Loto'da büyük ikramiye artık hayalden de zor

YAŞAM 07.10.2020 - 11:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Loto'da büyük ikramiye artık hayalden de zor

Milli Piyango'nun özelleştirilmesinden sonra Sayısal Loto'da sistemin değiştirilmesiyle, büyük ikramiyeyi kazanmak neredeyse imkansız hale getirildi. 28 haftadır, büyük ikramiye için 6 rakamını bilen çıkmadı.

haberimizvar.net-  Milli Piyango'nun 2019 Ağustos'unda özelleşterilmesiyle birlikte Sayısal Loto oyunu, Süper Loto ve Çılgın Sayısal Loto olarak yeniden düzenlendi. Özelleştirme öncesi 49 rakam arasından çekilen 6 rakamı bilenler büyük ikramiyeye hak kazanırken, yeni sistemde ikramiye kazanma ihtimali çok daha aşağılara çekildi. 622 MİLYONDA BİR İHTİMAL Super Loto'da 60 rakam arasından 6 rakam için çekiliş yapılırken, Çılgın Sayısal Loto bu sayı 90'a yükseltildi. Hal böyle olunca da örneğin Çılgın Sayısal Loto'da 28 haftadır büyük ikramiyeyi bilen çıkmadı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Sayısal çekilişindeki yeni sisteme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “90 rakamdan 6'sını tutturmak, 622 milyonda bir ihtimal… Yani neredeyse imkansız. Bu nedenle 28 çekiliştir kimse bilemiyor. Biriken paranın tümü de bir sonraki çekilişe aktarılmıyor. Yeni sistem ‘Kimse bilemesin' diye kurgulanmış. İsmini ‘Çılgın Sayısal' diye değiştirip, 6 tutturma ihtimalini yok ettiler. Çılgın Sayısal, dünyadaki şans oyunları arasında büyük ikramiye çıkma olasılığı en az olan oyun. ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ YILDA EN FAZLA 9 KEZ DEVRETTİ Bu oyun Milli Piyango'dayken 2018'de büyük ikramiye en fazla 9, 2019'da ise en fazla 8 kez devretti. Şimdi ise 28'inci kez devrediyor çünkü kimse 6 rakamı bilemiyor. Üstelik 1.5 TL olan kolon fiyatı da yüzde 100 zamla 3 lira yapıldı.    PARA HEP KASAYA KALIYOR Büyük ikramiye vatandaşa çıkmıyor hep kasaya kalıyor. 28. çekilişte 6 tutturan olsa 67 milyon 518 bin lira alacaktı. 29. çekilişte ise büyük ikramiye 68 milyon 79 bin lira oldu. 561 bin lira eklenmiş. Hasılatın tümü bir sonraki çekiliş ikramiyesine eklenmiyor, çoğu kasaya gidiyor. Vatandaşa dağıtılacak ikramiye tutarı da birikenden az oluyor. Oynanan kolon sayıları da açıklanmıyor. Şirketin kasası vatandaşa dağıtmadığı parayla doluyor."
Milli Piyango'nun özelleştirilmesinden sonra Sayısal Loto'da sistemin değiştirilmesiyle, büyük ikramiyeyi kazanmak neredeyse imkansız hale getirildi. 28 haftadır, büyük ikramiye için 6 rakamını bilen çıkmadı.

haberimizvar.net-  Milli Piyango'nun 2019 Ağustos'unda özelleşterilmesiyle birlikte Sayısal Loto oyunu, Süper Loto ve Çılgın Sayısal Loto olarak yeniden düzenlendi. Özelleştirme öncesi 49 rakam arasından çekilen 6 rakamı bilenler büyük ikramiyeye hak kazanırken, yeni sistemde ikramiye kazanma ihtimali çok daha aşağılara çekildi.

622 MİLYONDA BİR İHTİMAL

Super Loto'da 60 rakam arasından 6 rakam için çekiliş yapılırken, Çılgın Sayısal Loto bu sayı 90'a yükseltildi. Hal böyle olunca da örneğin Çılgın Sayısal Loto'da 28 haftadır büyük ikramiyeyi bilen çıkmadı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Sayısal çekilişindeki yeni sisteme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“90 rakamdan 6'sını tutturmak, 622 milyonda bir ihtimal… Yani neredeyse imkansız. Bu nedenle 28 çekiliştir kimse bilemiyor. Biriken paranın tümü de bir sonraki çekilişe aktarılmıyor. Yeni sistem ‘Kimse bilemesin' diye kurgulanmış. İsmini ‘Çılgın Sayısal' diye değiştirip, 6 tutturma ihtimalini yok ettiler. Çılgın Sayısal, dünyadaki şans oyunları arasında büyük ikramiye çıkma olasılığı en az olan oyun.

ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ YILDA EN FAZLA 9 KEZ DEVRETTİ

Bu oyun Milli Piyango'dayken 2018'de büyük ikramiye en fazla 9, 2019'da ise en fazla 8 kez devretti. Şimdi ise 28'inci kez devrediyor çünkü kimse 6 rakamı bilemiyor. Üstelik 1.5 TL olan kolon fiyatı da yüzde 100 zamla 3 lira yapıldı.

 

 PARA HEP KASAYA KALIYOR

Büyük ikramiye vatandaşa çıkmıyor hep kasaya kalıyor. 28. çekilişte 6 tutturan olsa 67 milyon 518 bin lira alacaktı. 29. çekilişte ise büyük ikramiye 68 milyon 79 bin lira oldu. 561 bin lira eklenmiş. Hasılatın tümü bir sonraki çekiliş ikramiyesine eklenmiyor, çoğu kasaya gidiyor. Vatandaşa dağıtılacak ikramiye tutarı da birikenden az oluyor. Oynanan kolon sayıları da açıklanmıyor. Şirketin kasası vatandaşa dağıtmadığı parayla doluyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.