Öğrenci burslarına ‘Korona’ darbesi

GÜNDEM 11.10.2020 - 13:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Öğrenci burslarına ‘Korona’ darbesi

Antalya Yardımlaşma Platformu'nun 4 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burs sayısında, koronavirüs süreci nedeniyle düşüş yaşandı. Platform temsilcisi Halit Mert, eğitim online olsa da ihtiyaçların devam ettiğini, bu nedenle hayırseverlerden burs için destek beklediklerini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü, hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere 4 yıldır burs veriyor. Geçen eğitim öğretim yılında farklı yaş grubundan 61 öğrenciye burs veren platformun koronavirüs süreciyle birlikte burs desteği sağlayacağı öğrenci sayısı düştü. Burs çalışmalarını yürüten platform temsilcisi Halit Mert ve öğretmen Fatih Özkan, hayırseverlerin desteğiyle burs verecekleri öğrenci sayısını 80'e ulaştırmak istiyor. Daha önce burs verdikleri öğrencilerin çoğunun okulunu bitirip iş sahibi olduğunu ve burs desteğinde bulunduğunu söyleyen Halit Mert,  4 YILDIR SÜRDÜRÜYORLAR “Yaklaşık 4 yıl önce başlatmış olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik burs çalışmamızı bu sene de devam ettiriyoruz. İlk sene 12, ikinci sene 16, üçüncü sene 38, geçen sene 61 öğrenciye burs verdik. Bu sene yine sayıyı artırmak hedefindeydik. Ancak pandemi nedeniyle burs verenlerimizin sayısında artış beklerken geçen seneki rakamın altına düştük. Eğitim hayatı uzaktan da olsa devam ediyor. Burs verdiğimiz çocuklarımızın ailelerinin ekonomik durumu bunları karşılamakta zorlanıyor. Bu kapsamda burs çalışmalarımıza katılacak gönüllülere ihtiyacımız var. 9 ay boyunca aylık 300 lira olmak üzere burs verecek kişilerden destek bekliyoruz" dedi.  
Antalya Yardımlaşma Platformu'nun 4 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burs sayısında, koronavirüs süreci nedeniyle düşüş yaşandı. Platform temsilcisi Halit Mert, eğitim online olsa da ihtiyaçların devam ettiğini, bu nedenle hayırseverlerden burs için destek beklediklerini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü, hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere 4 yıldır burs veriyor. Geçen eğitim öğretim yılında farklı yaş grubundan 61 öğrenciye burs veren platformun koronavirüs süreciyle birlikte burs desteği sağlayacağı öğrenci sayısı düştü. Burs çalışmalarını yürüten platform temsilcisi Halit Mert ve öğretmen Fatih Özkan, hayırseverlerin desteğiyle burs verecekleri öğrenci sayısını 80'e ulaştırmak istiyor. Daha önce burs verdikleri öğrencilerin çoğunun okulunu bitirip iş sahibi olduğunu ve burs desteğinde bulunduğunu söyleyen Halit Mert, 

4 YILDIR SÜRDÜRÜYORLAR
“Yaklaşık 4 yıl önce başlatmış olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik burs çalışmamızı bu sene de devam ettiriyoruz. İlk sene 12, ikinci sene 16, üçüncü sene 38, geçen sene 61 öğrenciye burs verdik. Bu sene yine sayıyı artırmak hedefindeydik. Ancak pandemi nedeniyle burs verenlerimizin sayısında artış beklerken geçen seneki rakamın altına düştük. Eğitim hayatı uzaktan da olsa devam ediyor. Burs verdiğimiz çocuklarımızın ailelerinin ekonomik durumu bunları karşılamakta zorlanıyor. Bu kapsamda burs çalışmalarımıza katılacak gönüllülere ihtiyacımız var. 9 ay boyunca aylık 300 lira olmak üzere burs verecek kişilerden destek bekliyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.