Ligler 12 Haziran'da başlayacak

SPOR 06.05.2020 - 15:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Ligler 12 Haziran'da başlayacak

TÜrkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Nihat Özdemir, canlı yayında liglerin ne zaman başlayacağını açıkladı. Özdemir Süper Lig ile birlikte tüm alt liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net-Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Nihat Özdemir, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Liglerin başlama tarihinin 12 Haziran olduğunu belirten Özdemir, Temmuz ayında sona ermesini planladıklarını söyledi. Özdemir'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:  En kısa sürede kulüplerimize duyuracağız. Liglerimizin tamamlanması yönünde çaba gösterdik. Hep Türk futbolunun selametini düşündük. Futbolumuzun en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık. Bu süreçte sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu ile toplantılarımızı yaptık. 2 ve 3.lig kulüplerimizin görüşlerini aldık. UEFA ve FİFA ile görüşmeler yaptık, gerekli düzenlemeler için bütün çalışmaları gerçekleştirdik. En son Sayın Bakanımız Fahrettin Koca ile görüştük. Kendisine bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Sayın Koca mücadelesi ve duruşu ile hepimize örnek oldu. Bugün de yönetim kurulumuz olarak toplantımızı yaptık. Devletimizin normalleşme planı kapsamında değerlendirmemizi yaptık. Bütün kamuoyumuzun merak ettiği kararı duyurmak istiyorum. Şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişiklik senaryolar ile ertelenen liglerimizi 12,13 ve 14 haziran başlatma kararı aldık. Bilim Kurulumuz bu çalışmalarımızı yürütürken biz de TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerimizi temsil eden derneklerimiz ile görüşmeler yapmaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz maçların nasıl oynanacağı kararı çerçevesinde liglerimizi başlatacağız. Devletimizin bütün kurumlarının tavsityeleri çerçevesinde sezonu tamamlamayı düşünüyoruz.   Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşmüyoruz ancak kararlara saygı duyarak, bireysel ve toplumsal duyarlılıklarımızı yerine getirerek liglerimizi Temmuz ayı sonunda bitirerek, kupalarımızı sahadan vereceğiz. Ankaragücü'nde bir virüsü vakası yaşandı ancak bundan sonra Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda yön alacağız. Futbolun nasıl oynanması gerektiği yönündeki kararları bülten halinde yayınlayacağız ve bu bülteni bütün kulüplerimize göndereceğiz.  BEİN Sports ile sözleşmemiz devam etmektedir. Hedefimiz BEİN Sports ile 5 yıllık sözleşme sürecini tamamlamaktır. Tıpkı külüpler gibi BEİN SPorts'un gelirlerinde kayıplar olmuştur. BEİN Sports'un bize ödemesi gereken para ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Onlar da ligin sonunu getirmek istiyor.  Biz öncelikle liglerimizi başlatmak ve ardından U-17 ve U-19 liglerimizi başlatmak istiyoruz.   
TÜrkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Nihat Özdemir, canlı yayında liglerin ne zaman başlayacağını açıkladı. Özdemir Süper Lig ile birlikte tüm alt liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

haberimizvar.net-Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Nihat Özdemir, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Liglerin başlama tarihinin 12 Haziran olduğunu belirten Özdemir, Temmuz ayında sona ermesini planladıklarını söyledi.

Özdemir'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

En kısa sürede kulüplerimize duyuracağız. Liglerimizin tamamlanması yönünde çaba gösterdik. Hep Türk futbolunun selametini düşündük. Futbolumuzun en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık. Bu süreçte sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu ile toplantılarımızı yaptık. 2 ve 3.lig kulüplerimizin görüşlerini aldık. UEFA ve FİFA ile görüşmeler yaptık, gerekli düzenlemeler için bütün çalışmaları gerçekleştirdik. En son Sayın Bakanımız Fahrettin Koca ile görüştük. Kendisine bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Sayın Koca mücadelesi ve duruşu ile hepimize örnek oldu. Bugün de yönetim kurulumuz olarak toplantımızı yaptık. Devletimizin normalleşme planı kapsamında değerlendirmemizi yaptık. Bütün kamuoyumuzun merak ettiği kararı duyurmak istiyorum. Şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişiklik senaryolar ile ertelenen liglerimizi 12,13 ve 14 haziran başlatma kararı aldık.

Bilim Kurulumuz bu çalışmalarımızı yürütürken biz de TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerimizi temsil eden derneklerimiz ile görüşmeler yapmaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz maçların nasıl oynanacağı kararı çerçevesinde liglerimizi başlatacağız. Devletimizin bütün kurumlarının tavsityeleri çerçevesinde sezonu tamamlamayı düşünüyoruz.

 

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşmüyoruz ancak kararlara saygı duyarak, bireysel ve toplumsal duyarlılıklarımızı yerine getirerek liglerimizi Temmuz ayı sonunda bitirerek, kupalarımızı sahadan vereceğiz.

Ankaragücü'nde bir virüsü vakası yaşandı ancak bundan sonra Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda yön alacağız. Futbolun nasıl oynanması gerektiği yönündeki kararları bülten halinde yayınlayacağız ve bu bülteni bütün kulüplerimize göndereceğiz. 

BEİN Sports ile sözleşmemiz devam etmektedir. Hedefimiz BEİN Sports ile 5 yıllık sözleşme sürecini tamamlamaktır. Tıpkı külüpler gibi BEİN SPorts'un gelirlerinde kayıplar olmuştur. BEİN Sports'un bize ödemesi gereken para ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Onlar da ligin sonunu getirmek istiyor. 

Biz öncelikle liglerimizi başlatmak ve ardından U-17 ve U-19 liglerimizi başlatmak istiyoruz. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.