'Paketten vatandaş çıkmadı!'

GÜNDEM 19.03.2020 - 16:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

'Paketten vatandaş çıkmadı!'

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Coronavirüsle mücadele kapsamında ayırdıkları 100 milyar liralık kaynakta vatandaşa bütçe ayrılmamasına tepki göstererek, "Paketten vatandaşımız çıkmadı" dedi.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak Çin'de başlayan tüm dünyaya yayılan ülkemizde de görülen Coronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Pakette vatandaşa yer verilmemesini sert bir dille eleştiren Kurnaz, "Virüsün etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak ayırdıklarını açıklayan Erdoğan'ın ekonomik pakette işçiye, çiftçiye, garibana bütçe ayırmaması sadece sermaye sahiplerini rahatlatacak açıklamalarda bulunması ne yazık ki vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğramıştır" dedi. EMEKÇİLER NE OLACAK? Vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı yapıldığına dikkat çeken Kurnaz, "Ücretsiz izne çıkarılan ve evinde kalan vatandaşlarımız ne olacak? Virüs tehlikesi geçene kadar geçimlerini nasıl sağlayacak? Gıdalarını hangi para ile alacak? Kirasını, elektriğini, suyunu nasıl ödeyecek? Turizm kenti Antalya'da otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle ertelenen patronlar rahatlatıldı. Ücretsiz izne çıkarılan turizm emekçileri ne olacak?" diye konuştu. SOSYAL DEVLET OLMADA SINIFTA KALDIK! Pakette işsizlikle ilgili hiçbir desteğin olmamasının halkı mağdur ettiğini belirten Kurnaz,"Açıklanan ekonomik paket sadece firmaları, büyük şirketleri mutlu etmiştir. Vatandaşımız, emekçilerimiz, işçilerimiz, çiftçimiz, ücretli öğretmenlik yapan virüs nedeniyle zorunlu izne çıkarılan öğretmenlerimiz kısacası tüm vatandaşlarımız unutulmuştur. Sosyal devlet olma anlayışımız yine yerine getirilmemiştir. Yarın evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız ya açlıktan ölecek ya da bir şekilde çalışmak zorunda kalarak virüsten ölecek. Ekonomik paket bu şekilde olmamalıydı halkımızı da mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmeliydi. Halkımız elbette ki hesabını soracaktır" dedi. 
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Coronavirüsle mücadele kapsamında ayırdıkları 100 milyar liralık kaynakta vatandaşa bütçe ayrılmamasına tepki göstererek, "Paketten vatandaşımız çıkmadı" dedi.

haberimizvar.net-CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak Çin'de başlayan tüm dünyaya yayılan ülkemizde de görülen Coronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Pakette vatandaşa yer verilmemesini sert bir dille eleştiren Kurnaz, "Virüsün etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak ayırdıklarını açıklayan Erdoğan'ın ekonomik pakette işçiye, çiftçiye, garibana bütçe ayırmaması sadece sermaye sahiplerini rahatlatacak açıklamalarda bulunması ne yazık ki vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

EMEKÇİLER NE OLACAK?

Vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı yapıldığına dikkat çeken Kurnaz, "Ücretsiz izne çıkarılan ve evinde kalan vatandaşlarımız ne olacak? Virüs tehlikesi geçene kadar geçimlerini nasıl sağlayacak? Gıdalarını hangi para ile alacak? Kirasını, elektriğini, suyunu nasıl ödeyecek? Turizm kenti Antalya'da otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle ertelenen patronlar rahatlatıldı. Ücretsiz izne çıkarılan turizm emekçileri ne olacak?" diye konuştu.

SOSYAL DEVLET OLMADA SINIFTA KALDIK!

Pakette işsizlikle ilgili hiçbir desteğin olmamasının halkı mağdur ettiğini belirten Kurnaz,"Açıklanan ekonomik paket sadece firmaları, büyük şirketleri mutlu etmiştir. Vatandaşımız, emekçilerimiz, işçilerimiz, çiftçimiz, ücretli öğretmenlik yapan virüs nedeniyle zorunlu izne çıkarılan öğretmenlerimiz kısacası tüm vatandaşlarımız unutulmuştur. Sosyal devlet olma anlayışımız yine yerine getirilmemiştir. Yarın evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız ya açlıktan ölecek ya da bir şekilde çalışmak zorunda kalarak virüsten ölecek. Ekonomik paket bu şekilde olmamalıydı halkımızı da mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmeliydi. Halkımız elbette ki hesabını soracaktır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.