Mermer ocağına ‘YARGI’ engeli

GÜNDEM 29.07.2020 - 16:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Mermer ocağına ‘YARGI’ engeli

İbradı Karamıklı’da ruhsat verilen mermer ocağı için açılmış olan davada mahkeme, Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü’nce daha önce verilmiş olan ‘ÇED gerekli değildir’ kararını bozdu. Mahkeme, tayin ettiği Bilirkişi’nin ‘ÇED gereklidir’ raporunu dikkate aldı.

haberimizvar.net- Antalya’nın ‘kardelenler diyarı’ olarak bilinen İbradı İlçesi’nin Karamıklı Yaylası’nda, Antalya Valiliği ve Çevre İl Müdürlüğü’nce verilen ‘ÇED Raporu gerekli değildir’ kararına istinaden ruhsat verilen  mermer ocağına karşı Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme yöre halkının beklediği kararı verdi. Mermer ocağı yapılması planlanan alana direniş çadırları kuran bölge halkının haklı talebini değerlendirerek bölgede keşif isteyen mahkeme, Bilirkişi heyetinin, “Çevresel Değerlendirme gereklidir” şeklindeki tespitini kabul etti. Bilirkişi’nin bölgeye ilişkin hazırladığı raporda, Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü’nce verilmiş olan ‘ÇED gerekli değildir’ kararının uygun olmadığı belirtilirken, İbradı-Akseki ormanlarının Türkiye’nin 9 orman sıcak bölgesinden biri olduğuna dikkat çekildi. Bilirkişi raporunda ayrıca, bölgede koruma altında ve nesli tehlikede endemik türlerin bulunduğu, ekosistem bütünlüğünün bozulacağı,  mermer ocağının flora ve fauna üzerindeki etkisinin tamamen ortadan kaldırılamayacağı da vurgulandı.    BAŞKAN, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU Mahkemenin ‘ÇED raporu’ istenmesi yönündeki kararı İbradı’da sevinçle karşılandı. Korarı sosyal medya hesabından duyuran İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru paylaşımında, “Açmış olduğumuz davada bilirkişilerden tokat gibi mermer ocağı raporu. İbradı ormanlarının Türkiye’nin 9 sıcak orman noktasından biri olduğu ve bitki örtüsünün korunması gerektiği net raporlandı. Lütfen artık bu raporları dikkate alın ve İbradı dağlarına ocak ruhsatı vermeyin” ifadelerini kullandı.    
İbradı Karamıklı’da ruhsat verilen mermer ocağı için açılmış olan davada mahkeme, Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü’nce daha önce verilmiş olan ‘ÇED gerekli değildir’ kararını bozdu. Mahkeme, tayin ettiği Bilirkişi’nin ‘ÇED gereklidir’ raporunu dikkate aldı.

haberimizvar.net- Antalya’nın ‘kardelenler diyarı’ olarak bilinen İbradı İlçesi’nin Karamıklı Yaylası’nda, Antalya Valiliği ve Çevre İl Müdürlüğü’nce verilen ‘ÇED Raporu gerekli değildir’ kararına istinaden ruhsat verilen  mermer ocağına karşı Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme yöre halkının beklediği kararı verdi. Mermer ocağı yapılması planlanan alana direniş çadırları kuran bölge halkının haklı talebini değerlendirerek bölgede keşif isteyen mahkeme, Bilirkişi heyetinin, “Çevresel Değerlendirme gereklidir” şeklindeki tespitini kabul etti. Bilirkişi’nin bölgeye ilişkin hazırladığı raporda, Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü’nce verilmiş olan ‘ÇED gerekli değildir’ kararının uygun olmadığı belirtilirken, İbradı-Akseki ormanlarının Türkiye’nin 9 orman sıcak bölgesinden biri olduğuna dikkat çekildi. Bilirkişi raporunda ayrıca, bölgede koruma altında ve nesli tehlikede endemik türlerin bulunduğu, ekosistem bütünlüğünün bozulacağı,  mermer ocağının flora ve fauna üzerindeki etkisinin tamamen ortadan kaldırılamayacağı da vurgulandı. 

 

BAŞKAN, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Mahkemenin ‘ÇED raporu’ istenmesi yönündeki kararı İbradı’da sevinçle karşılandı. Korarı sosyal medya hesabından duyuran İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru paylaşımında, “Açmış olduğumuz davada bilirkişilerden tokat gibi mermer ocağı raporu. İbradı ormanlarının Türkiye’nin 9 sıcak orman noktasından biri olduğu ve bitki örtüsünün korunması gerektiği net raporlandı. Lütfen artık bu raporları dikkate alın ve İbradı dağlarına ocak ruhsatı vermeyin” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.