Korkuteli’ndeki elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı

YEREL 03.01.2020 - 15:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Korkuteli’ndeki elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli ilçesinde 4 gündür devam eden elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı.

haberimizvar.netKorkuteli’nde 22 Aralık 2019 tarihinden itibaren başlayan ve 4 gündür süren elektrik kesintisini CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Arı, cevaplaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na soru yöneltti. Arı, şöyle konuştu:   KARANLIKTA KALDILAR “29 Aralık 2019 Pazar günü Antalya'nın Korkuteli ilçesine mevsimin ilk karı yağmış, sabaha kadar devam eden yağış nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı yaklaşık 20 santime kadar ulaşmıştır. Ancak kar yağışı maalesef elektrik kesintisini de beraberinde getirmiştir. Pazartesi sabahından itibaren Korkuteli merkez ve birçok mahallede (köyde) elektrikler kesilmiştir. Alınan bilgiye göre de birçok mahallede elektrik kesintisi devam etmektedir. ÖZELLEŞTİRME VE İHMAL Özelleştirmenin sonucu kendini göstermiştir. Bölgenin elektrik dağıtım hizmetini veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.) gerekli alt yapıya önem vermediği ve alt yapıyı ihmal ettiği ortaya çıkmıştır. Korkuteli gibi Antalya merkeze yakın bir ilçede evler ve ticari işletmeler 4 gündür elektriksiz kalmıştır. 2020 YILINDA OLACAK İŞ Mİ? İlçenin başta mantar üreticileri olmak üzere, besi üreticileri, süt üreticileri, soğuk hava depoları gibi birçok üretici bu kesintiden  zarar görmüştür. Zararların bir an önce tespit edilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi için sorumlulara rücu edilmesi gerekmektedir. İlgililerin ilgisizligi ile Korkuteli ilçesi 2020 yılına karanlıkta girmiştir. Biran evvel çözüm üretilmelidir. Vatandaşımız elektriğe kavuşmalıdır.Yetkilileri göreve davet ediyorum.”    
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli ilçesinde 4 gündür devam eden elektrik kesintisini TBMM’ye taşıdı.

haberimizvar.netKorkuteli’nde 22 Aralık 2019 tarihinden itibaren başlayan ve 4 gündür süren elektrik kesintisini CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Arı, cevaplaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na soru yöneltti. Arı, şöyle konuştu:

 

KARANLIKTA KALDILAR

“29 Aralık 2019 Pazar günü Antalya'nın Korkuteli ilçesine mevsimin ilk karı yağmış, sabaha kadar devam eden yağış nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı yaklaşık 20 santime kadar ulaşmıştır. Ancak kar yağışı maalesef elektrik kesintisini de beraberinde getirmiştir. Pazartesi sabahından itibaren Korkuteli merkez ve birçok mahallede (köyde) elektrikler kesilmiştir. Alınan bilgiye göre de birçok mahallede elektrik kesintisi devam etmektedir.

ÖZELLEŞTİRME VE İHMAL

Özelleştirmenin sonucu kendini göstermiştir. Bölgenin elektrik dağıtım hizmetini veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.) gerekli alt yapıya önem vermediği ve alt yapıyı ihmal ettiği ortaya çıkmıştır. Korkuteli gibi Antalya merkeze yakın bir ilçede evler ve ticari işletmeler 4 gündür elektriksiz kalmıştır.

2020 YILINDA OLACAK İŞ Mİ?

İlçenin başta mantar üreticileri olmak üzere, besi üreticileri, süt üreticileri, soğuk hava depoları gibi birçok üretici bu kesintiden  zarar görmüştür. Zararların bir an önce tespit edilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi için sorumlulara rücu edilmesi gerekmektedir. İlgililerin ilgisizligi ile Korkuteli ilçesi 2020 yılına karanlıkta girmiştir. Biran evvel çözüm üretilmelidir. Vatandaşımız elektriğe kavuşmalıdır.Yetkilileri göreve davet ediyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.