Nazım Hikmet anısına sergi

YAŞAM 16.01.2020 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Nazım Hikmet anısına sergi

Konyaaltı Belediyesi, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Şebnem Bahar Art &Design Gallery işbirliğinde çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden Nazım Hikmet'in doğumunun 118'nci yılında, 'Nazım ve Celil Hanım' adlı resim sergisi açtı.

haberimizvar.net-Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışını Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, yönetim kurulu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Şebnem Bahar Art &Design Gallery sahibi Şebnem Bahar, Nazım Hikmet'in yeğeni Arzu Yaltırım birlikte yaptı. Başkan Esen, serginin oluşumuna katkıda bulunan kişi ve kurumlara plaket sunup teşekkür etti. Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen, konuşmasına Nazım Hikmet'in 'Döğüşebilirim' adlı şiirini seslendirerek başladı. Hikmet için "Şair, oyun yazarı, edebiyatın mavi gözlü devi, romantik devrimci" diyen Başkan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü; "Türk edebiyatına sayısız eser bırakan evrensel şairimiz Nazım Hikmet'i doğumunun 118'inci yılında sanatın ve çizgilerin gücüyle anıyoruz. Bu özel günde dünyanın dört bir yanında ünlü karikatür sanatçıları ve Nazım Hikmet'in yeğeni Arzu Yaltırım İmamoğlu eserleriyle bizleri Nazım'ın anısına bir yolculuğa çıkarıyor. Bu özel seçkiyi değerli Antalyalılarla buluşturmaktan mutluluk duyuyorum."   ANTGİAD üyesi iş insanlarının, Nazım Hikmet sevdalılarının, şiir severlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide Hikmet'in yaşamından fotoğraflar, yayımlanmış karikatürleri ve zihinlere yer etmiş 'Mavi Liman', 'Seni Düşünmek', 'Bir acayip Duygu', 'Dünyayı Verelim Çocuklara', 'Dostluk' gibi bir çok şiiri yer aldı. Sergi açılışı sonrası Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ve Tiyatro Akademisi'nin Nazım Hikmet anısına hazırladığı anlatımlı konseri de izlendi. Sergi, 31 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.
Konyaaltı Belediyesi, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Şebnem Bahar Art &Design Gallery işbirliğinde çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden Nazım Hikmet'in doğumunun 118'nci yılında, 'Nazım ve Celil Hanım' adlı resim sergisi açtı.

haberimizvar.net-Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışını Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, yönetim kurulu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Şebnem Bahar Art &Design Gallery sahibi Şebnem Bahar, Nazım Hikmet'in yeğeni Arzu Yaltırım birlikte yaptı. Başkan Esen, serginin oluşumuna katkıda bulunan kişi ve kurumlara plaket sunup teşekkür etti.

Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen, konuşmasına Nazım Hikmet'in 'Döğüşebilirim' adlı şiirini seslendirerek başladı. Hikmet için "Şair, oyun yazarı, edebiyatın mavi gözlü devi, romantik devrimci" diyen Başkan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Türk edebiyatına sayısız eser bırakan evrensel şairimiz Nazım Hikmet'i doğumunun 118'inci yılında sanatın ve çizgilerin gücüyle anıyoruz. Bu özel günde dünyanın dört bir yanında ünlü karikatür sanatçıları ve Nazım Hikmet'in yeğeni Arzu Yaltırım İmamoğlu eserleriyle bizleri Nazım'ın anısına bir yolculuğa çıkarıyor. Bu özel seçkiyi değerli Antalyalılarla buluşturmaktan mutluluk duyuyorum."
 

ANTGİAD üyesi iş insanlarının, Nazım Hikmet sevdalılarının, şiir severlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide Hikmet'in yaşamından fotoğraflar, yayımlanmış karikatürleri ve zihinlere yer etmiş 'Mavi Liman', 'Seni Düşünmek', 'Bir acayip Duygu', 'Dünyayı Verelim Çocuklara', 'Dostluk' gibi bir çok şiiri yer aldı.

Sergi açılışı sonrası Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ve Tiyatro Akademisi'nin Nazım Hikmet anısına hazırladığı anlatımlı konseri de izlendi. Sergi, 31 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.