Öğrencilere muz ve pitaya tanıtıldı

EĞİTİM 26.10.2019 - 11:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Öğrencilere muz ve pitaya tanıtıldı

Antalya'nın Demre İlçesi’nde üretimine yeni başlanan tropikal meyvelerin öğrencilere tanıtımı için muz ve pitaya seralarına gezi düzenlendi

haberimizvar.net Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilkokullarda eğitim öğretim gören ilkokul öğrencilerine yönelik sera gezisi düzenlendi. İlçede serada yeni üretimine başlanan tropikal meyveler olan muz ve pitaya meyvelerinin tanıtıldığı geziye, Yunus Emre İlkokulu'ndan 45 öğrenci ve 5 öğretmen katıldı. Öğrencilere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, ziraat mühendisleri Arzu Demirel ve Adnan Naim Güleryüz eşlik etti. Öğrencilere önce Beymelek Mahallesi'ndeki muz serası gezdirildi. Kendisi ziraat mühendisi olan Yusuf Orakçı, muz üretimi hakkında bilgi verdiği öğrenciler, muz dallarına dokunup inceledi. Yusuf Orakçı öğrencilere muzun insan sağlığı için önemini anlatırken, onlara muz ikram etti. ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ Öğrenciler ardından ziraat mühendisi Kadir Çınar tarafından üretimi yapılan pitaya (ejder meyvesi) serasını gezdi. Çınar, öğrencilere pitaya üretimi hakkında bilgi verdi ve meyveyi tanıttı. Öğrenciler pitaya meyvesini dalında ellerine alarak fotoğraf çektirdi. Ardından üretici Kadir Çınar tarafından öğrencilere pitaya meyvesi tattırıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "Öğrencilerimizin tamamı ve geziye katılan öğretmenlerimiz ilk kez dalında muz ve ejder meyvesi gördü. İlk kez ejder meyvesi tattı. En önemlisi serada toprakla buluştu. Yerli muzun ve ilk kez tattıkları ejder meyvesinin tadını ve aromasını çok beğendiler. Öğrencilerimizde oluşan farkındalık onları çok mutlu etti. Öğrencilerimize yönelik güvenli gıdaya ulaşım ve üretim konularında bu konuda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Antalya'nın Demre İlçesi’nde üretimine yeni başlanan tropikal meyvelerin öğrencilere tanıtımı için muz ve pitaya seralarına gezi düzenlendi

haberimizvar.net Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilkokullarda eğitim öğretim gören ilkokul öğrencilerine yönelik sera gezisi düzenlendi. İlçede serada yeni üretimine başlanan tropikal meyveler olan muz ve pitaya meyvelerinin tanıtıldığı geziye, Yunus Emre İlkokulu'ndan 45 öğrenci ve 5 öğretmen katıldı. Öğrencilere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, ziraat mühendisleri Arzu Demirel ve Adnan Naim Güleryüz eşlik etti. Öğrencilere önce Beymelek Mahallesi'ndeki muz serası gezdirildi. Kendisi ziraat mühendisi olan Yusuf Orakçı, muz üretimi hakkında bilgi verdiği öğrenciler, muz dallarına dokunup inceledi. Yusuf Orakçı öğrencilere muzun insan sağlığı için önemini anlatırken, onlara muz ikram etti.

ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ

Öğrenciler ardından ziraat mühendisi Kadir Çınar tarafından üretimi yapılan pitaya (ejder meyvesi) serasını gezdi. Çınar, öğrencilere pitaya üretimi hakkında bilgi verdi ve meyveyi tanıttı. Öğrenciler pitaya meyvesini dalında ellerine alarak fotoğraf çektirdi. Ardından üretici Kadir Çınar tarafından öğrencilere pitaya meyvesi tattırıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "Öğrencilerimizin tamamı ve geziye katılan öğretmenlerimiz ilk kez dalında muz ve ejder meyvesi gördü. İlk kez ejder meyvesi tattı. En önemlisi serada toprakla buluştu. Yerli muzun ve ilk kez tattıkları ejder meyvesinin tadını ve aromasını çok beğendiler. Öğrencilerimizde oluşan farkındalık onları çok mutlu etti. Öğrencilerimize yönelik güvenli gıdaya ulaşım ve üretim konularında bu konuda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.