Levent Aydın’a 20 milyon TL’lik icra takibi

TURİZM 22.11.2019 - 15:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Levent Aydın’a 20 milyon TL’lik icra takibi

IATI ve şirketin sahibi Levent Aydın hakkında başlatılan icra takiplerinin 20 milyon liraya ulaştığı iddiaları turizm camiasının gündem konusu oldu. Aydın bunun üzerine IATI üzerinden açıklama geldi. Aydın, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti

haberimizvar.net Türkiye bilet pazarının önde gelen şirketi IATI ve sahibi Levent Aydın hakkında başlatılan icra takibinin 20 milyon liraya ulaştığı öne sürüldü. Diken'in haberine göre, Türkiye genelinde 4 bin 700 acenteye hizmet veren IATI hakkında başlatılan icra takipleri 20 milyon liraya ulaştı. BANKA TAKİBİ Haberde yer alan detaylara göre, IATI'den 15 milyon 311 bin lira alacağı olan Aktif Bank, alacakları için icra takibi başlattı. Bankanın, borçlu şirket ve yetkilisi yanı sıra, IATI'den alacağı olduğu düşünülen 120 firmaya da haciz ihbarnameleri göndermeye başladığı belirtildi. HACİZ GÖNDERDİ Aktif Bank'ın yanı sıra, IATI'den 3 milyon 688 bin lira alacağı bulunan Akbank'ın da İATİ Turizm Ticaret A.Ş., IDMS Turizm AŞ ile şirketlerin yetkilileri Levent Aydın ile Bülent Aydın’a yönelik haciz ihbarnamesi gönderdiği ifade edildi. İATİ, daha önce iflas erteleme isteyen Tez Tour’un da ortağı olan Levent Aydın tarafından kuruldu. Şirket, geliştirdiği sistemle uçak bileti satışı alanında kısa sürede pazarda en büyük paya sahip oldu. İATİ aynı zamanda bazı tur operatörlerinin Antalya’daki ‘incoming’ (yurtdışından yurtiçine tatilci getirilmesi) hizmetini veriyor. İATİ, Capital ve Fortune dergilerinin en büyük 500 firma listesine girmişti. AYDIN’DAN JET YANIT Turizmci Levent Aydın, kendisi ve şirketiyle ilgili yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, IATI’nin söz konusu bankalara borcu olduğuna ilişkin ‘kesinleşmiş’ bir karar bulunmadığı belirtti. Aydın adına Avukat Ali Çivi imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’IATI’ye 20 milyon liralık icra takibi iddiası, hatalı bilgilendirmeler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla müvekkilimiz Levent Aydın ve hissedarı olduğu şirketler adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. KESİNLEŞMİŞ KARAR YOK Söz konusu haberin başlığında ve içeriğinde müvekkilimiz aleyhine yer verilen ifadeler asılsız olup kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır. Müvekkilimizin haberde adı geçen Aktifbank’a ya da Akbank’a karşı borcu olduğunu gösteren kesinleşmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır. TEZ TOUR’UN İFLASI Ayrıca haberde belirtildiğinin aksine, Tez Tour’un iflas erteleme talebi Sayın Levent Aydın’ın hisselerini devretmesinden sonra gerçekleşmiş olup kendisinin Tez Tour firması ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Müvekkilimizin hissedarı bulunduğu şirketler faaliyetlerine hiçbir aksaklık olmadan devam etmektedir.’’
IATI ve şirketin sahibi Levent Aydın hakkında başlatılan icra takiplerinin 20 milyon liraya ulaştığı iddiaları turizm camiasının gündem konusu oldu. Aydın bunun üzerine IATI üzerinden açıklama geldi. Aydın, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti

haberimizvar.net Türkiye bilet pazarının önde gelen şirketi IATI ve sahibi Levent Aydın hakkında başlatılan icra takibinin 20 milyon liraya ulaştığı öne sürüldü. Diken'in haberine göre, Türkiye genelinde 4 bin 700 acenteye hizmet veren IATI hakkında başlatılan icra takipleri 20 milyon liraya ulaştı.

BANKA TAKİBİ

Haberde yer alan detaylara göre, IATI'den 15 milyon 311 bin lira alacağı olan Aktif Bank, alacakları için icra takibi başlattı. Bankanın, borçlu şirket ve yetkilisi yanı sıra, IATI'den alacağı olduğu düşünülen 120 firmaya da haciz ihbarnameleri göndermeye başladığı belirtildi.

HACİZ GÖNDERDİ

Aktif Bank'ın yanı sıra, IATI'den 3 milyon 688 bin lira alacağı bulunan Akbank'ın da İATİ Turizm Ticaret A.Ş., IDMS Turizm AŞ ile şirketlerin yetkilileri Levent Aydın ile Bülent Aydın’a yönelik haciz ihbarnamesi gönderdiği ifade edildi. İATİ, daha önce iflas erteleme isteyen Tez Tour’un da ortağı olan Levent Aydın tarafından kuruldu. Şirket, geliştirdiği sistemle uçak bileti satışı alanında kısa sürede pazarda en büyük paya sahip oldu. İATİ aynı zamanda bazı tur operatörlerinin Antalya’daki ‘incoming’ (yurtdışından yurtiçine tatilci getirilmesi) hizmetini veriyor. İATİ, Capital ve Fortune dergilerinin en büyük 500 firma listesine girmişti.

AYDIN’DAN JET YANIT

Turizmci Levent Aydın, kendisi ve şirketiyle ilgili yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, IATI’nin söz konusu bankalara borcu olduğuna ilişkin ‘kesinleşmiş’ bir karar bulunmadığı belirtti. Aydın adına Avukat Ali Çivi imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’IATI’ye 20 milyon liralık icra takibi iddiası, hatalı bilgilendirmeler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla müvekkilimiz Levent Aydın ve hissedarı olduğu şirketler adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

KESİNLEŞMİŞ KARAR YOK

Söz konusu haberin başlığında ve içeriğinde müvekkilimiz aleyhine yer verilen ifadeler asılsız olup kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır. Müvekkilimizin haberde adı geçen Aktifbank’a ya da Akbank’a karşı borcu olduğunu gösteren kesinleşmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.

TEZ TOUR’UN İFLASI

Ayrıca haberde belirtildiğinin aksine, Tez Tour’un iflas erteleme talebi Sayın Levent Aydın’ın hisselerini devretmesinden sonra gerçekleşmiş olup kendisinin Tez Tour firması ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Müvekkilimizin hissedarı bulunduğu şirketler faaliyetlerine hiçbir aksaklık olmadan devam etmektedir.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.