Milyonları ilgilendiren teklif Meclis’te, kira yardımı geliyor

EKONOMİ 11.07.2020 - 17:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Milyonları ilgilendiren teklif Meclis’te, kira yardımı geliyor

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifi kabul edilirse, ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılacak.

haberimizvar.net-İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından Meclis’e sunulan “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi” kabul edilirse ihtiyaç sahiplerine aylık net asgari ücretin dörtte biri kadar kira yardımı yapılması öngörülmektedir. Bu da şu an 581 TL’ye denk gelmekte. Teklifte şu ifadelere yer verildi: “Teklif ile malullük, yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlar ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca sigortalı sayılanlardan, aynı hane içinde yaşayanlardan eş ve çocuk dâhil üzerlerinde kayıtlı gayrimenkulü olmayanlara, aylık net asgari ücretin dörtte biri kadar kira yardımı yapılması öngörülmektedir.”  
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifi kabul edilirse, ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılacak.

haberimizvar.net-İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından Meclis’e sunulan “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi” kabul edilirse ihtiyaç sahiplerine aylık net asgari ücretin dörtte biri kadar kira yardımı yapılması öngörülmektedir. Bu da şu an 581 TL’ye denk gelmekte.

Teklifte şu ifadelere yer verildi:

“Teklif ile malullük, yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlar ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca sigortalı sayılanlardan, aynı hane içinde yaşayanlardan eş ve çocuk dâhil üzerlerinde kayıtlı gayrimenkulü olmayanlara, aylık net asgari ücretin dörtte biri kadar kira yardımı yapılması öngörülmektedir.”

ihtiyac-sahiplerine-kira-yardimi.jpgkira-yardimi-kanun-teklifi-fahrettin-yokus.jpg

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.