emlak Daire Başkan Vekili Oğuzhan Sürmeli de, “Toplam 3.880 TL’lik ağaç bedelinin Ziraat Bankası Antalya Şubesi’ndeki hesaba yatırılması halinde Orman İşletme Müdürlüğüne tapulu kesim için müracaat edilerek işlemlere başlanacaktır” şeklinde bilgi verdi. Bütün bu başvuru ve yazışmaların 30 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde, yani AKP’li Menderes Türel’in büyükşehir belediye başkanlığı esnasında yapıldığını belirten belediye kaynakları, AKP İl Başkanı Taş’ın kendi icraatları CHP’li yeni yönetime yüklemeye çalıştığını dile getirdi. AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş sosyal medya mesajında, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 9 aylık icraatının başında Konyaaltı’nda ağaç katliamı geliyor. Bunun dışında işçi sürgünleri ve işten çıkarma, 46 tiyatro çalışanın işten çıkarılması da var. Takdir Antalya halkının” ifadelerini kullanmıştı. 





 




 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.