Kızını koruma oğlunu eğit

22.07.2020 - 12:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kızını koruma oğlunu eğit

Bahar Tezcan- Seni birkaç güne kadar unutacağız güzel kadın Pınar Gültekin.. Bugün çok şeyler yazacağız paylaşacağız senin için. Yarın basın açıklamaları birkaç eylem belki.. Onda da birçoğumuz susturulacak. Ama ertesi gün hepimiz hayat devam ediyor moduna geçeceğiz. Sonraki günler de öyle.. Taa ki bir sonraki kadın cinayetinde yeniden duyarlı insanlar olacağız.. Peki kim sorumlu olacak.. Tabi ki yasalarımızın  caydırıcı olmasını isteyeceğiz. Devletimizden  bizim hepimizin yaşam hakkını korumasını isteyeceğiz.. Bunla bitecek mi ?? Hayır!! Toplum olarak bizim sorumluluklarımız yok mu?? Eğitim eğitim illa ki eğitim !! Pınar cinayetini işleyen caniyi bir kadın dünyaya getirmedi mi? Onun yetişmesinde babası kadar o kadının da sorumluluğu olmadı mı??? Demek ki sevgiyi öğretemedi, insanlığı öğretemedi. Toplumdaki yanlış bilinen tabuların dışına çıkamadı. Sünnet olunca “oğlum erkek oldu” ağlayınca ‘karı gibi ağlama’ flört edince “aferin çapkın oğluma” demedi mi acaba oğluna. En basit bir örnek; sünnet töreninde eline kral asası tutuşturulan erkek çocuk kendini dünyanın hakimi sanmaz mı?? Onun bilincinden herşeyi yapmaya hakkı olduğu düşüncesini silmek mümkün mü?? Ve biz kadınlar -erkek çocuk doğurunca kendini kraliçe ilan eden anneler!!! Kısacası yara derin!!!  

Bahar Tezcan- Seni birkaç güne kadar unutacağız güzel kadın Pınar Gültekin..

Bugün çok şeyler yazacağız paylaşacağız senin için.

Yarın basın açıklamaları birkaç eylem belki..

Onda da birçoğumuz susturulacak. Ama ertesi gün hepimiz hayat devam ediyor moduna geçeceğiz. Sonraki günler de öyle.. Taa ki bir sonraki kadın cinayetinde yeniden duyarlı insanlar olacağız..

Peki kim sorumlu olacak..

Tabi ki yasalarımızın  caydırıcı olmasını isteyeceğiz. Devletimizden  bizim hepimizin yaşam hakkını korumasını isteyeceğiz..

Bunla bitecek mi ??

Hayır!!

Toplum olarak bizim sorumluluklarımız yok mu??

Eğitim eğitim illa ki eğitim !!

Pınar cinayetini işleyen caniyi bir kadın dünyaya getirmedi mi?

Onun yetişmesinde babası kadar o kadının da sorumluluğu olmadı mı???

Demek ki sevgiyi öğretemedi, insanlığı öğretemedi. Toplumdaki yanlış bilinen tabuların dışına çıkamadı. Sünnet olunca “oğlum erkek oldu” ağlayınca ‘karı gibi ağlama’ flört edince “aferin çapkın oğluma” demedi mi acaba oğluna. En basit bir örnek; sünnet töreninde eline kral asası tutuşturulan erkek çocuk kendini dünyanın hakimi sanmaz mı??

Onun bilincinden herşeyi yapmaya hakkı olduğu düşüncesini silmek mümkün mü??

Ve biz kadınlar -erkek çocuk doğurunca kendini kraliçe ilan eden anneler!!!

Kısacası yara derin!!!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.