Koronavirüs verileri 'ulusal çıkarlar' için gizlenmiş!

GÜNDEM 01.10.2020 - 15:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Koronavirüs verileri 'ulusal çıkarlar' için gizlenmiş!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerinin gizlendiği tartışmasının alevlenmesiyle itirafta bulundu. Koca, verilerin gizlenmesinin 'ulusal çıkarları koruma' amacıyla yapıldığını açıkça dile getirdi.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti. Ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt veren Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.  Koca, "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır," diyerek günlük vaka sayısının açıklanan hasta sayısından 20 kat fazla olduğunu doğrulamıştı. TTB, muhalefet, sosyal medya, hatta Bilim Kurulu'nda bile bakanın sözlerine büyük tepki geldi. ULUSAL ÇIKARLAR İÇİNMİŞ! Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "devletin halkın sağlığı kadar ulusal çıkarları da koruduğunu" söyleyerek ilginç bir yanıta imza attı.    Koca, şunları söyledi; "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır."
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerinin gizlendiği tartışmasının alevlenmesiyle itirafta bulundu. Koca, verilerin gizlenmesinin 'ulusal çıkarları koruma' amacıyla yapıldığını açıkça dile getirdi.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti. Ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt veren Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.

TTB, muhalefet, sosyal medya, hatta Bilim Kurulu'nda bile bakanın sözlerine büyük tepki geldi.

ULUSAL ÇIKARLAR İÇİNMİŞ!

Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "devletin halkın sağlığı kadar ulusal çıkarları da koruduğunu" söyleyerek ilginç bir yanıta imza attı.

 Koca, şunları söyledi; "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.