Kurnaz, 'Hesabını verecekler'

GÜNDEM 14.02.2020 - 18:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kurnaz, 'Hesabını verecekler'

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Gazi Mahallesi’nde engelli ve mağdur aileler için yapılan TOKİ konutlarında asansör, balkon ve yangın merdivenlerinin olmamasını eleştirerek, “Onları bu yaşama mahkum edenler hesabını vereceklerdir” dedi.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz Gazi Mahallesi’nde bulunan TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) evlerinde yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Engelli ve mağdur aileler için yapılan konutlarda balkonların ve engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak asansörlerin olmadığını söyleyen Kurnaz, “TOKİ konutlarında binaların olası bir yangın ve deprem anında acil çıkış olarak kullanılabilecek yangın merdiveni bile yok. Burada yaşayan vatandaşımız engelli ve mağdur olmalarının yanında yaşam şartlarının da zorlaştırılmaları nedeniyle de mağduriyet yaşıyor” dedi. DIŞARI ÇIKAMIYORLAR TOKİ’de ikamet eden vatandaşların 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü balkon yaptıracağının sözünü verdiğini ama sözü yerine getirmediğini iddia ettiğini belirten Kurnaz, ”Birçoğu engelli vatandaşımız balkonsuz, asansörsüz, yangın merdiveni olmadan yapılan konutlarda bu yaşama mahkum ediliyor. İnsanlığa yakışmıyor. Mehmet Ali Altıner abimiz yürüyemediği için tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmek zorunda. TOKİ konutlarında asansör ve balkon olmadığı için de gündelik yaşamında hava almak için dışarı bile çıkamıyor. Sadece doktora gitmek için dışarı çıkan abimiz onu da bin bir zorluk içinde sedyeyle gerçekleştirebiliyor. TOKİ’lerde yaşayan halkımız çamaşırlarını da pencere kenarına ip bağlayarak asıyor ya da evlerinin içinde kurutmaya çalışıyor. TOKİ’de bir başka vatandaşımız Hatice Damar da yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. İnsanların mağduriyetini gidermek belediye gibi kamu kurumlarının asli görevlerinden biridir” dedi. İNSANLARI KANDIRARAK BİR YERE GELEMEZLER Gazi Mahallesi’ndeki TOKİ’lerde yaşanan sıkıntıları değerlendiren Kurnaz, “Seçimde oy alabilmek için insanları kandıranlar yarın bir daha bu insanların yüzlerine nasıl bakacak ve oy isteyebilecekler? İnsanları kandırmak ne kadar doğru? Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Belki bizler de yaşamımızın kalan kısmını engelli olarak devam ettireceğiz. Engelli olmak suç değildir. Onları bu yaşama mahkum edenler hesabını vereceklerdir. Bizler vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.    
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Gazi Mahallesi’nde engelli ve mağdur aileler için yapılan TOKİ konutlarında asansör, balkon ve yangın merdivenlerinin olmamasını eleştirerek, “Onları bu yaşama mahkum edenler hesabını vereceklerdir” dedi.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz Gazi Mahallesi’nde bulunan TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) evlerinde yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Engelli ve mağdur aileler için yapılan konutlarda balkonların ve engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak asansörlerin olmadığını söyleyen Kurnaz, “TOKİ konutlarında binaların olası bir yangın ve deprem anında acil çıkış olarak kullanılabilecek yangın merdiveni bile yok. Burada yaşayan vatandaşımız engelli ve mağdur olmalarının yanında yaşam şartlarının da zorlaştırılmaları nedeniyle de mağduriyet yaşıyor” dedi.

DIŞARI ÇIKAMIYORLAR

TOKİ’de ikamet eden vatandaşların 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü balkon yaptıracağının sözünü verdiğini ama sözü yerine getirmediğini iddia ettiğini belirten Kurnaz, ”Birçoğu engelli vatandaşımız balkonsuz, asansörsüz, yangın merdiveni olmadan yapılan konutlarda bu yaşama mahkum ediliyor. İnsanlığa yakışmıyor. Mehmet Ali Altıner abimiz yürüyemediği için tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmek zorunda. TOKİ konutlarında asansör ve balkon olmadığı için de gündelik yaşamında hava almak için dışarı bile çıkamıyor. Sadece doktora gitmek için dışarı çıkan abimiz onu da bin bir zorluk içinde sedyeyle gerçekleştirebiliyor. TOKİ’lerde yaşayan halkımız çamaşırlarını da pencere kenarına ip bağlayarak asıyor ya da evlerinin içinde kurutmaya çalışıyor. TOKİ’de bir başka vatandaşımız Hatice Damar da yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. İnsanların mağduriyetini gidermek belediye gibi kamu kurumlarının asli görevlerinden biridir” dedi.

İNSANLARI KANDIRARAK BİR YERE GELEMEZLER

Gazi Mahallesi’ndeki TOKİ’lerde yaşanan sıkıntıları değerlendiren Kurnaz, “Seçimde oy alabilmek için insanları kandıranlar yarın bir daha bu insanların yüzlerine nasıl bakacak ve oy isteyebilecekler? İnsanları kandırmak ne kadar doğru? Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Belki bizler de yaşamımızın kalan kısmını engelli olarak devam ettireceğiz. Engelli olmak suç değildir. Onları bu yaşama mahkum edenler hesabını vereceklerdir. Bizler vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.