Muratpaşa’da 2 milyarlık kamulaştırma yükü

YEREL 11.01.2020 - 16:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Muratpaşa’da 2 milyarlık kamulaştırma yükü

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde AKP, MHP ve İYİ Parti gruplarının oylarıyla Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları tam 2 milyar 70 milyon TL’lik bir kamulaştırma yüküyle baş başa bırakıldı.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısında Muratpaşa Belediyesi’nin hem kamu kurum ve kuruluşlarını kamulaştırma yükünden kurtaracak, hem de vatandaşların kendi mülklerini kullanabilmesine imkan tanıyacak önerisi reddedildi. Karar; AKP, MHP ve İYİ Parti gruplarının oy çokluğuyla alındı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın mecliste, “Bu olay tamamen kamu yararına. Değerlendirilemeyen, kamu tarafında da kamulaştırılamayan mezbelelik alanların, mülk sahipleri tarafından kullanılmasının önünü açmaya ve kamunun dolayısıyla milletin sırtındaki kamulaştırma bedeli yükünü almaya dönüktür” şeklindeki ikna çabaları sonuçsuz kaldı.   300 ARSALIK KAMULAŞTIRMA KRİZİ   Böylece Muratpaşa’da 25 yıldır süre gelen ve ilçede spor ve sosyal tesis alanı, sağlık alanı, eğitim alanı, polis merkezi gibi vatandaşların özel mülkü olan alanlardan yapılan kamu ortaklık payı (KOP) kesintileriyle oluşturulan noktalarla ilgili çözümün meclis süreci de rafa kaldırıldı. Mecliste 3 siyasi partinin oy çokluğuyla alınan kararla, Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları, Muratpaşa’da 1 milyon 35 bin metrekare büyüklüğündeki yaklaşık 300 arsayı ait kamulaştırma yükümlüğüyle baş başa bırakıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının bu çözümsüzlük nedeniyle ödemekle karşı karşı olduğu kamulaştırma bedeli ise tam 2 milyar 70 milyon TL.   UYSAL’DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI   Meclis kararının ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, hukukçular, şehir plancıları ve mimarlarla olağanüstü bir toplantı yaptı. Toplantıda, mecliste yaratılan çözümsüzlüğün Muratpaşa Belediye Encümeni’nin alacağı bir kararla üstesinden gelinebileceği konusunda oy birliği oluştu. Muratpaşa Belediyesi, tüm kamu kurum kuruluşlarını büyük bir kamulaştırma yükünden kurtaracak ve vatandaşların kendi mülklerine sahip çıkarak kamuyla barışmasını sağlayacak düzenlemeyi Salı günü gerçekleştirilecek Belediye Encümeni’nde ele alacak. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Uysal, “Meclis toplantısında da ifade ettiğim gibi, hiç kimse kamu hizmetlerini, kamu yararına kararları engelleyerek ve bunun üzerinden siyaset yaparak karlı çıkamaz. Muratpaşa Belediyesi, milletin yararına aykırı bu siyasi tutumlara rağmen en etkin şekilde hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu.    
Antalya Büyükşehir Meclisi’nde AKP, MHP ve İYİ Parti gruplarının oylarıyla Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları tam 2 milyar 70 milyon TL’lik bir kamulaştırma yüküyle baş başa bırakıldı.

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısında Muratpaşa Belediyesi’nin hem kamu kurum ve kuruluşlarını kamulaştırma yükünden kurtaracak, hem de vatandaşların kendi mülklerini kullanabilmesine imkan tanıyacak önerisi reddedildi. Karar; AKP, MHP ve İYİ Parti gruplarının oy çokluğuyla alındı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın mecliste, “Bu olay tamamen kamu yararına. Değerlendirilemeyen, kamu tarafında da kamulaştırılamayan mezbelelik alanların, mülk sahipleri tarafından kullanılmasının önünü açmaya ve kamunun dolayısıyla milletin sırtındaki kamulaştırma bedeli yükünü almaya dönüktür” şeklindeki ikna çabaları sonuçsuz kaldı.

 

300 ARSALIK KAMULAŞTIRMA KRİZİ

 

Böylece Muratpaşa’da 25 yıldır süre gelen ve ilçede spor ve sosyal tesis alanı, sağlık alanı, eğitim alanı, polis merkezi gibi vatandaşların özel mülkü olan alanlardan yapılan kamu ortaklık payı (KOP) kesintileriyle oluşturulan noktalarla ilgili çözümün meclis süreci de rafa kaldırıldı. Mecliste 3 siyasi partinin oy çokluğuyla alınan kararla, Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları, Muratpaşa’da 1 milyon 35 bin metrekare büyüklüğündeki yaklaşık 300 arsayı ait kamulaştırma yükümlüğüyle baş başa bırakıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının bu çözümsüzlük nedeniyle ödemekle karşı karşı olduğu kamulaştırma bedeli ise tam 2 milyar 70 milyon TL.

 

UYSAL’DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

 

Meclis kararının ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, hukukçular, şehir plancıları ve mimarlarla olağanüstü bir toplantı yaptı. Toplantıda, mecliste yaratılan çözümsüzlüğün Muratpaşa Belediye Encümeni’nin alacağı bir kararla üstesinden gelinebileceği konusunda oy birliği oluştu. Muratpaşa Belediyesi, tüm kamu kurum kuruluşlarını büyük bir kamulaştırma yükünden kurtaracak ve vatandaşların kendi mülklerine sahip çıkarak kamuyla barışmasını sağlayacak düzenlemeyi Salı günü gerçekleştirilecek Belediye Encümeni’nde ele alacak. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Uysal, “Meclis toplantısında da ifade ettiğim gibi, hiç kimse kamu hizmetlerini, kamu yararına kararları engelleyerek ve bunun üzerinden siyaset yaparak karlı çıkamaz. Muratpaşa Belediyesi, milletin yararına aykırı bu siyasi tutumlara rağmen en etkin şekilde hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.