Koronaya karşı sanatçı dayanışması

YAŞAM 04.06.2020 - 17:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Koronaya karşı sanatçı dayanışması

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ölümlere neden olan koronavirüs salgınından korunmak amacıyla 'Evde Kal' çağrılarına uyan sanatçılar arasında 'Sanata ve Sanatçıya Destek' sloganlı çalışma başlatıldı.

haberimizvar.net-Seramik sanatçıları arasında facebook üzerinden hayata geçirilen ve 7 gün süren '7 Gün 7 Çalışma' adlı dayanışma projesine birçok il ve ilçeden seramik sanatçıları yoğun ilgi gösterdi. Antalya'dan da Bahar Art&Desing Gallery sahibi Şebnem Bahar'ın öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden akademisyenler Özlem Ayla Sarnıç, Emel Mülayim, Figen Işıktan ve daha birçok seramik sanatçısı, projeye en iyi eserlerini paylaşarak katkı sağladı. Seramik ve cam sanatçısı Şebnem Bahar, "7 Gün 7 Çalışma adlı proje, ulusal ve uluslararası alanda seramik sanatını ve sanatçılarını gündemde tutabilmek amacıyla sosyal medya ağında başlatılmış bir platformudur" dedi. Bahar, 7 günlük sürede neler yapıldığını şöyle anlattı; "Projenin amacı, dünyayı kasıp kavuran, binlerce insanın ölümüne neden olan, ülke ekonomilerini ve insanları maddi ve manevi yönden etkileyen pandemi sürecinde sanat ile gündemi rahatlatmak, sanat ve sanatçıya destek olmak, birlik ve beraberliği sağlamaktı. Her sanatçı, her gün bir sanatçıyı projeye katkı koyması için platforma katılmaya davet etti. Böylece bir zincir oluştu. Katılımcılar 7 gün boyunca her gün farklı bir seramik çalışması eserinin dijital görüntüsünü paylaştı. Yüzlerce eser sosyal medya üzerinden beğeniye sunulmuş oldu." 
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ölümlere neden olan koronavirüs salgınından korunmak amacıyla 'Evde Kal' çağrılarına uyan sanatçılar arasında 'Sanata ve Sanatçıya Destek' sloganlı çalışma başlatıldı.

haberimizvar.net-Seramik sanatçıları arasında facebook üzerinden hayata geçirilen ve 7 gün süren '7 Gün 7 Çalışma' adlı dayanışma projesine birçok il ve ilçeden seramik sanatçıları yoğun ilgi gösterdi.

Antalya'dan da Bahar Art&Desing Gallery sahibi Şebnem Bahar'ın öncülüğünde, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden akademisyenler Özlem Ayla Sarnıç, Emel Mülayim, Figen Işıktan ve daha birçok seramik sanatçısı, projeye en iyi eserlerini paylaşarak katkı sağladı.

Seramik ve cam sanatçısı Şebnem Bahar, "7 Gün 7 Çalışma adlı proje, ulusal ve uluslararası alanda seramik sanatını ve sanatçılarını gündemde tutabilmek amacıyla sosyal medya ağında başlatılmış bir platformudur" dedi. Bahar, 7 günlük sürede neler yapıldığını şöyle anlattı;

"Projenin amacı, dünyayı kasıp kavuran, binlerce insanın ölümüne neden olan, ülke ekonomilerini ve insanları maddi ve manevi yönden etkileyen pandemi sürecinde sanat ile gündemi rahatlatmak, sanat ve sanatçıya destek olmak, birlik ve beraberliği sağlamaktı. Her sanatçı, her gün bir sanatçıyı projeye katkı koyması için platforma katılmaya davet etti. Böylece bir zincir oluştu. Katılımcılar 7 gün boyunca her gün farklı bir seramik çalışması eserinin dijital görüntüsünü paylaştı. Yüzlerce eser sosyal medya üzerinden beğeniye sunulmuş oldu." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.