Lige güzel dönüş​

SPOR 15.06.2020 - 16:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Lige güzel dönüş​

Aran Mehmet Yanar- Lige  verilen uzun aradan sonra oyuncularının form durumları gerilemeyen Antalyaspor, Beşiktaş deplasmanında güzel bir galibiyet aldı. Virüs kaynaklı karantina dönemini Antalyaspor’un iyi yönetmesi ile eldeki şehir ve tesis-otel kaynaklı parlak imkanlar takımın hazır kalmasını sağlamış.   Antalyaspor’un bu maçta uyguladığı taktik riskli bir tercih olsa da alınan sonuç, buna değdiğini gösterdi. Kendi evinde topa daha fazla sahip olma isteği  kaçınılmaz olan rakip karşısında elindeki hücum dörtlüsü rakibinden iki gömlek üstün olan Antalyaspor oyun kurma ve yönetme gibi bir teferruata girme gereği duymadı.   Antalyaspor’un orta sahayı yumuşak bırakmasından aldığı cesaretle yüklenen Beşiktaş karşısında ileride geniş alan bulan Antalyaspor hücum dörtlüsü tabiri caiz ize özellikle ilk yarıda Beşiktaş defansını incitti, onlara acı çektirdi. Sinan ve Amilton gibi ele avuca sığmayan iki hızlı oyuncuya Podolski ve Jahovic gibi iki usta ayak eklenince fantastik hücumlar izledik.   Tamer Tuna işin analiz ve maça göre taktik kısmını iyi yapan bir teknik direktör. Riskli de olsa kurduğu onbir ile Sergen Yalçın’ı avladı diyebiliriz. Ama oynattığı sistem işledikten ve gerekli skoru elde ettikten sonra oyun anlamında dengeyi kurmak için hamleler yapabilirdi. Bir noktadan sonra Beşiktaş topu Antalyaspor ‘a hiç göstermez oldu ve çok pozisyona girmeye başladı. Golü daha erken bulsa ikinciyi bulması aynı düzende kaçınılmaz olurdu. Rakiple dikine uzun bir hatta mücadele eden orta saha ve hücum hattı iyice yoruldu bu ısrar yüzünden.   Fredy ve Hakan ikilisi işin savunma yönünü bir yere kadar sürdürebilirler. İki pasör özellikli orta saha ve hızlı hücumcularla istediğini almışsın, kapat artık o faslı Tamer Hocam. Öndeki dörtlü grubu bir eksiltip bir orta saha oyuncusu alarak hem orta sahanın savunma direncini artırabilir. hem de topa sahip olma yüzdesini yüzde 5-10 puan lehine çevirebilirdin. Bu da en az 3-5 tane daha az Beşiktaş pozisyonu demektir. Yüzde 79’a karşı 21 hiç yakışmadı böyle başarılı bir ilk yarının sonrasına. Bir çuval incir berbat olmadıysa bunda kaleci Boffin ve kapasitesi sınırlı Beşiktaş hücumcularının payı büyük.   Bu saatten sonra fikstür zorlu olsa da kupaya yüzde yüz konsantre olabilir Antalyaspor. Avrupa’ya gitmek falan umurumda değil açıkçası benim. Artık bir kupamız olmalı. Kupa’nın Avrupa yolunda bir araç olarak görülmesinin futbolun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Futbol bence eninde sonunda ellerin arasında havaya kalkan o kulplu parlak güzel cisim için oynanan bir oyundur.

Aran Mehmet Yanar- Lige  verilen uzun aradan sonra oyuncularının form durumları gerilemeyen Antalyaspor, Beşiktaş deplasmanında güzel bir galibiyet aldı. Virüs kaynaklı karantina dönemini Antalyaspor’un iyi yönetmesi ile eldeki şehir ve tesis-otel kaynaklı parlak imkanlar takımın hazır kalmasını sağlamış.

 

Antalyaspor’un bu maçta uyguladığı taktik riskli bir tercih olsa da alınan sonuç, buna değdiğini gösterdi. Kendi evinde topa daha fazla sahip olma isteği  kaçınılmaz olan rakip karşısında elindeki hücum dörtlüsü rakibinden iki gömlek üstün olan Antalyaspor oyun kurma ve yönetme gibi bir teferruata girme gereği duymadı.

 

Antalyaspor’un orta sahayı yumuşak bırakmasından aldığı cesaretle yüklenen Beşiktaş karşısında ileride geniş alan bulan Antalyaspor hücum dörtlüsü tabiri caiz ize özellikle ilk yarıda Beşiktaş defansını incitti, onlara acı çektirdi. Sinan ve Amilton gibi ele avuca sığmayan iki hızlı oyuncuya Podolski ve Jahovic gibi iki usta ayak eklenince fantastik hücumlar izledik.

 

Tamer Tuna işin analiz ve maça göre taktik kısmını iyi yapan bir teknik direktör. Riskli de olsa kurduğu onbir ile Sergen Yalçın’ı avladı diyebiliriz. Ama oynattığı sistem işledikten ve gerekli skoru elde ettikten sonra oyun anlamında dengeyi kurmak için hamleler yapabilirdi. Bir noktadan sonra Beşiktaş topu Antalyaspor ‘a hiç göstermez oldu ve çok pozisyona girmeye başladı. Golü daha erken bulsa ikinciyi bulması aynı düzende kaçınılmaz olurdu. Rakiple dikine uzun bir hatta mücadele eden orta saha ve hücum hattı iyice yoruldu bu ısrar yüzünden.

 

Fredy ve Hakan ikilisi işin savunma yönünü bir yere kadar sürdürebilirler. İki pasör özellikli orta saha ve hızlı hücumcularla istediğini almışsın, kapat artık o faslı Tamer Hocam. Öndeki dörtlü grubu bir eksiltip bir orta saha oyuncusu alarak hem orta sahanın savunma direncini artırabilir. hem de topa sahip olma yüzdesini yüzde 5-10 puan lehine çevirebilirdin. Bu da en az 3-5 tane daha az Beşiktaş pozisyonu demektir. Yüzde 79’a karşı 21 hiç yakışmadı böyle başarılı bir ilk yarının sonrasına. Bir çuval incir berbat olmadıysa bunda kaleci Boffin ve kapasitesi sınırlı Beşiktaş hücumcularının payı büyük.

 

Bu saatten sonra fikstür zorlu olsa da kupaya yüzde yüz konsantre olabilir Antalyaspor. Avrupa’ya gitmek falan umurumda değil açıkçası benim. Artık bir kupamız olmalı. Kupa’nın Avrupa yolunda bir araç olarak görülmesinin futbolun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Futbol bence eninde sonunda ellerin arasında havaya kalkan o kulplu parlak güzel cisim için oynanan bir oyundur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.