Kuğulu Park’ta arbede

GÜNDEM 09.07.2020 - 18:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kuğulu Park’ta arbede

'Çoklu Baro' teklifine karşı çıkan baro başkanlarının Ankara Kuğulu Park’ta başlattığı eyleme polis müdahale etti. Çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilen avukatlar ile polis arasında arbede yaşandı

haberimizvar.net-Halen TBMM’de görüşülen AKP’nin ‘Çoklu Baro’ yasa teklifine karşı çıkan baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta ‘nöbet’ başlattı. Kuğulu Park’ta Ankara Barosu adına yapılan açıklamada, “Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz” denildi. Polis başkanların etrafını sararak parka girişleri engelledi, desteğe gelen avukatlarla polis arasında da arbede yaşandı.   ANKARA BAROSU ÇAĞRI YAPTI Ankara Barosu’nda yapılan açıklamada, Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifinin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatılarak şu çağrı yapıldı: “Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz.”   ‘POLİS DEVLETİ OLDUĞUMUZUN KANITI’ Açıklamanın ardından baro başkanının çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilerek parka girilmesine izin verilmedi. Barikatın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bu durum polis devleti olduğumuzun bir kanıtıdır” dedi. Baro başkanlarının çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen avukatlar, polis ablukası altında olan meslektaşlarına destek verirken, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, pandemi gerekçesi ile çevrelerinin kapatıldığını, bu uygulamanın yasal dayanağı olmadığını söyledi. Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre Sağkan, “Ankara’da üçüncü kez suç işleniyor” dedi. Bunun üzerine Ankara Barosu’nun çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen ancak alana alınmayan avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, yasa değişikliğine karşı toplanan dilekçeleri imzalayana kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.   CHP’Lİ TANAL BARİKATI YIKTI CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kuğulu Park’ın halka kapatılamayacağını ifade ederek bariyeri kaldırmaya çalıştı. Bu sırada bazı avukatlar da yardım etti. Polisin engelleme çabalarına rağmen Tanal bariyerin bir kısmını kaldırmayı başardı. Bu sırada avukatların bir kısmı baro başkanlarının yanına geçti. Bu arada alanda bulunan avukatlar, “Parkı aç” sloganı attı. Bunu üzerine alana Çevik Kuvvet desteği getirildi. Baro başkanlarının bulunduğu alana girmek için gelen avukatlar çoklu baroya karşı taleplerini içeren dövizler taşıyarak Kuğulu Park’a geldi.    
'Çoklu Baro' teklifine karşı çıkan baro başkanlarının Ankara Kuğulu Park’ta başlattığı eyleme polis müdahale etti. Çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilen avukatlar ile polis arasında arbede yaşandı

haberimizvar.net-Halen TBMM’de görüşülen AKP’nin ‘Çoklu Baro’ yasa teklifine karşı çıkan baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta ‘nöbet’ başlattı. Kuğulu Park’ta Ankara Barosu adına yapılan açıklamada, “Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz” denildi. Polis başkanların etrafını sararak parka girişleri engelledi, desteğe gelen avukatlarla polis arasında da arbede yaşandı.

 

ANKARA BAROSU ÇAĞRI YAPTI

Ankara Barosu’nda yapılan açıklamada, Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifinin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatılarak şu çağrı yapıldı: “Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz.”

 

‘POLİS DEVLETİ OLDUĞUMUZUN KANITI’

Açıklamanın ardından baro başkanının çevresi emniyet araçları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilerek parka girilmesine izin verilmedi. Barikatın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bu durum polis devleti olduğumuzun bir kanıtıdır” dedi. Baro başkanlarının çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen avukatlar, polis ablukası altında olan meslektaşlarına destek verirken, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, pandemi gerekçesi ile çevrelerinin kapatıldığını, bu uygulamanın yasal dayanağı olmadığını söyledi. Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre Sağkan, “Ankara’da üçüncü kez suç işleniyor” dedi. Bunun üzerine Ankara Barosu’nun çağrısı ile Kuğulu Park’a gelen ancak alana alınmayan avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, yasa değişikliğine karşı toplanan dilekçeleri imzalayana kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.

 

CHP’Lİ TANAL BARİKATI YIKTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kuğulu Park’ın halka kapatılamayacağını ifade ederek bariyeri kaldırmaya çalıştı. Bu sırada bazı avukatlar da yardım etti. Polisin engelleme çabalarına rağmen Tanal bariyerin bir kısmını kaldırmayı başardı. Bu sırada avukatların bir kısmı baro başkanlarının yanına geçti. Bu arada alanda bulunan avukatlar, “Parkı aç” sloganı attı. Bunu üzerine alana Çevik Kuvvet desteği getirildi. Baro başkanlarının bulunduğu alana girmek için gelen avukatlar çoklu baroya karşı taleplerini içeren dövizler taşıyarak Kuğulu Park’a geldi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.