Pazarlarda giyim ve oyuncak satılmayacak

GÜNDEM 27.03.2020 - 14:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Pazarlarda giyim ve oyuncak satılmayacak

İçişleri Bakanlığı, virüsle mücadele kapsamında semt pazarlarında giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışını yasakladı. Yaş sebze ve meyvelere dokunulmayacak. Tezgahlar arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.

haberimizvar.net İçişleri Bakanlığı korona virüs önlemleri kapsamında semt pazarlarında uyulması gereken kuralları yeniden düzenledi. 81 ili valiliklerine gönderilen Genelgeye göre, vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek. Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacak.   TEZGAHLARIN ARASI 3 METRE OLACAK   Sosyete pazarları başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışı yarın saat 17.00’den itibaren geçici olarak durduruldu. Genelgeye göre, pazar yerlerinde yoğunluğu azaltmak için tezgahlar arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak. 
İçişleri Bakanlığı, virüsle mücadele kapsamında semt pazarlarında giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışını yasakladı. Yaş sebze ve meyvelere dokunulmayacak. Tezgahlar arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.

haberimizvar.net İçişleri Bakanlığı korona virüs önlemleri kapsamında semt pazarlarında uyulması gereken kuralları yeniden düzenledi. 81 ili valiliklerine gönderilen Genelgeye göre, vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek. Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacak.

 

TEZGAHLARIN ARASI 3 METRE OLACAK

 

Sosyete pazarları başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışı yarın saat 17.00’den itibaren geçici olarak durduruldu. Genelgeye göre, pazar yerlerinde yoğunluğu azaltmak için tezgahlar arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.