Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Okullar birkaç ay açılmayabilir

EĞİTİM 25.03.2020 - 15:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Okullar birkaç ay açılmayabilir

Korona salgınında önümüzdeki 5 günün çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kurallara uyulmazsa sağlık sistemi çökebilir” dedi. Henüz bu salgının başında olunduğunu hatırlatan Ceyhan, okulların birkaç ay daha açılmayabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle okulların birkaç ay daha açılamayacağını düşündüğünü söyledi. Twitter hesabından salgına ilişkin uyarılarda bulunan Ceyhan, “Öksürüğü ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese test yapılacak. Henüz bu salgının başındayız neler olacağını bilmiyoruz. Okulların birkaç ay daha açılabileceğini düşünmüyorum. Korona virüse yakalanan bir kişinin iyileştikten sonra tekrar enfekte olma riski var” dedi. · ‘SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKEBİLİR’ Kurallara uyulur ve her şey düzenli yapılırsa kısa sürede salgın atlatabileceğimizi vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, “Ama eğer kurallara uyulmazsa birçok insan hastalanır, sağlık sistemi çökebilir Beş gün çok çok önemli. Sosyal mesafeyi koruyun! Evde kalın” uyarısı yaptı. Eve ayakkabıyla girme konusuna da değinen Ceyhan, “Ayakkabılar eve virüs getirebilir Ama virüs evde kendiliğinden bulaşmaz Ayakkabılarınızı çıkarıp, evde çocuk varsa, ulaşamayacağı bir yere koyun. Sonra el yıkamayı unutmayın. Ayakkabı ile temas edilmediği sürece onun üzerinde virüs varsa da havaya karışıp dolaşıma girmez” diye bilgi verdi. 
Korona salgınında önümüzdeki 5 günün çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kurallara uyulmazsa sağlık sistemi çökebilir” dedi. Henüz bu salgının başında olunduğunu hatırlatan Ceyhan, okulların birkaç ay daha açılmayabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle okulların birkaç ay daha açılamayacağını düşündüğünü söyledi. Twitter hesabından salgına ilişkin uyarılarda bulunan Ceyhan, “Öksürüğü ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese test yapılacak. Henüz bu salgının başındayız neler olacağını bilmiyoruz. Okulların birkaç ay daha açılabileceğini düşünmüyorum. Korona virüse yakalanan bir kişinin iyileştikten sonra tekrar enfekte olma riski var” dedi.

·

‘SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKEBİLİR’

Kurallara uyulur ve her şey düzenli yapılırsa kısa sürede salgın atlatabileceğimizi vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, “Ama eğer kurallara uyulmazsa birçok insan hastalanır, sağlık sistemi çökebilir Beş gün çok çok önemli. Sosyal mesafeyi koruyun! Evde kalın” uyarısı yaptı. Eve ayakkabıyla girme konusuna da değinen Ceyhan, “Ayakkabılar eve virüs getirebilir Ama virüs evde kendiliğinden bulaşmaz Ayakkabılarınızı çıkarıp, evde çocuk varsa, ulaşamayacağı bir yere koyun. Sonra el yıkamayı unutmayın. Ayakkabı ile temas edilmediği sürece onun üzerinde virüs varsa da havaya karışıp dolaşıma girmez” diye bilgi verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.