Muratpaşa seçimleri iptal !

SİYASET 10.07.2020 - 17:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Muratpaşa seçimleri iptal !

İYİ Parti’nin dün gerçekleştirilen Muratpaşa İlçe seçimleri, ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edildi. Kongre 13 Ağustos’ta tekrarlanacak

haberimizvar.net-Kurulduktan sonra ilk olağan kongrelerini gerçekleştirmeye başlayan İYİ Parti’nin dün yapılan Muratpaşa İlçe Kongresi, ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edildi.  Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan, Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı kongrede, seçimi Semih Tayfur 191 oyla kazanırken, rakibi Funda Aras 176 oyda kalmıştı. Seçimin hemen sonrasında bir tüzük ihlali yapıldığını fark eden bir grup delege, ilçe seçim kurulu başkanlığına verdikleri dilekçe ile Semih Tayfur’un listesinin  iptal edilmesini istemişlerdi.   SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE Delegeler, Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdikleri dilekçede; “Yapmış olduğumuz inceleme sonucu beyaz listedeki yönetim kurulu üye aday sayısının başkan dahil 44 olduğunu tespit etmiş durumdayız.  İYİ Parti Tüzüğünün, ‘İlçe Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu’ başlıklı 18/A Maddesinin ‘E’ bendinde  ‘Nüfusu 500.00 'den fazla olan ilçelerde en az 24 en çok 43 üyeden oluşur’ denilmektedir.  ‘Kongrelerde Adaylık ve Seçimler’ başlıklı 33/A maddesinin 1’inci fıkrasının son cümlesinde ise ‘Her organın seçilecek aday sayısından fazla aday ismi yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır’ denilmektedir.  Aşağıdaki isimleri yazılı olan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongre Delegeleri olarak yukarıda açıklanan İYİ Parti Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca geçersiz sayılan beyaz listenin iptalini talep ediyoruz “ ifadelerine yer vermişlerdi.   13 AĞUSTOS’TA TEKRARLANACAK İtirazı değerlendiren Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sami Yalçın, itiraza konu olan tüzük ihlalini kabul ederek seçimi tümden iptal etti. İlçe Seçim Kurulu’nun kararında, ilgili tüzük maddelerine dikkat çekilirken, “Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı  2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 21/11 maddesi gereğince 13.08.2020 Perşembe günü saat 15.00-17.00 arasında İYİ Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı’nın belirleyeceği yerde seçimin yenilenmesine kesin olarak karar verilmiştir” denildi.  
İYİ Parti’nin dün gerçekleştirilen Muratpaşa İlçe seçimleri, ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edildi. Kongre 13 Ağustos’ta tekrarlanacak

haberimizvar.net-Kurulduktan sonra ilk olağan kongrelerini gerçekleştirmeye başlayan İYİ Parti’nin dün yapılan Muratpaşa İlçe Kongresi, ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edildi.  Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan, Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı kongrede, seçimi Semih Tayfur 191 oyla kazanırken, rakibi Funda Aras 176 oyda kalmıştı. Seçimin hemen sonrasında bir tüzük ihlali yapıldığını fark eden bir grup delege, ilçe seçim kurulu başkanlığına verdikleri dilekçe ile Semih Tayfur’un listesinin  iptal edilmesini istemişlerdi.

 

SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE

Delegeler, Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdikleri dilekçede; “Yapmış olduğumuz inceleme sonucu beyaz listedeki yönetim kurulu üye aday sayısının başkan dahil 44 olduğunu tespit etmiş durumdayız.  İYİ Parti Tüzüğünün, ‘İlçe Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu’ başlıklı 18/A Maddesinin ‘E’ bendinde  ‘Nüfusu 500.00 'den fazla olan ilçelerde en az 24 en çok 43 üyeden oluşur’ denilmektedir.  ‘Kongrelerde Adaylık ve Seçimler’ başlıklı 33/A maddesinin 1’inci fıkrasının son cümlesinde ise ‘Her organın seçilecek aday sayısından fazla aday ismi yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır’ denilmektedir.  Aşağıdaki isimleri yazılı olan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongre Delegeleri olarak yukarıda açıklanan İYİ Parti Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca geçersiz sayılan beyaz listenin iptalini talep ediyoruz “ ifadelerine yer vermişlerdi.

 

13 AĞUSTOS’TA TEKRARLANACAK

İtirazı değerlendiren Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sami Yalçın, itiraza konu olan tüzük ihlalini kabul ederek seçimi tümden iptal etti. İlçe Seçim Kurulu’nun kararında, ilgili tüzük maddelerine dikkat çekilirken, “Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı  2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 21/11 maddesi gereğince 13.08.2020 Perşembe günü saat 15.00-17.00 arasında İYİ Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı’nın belirleyeceği yerde seçimin yenilenmesine kesin olarak karar verilmiştir” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.