‘Müjde’ aslında erken seçim sinyali

SİYASET 23.08.2020 - 16:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Müjde’ aslında erken seçim sinyali

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak duyurduğu gaz keşfinin ardından mutlaka ‘bir erken seçim kararının geleceğini belirtti. Buldan, parti olarak erken seçime hazır olduklarını da söyledi.

haberimizvar.net-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1 Haziran’da başlattıkları “Demokratik Mücadele Programı”nın 3’üncü aşaması kapsamında başladığı ziyaretlerine dün Muş’la devam etti. Bulanık ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinin beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte konvoy halinde kent merkezine gelen Buldan, İl Örgütü binasında halka seslendi. Buldan, şöyle dedi: “Türkiye’de bir erken seçim olasılığı üzerinden partiler Kürtlere yoğunlaşmışlar. Her biri bu ülkenin Kürt sorununu derinleştiren anlayış üzerinden çözüm yoluna gidiyor ve herkes aynı şeyi söylüyor. ‘Ben Diyarbakır’da, Şırnak’ta hazırladığımız raporu açıklayacağım’ açıklaması yaparak bu sorunu çözeceklerini söylüyorlar. Bu sorun raporla çözülseydi, daha önce bu ülkenin yönetimine gelenler bu sorunu çoktan çözerlerdi. Bu sorunu gerçek anlamda adını koyamayanlar, Kürt sorunun adını koymaktan çekinenler bu sorunu çözemezler. Eğer bir rapor açıklayacaksanız. Rapor, Kürtlerin kendisidir, rapor Kürt halkının yaşadıklarıdır.” HALKA BEDAVA DOĞALGAZ VERECEK MİSİNİZ? Buldan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz rezervi bulunmasına dair önceki gün açıkladığı ‘müjde’ye dair ise şunları söyledi: “Bu ülkeyi yönetenler barıştan değil, çatışmalı süreçlerden besleniyorlar. Bu nedenle topluma vaat veriyorlar. Karadeniz’de bulduklarını iddia ettikleri rezervlerin 2023 yılında devreye gireceğini söyledi. Bu müjdeyi 82 milyona mı verdi? Hayır! Çünkü bu müjdenin altında başka hesaplar var. Bu rezervlerin çıkarılması için ihaleye çıkacaklar. Bu ihale ile birlikte herkesin cebinden para alacaklar, gazın çıkarılmasının masrafını halka ödetecekler. Bu işin kârını da yandaş şirketler kendi ceplerine koyacaklar. Bu bir müjde midir? Bu müjdeyi sadece kendi yandaş şirketlerine verdi. Eğer bu müjde ise doğalgaz faturalarında indirim olacak mı? Halka bedava doğalgaz verecek misiniz? Hayır! Bakın insanların daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Tüm dünyada daha temiz enerji kullanmayı tercih ederken, Türkiye daha da geriye giderek ‘doğalgaz bulduk’ diye insanlara müjde vermeye çalışıyor. Herkes Mersin’e giderken siz tersine gidiyorsunuz. Karadeniz’de bulunan bu gazın halka nasıl bir etki yaratacağını, ekolojik sisteme nasıl bir etki edeceğini düşündüler mi? Türkiye halkların geleceğini düşünmeyen bir iktidarın halka verecek bir şey yok. Tam 30 kez ‘doğalgaz bulduk’ dediler ama ortada bir şey yok. Bu rezerv çıkarılsa bile bunun ne kadar zararlı olduğunu insanlar bilmelidir.” Bu ‘müjde’ açıklamasından sonra mutlaka bir erken seçim kararının geleceğini ifade eden Buldan, “Parti olarak erken seçime hazırız. Seçim bir yana bu iktidarın bir an önce istifa etmesi gereken bir zamanı yaşıyoruz. Bu iktidarın halklara vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Bunların verecekleri en büyük müjde istifa etmeleridir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak duyurduğu gaz keşfinin ardından mutlaka ‘bir erken seçim kararının geleceğini belirtti. Buldan, parti olarak erken seçime hazır olduklarını da söyledi.

haberimizvar.net-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1 Haziran’da başlattıkları “Demokratik Mücadele Programı”nın 3’üncü aşaması kapsamında başladığı ziyaretlerine dün Muş’la devam etti. Bulanık ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinin beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte konvoy halinde kent merkezine gelen Buldan, İl Örgütü binasında halka seslendi. Buldan, şöyle dedi: “Türkiye’de bir erken seçim olasılığı üzerinden partiler Kürtlere yoğunlaşmışlar. Her biri bu ülkenin Kürt sorununu derinleştiren anlayış üzerinden çözüm yoluna gidiyor ve herkes aynı şeyi söylüyor. ‘Ben Diyarbakır’da, Şırnak’ta hazırladığımız raporu açıklayacağım’ açıklaması yaparak bu sorunu çözeceklerini söylüyorlar. Bu sorun raporla çözülseydi, daha önce bu ülkenin yönetimine gelenler bu sorunu çoktan çözerlerdi. Bu sorunu gerçek anlamda adını koyamayanlar, Kürt sorunun adını koymaktan çekinenler bu sorunu çözemezler. Eğer bir rapor açıklayacaksanız. Rapor, Kürtlerin kendisidir, rapor Kürt halkının yaşadıklarıdır.”

HALKA BEDAVA DOĞALGAZ VERECEK MİSİNİZ?

Buldan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz rezervi bulunmasına dair önceki gün açıkladığı ‘müjde’ye dair ise şunları söyledi: “Bu ülkeyi yönetenler barıştan değil, çatışmalı süreçlerden besleniyorlar. Bu nedenle topluma vaat veriyorlar. Karadeniz’de bulduklarını iddia ettikleri rezervlerin 2023 yılında devreye gireceğini söyledi. Bu müjdeyi 82 milyona mı verdi? Hayır! Çünkü bu müjdenin altında başka hesaplar var. Bu rezervlerin çıkarılması için ihaleye çıkacaklar. Bu ihale ile birlikte herkesin cebinden para alacaklar, gazın çıkarılmasının masrafını halka ödetecekler. Bu işin kârını da yandaş şirketler kendi ceplerine koyacaklar. Bu bir müjde midir? Bu müjdeyi sadece kendi yandaş şirketlerine verdi. Eğer bu müjde ise doğalgaz faturalarında indirim olacak mı? Halka bedava doğalgaz verecek misiniz? Hayır! Bakın insanların daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Tüm dünyada daha temiz enerji kullanmayı tercih ederken, Türkiye daha da geriye giderek ‘doğalgaz bulduk’ diye insanlara müjde vermeye çalışıyor. Herkes Mersin’e giderken siz tersine gidiyorsunuz. Karadeniz’de bulunan bu gazın halka nasıl bir etki yaratacağını, ekolojik sisteme nasıl bir etki edeceğini düşündüler mi? Türkiye halkların geleceğini düşünmeyen bir iktidarın halka verecek bir şey yok. Tam 30 kez ‘doğalgaz bulduk’ dediler ama ortada bir şey yok. Bu rezerv çıkarılsa bile bunun ne kadar zararlı olduğunu insanlar bilmelidir.”

Bu ‘müjde’ açıklamasından sonra mutlaka bir erken seçim kararının geleceğini ifade eden Buldan, “Parti olarak erken seçime hazırız. Seçim bir yana bu iktidarın bir an önce istifa etmesi gereken bir zamanı yaşıyoruz. Bu iktidarın halklara vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Bunların verecekleri en büyük müjde istifa etmeleridir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.