Rahşan Ecevit’in cenazesi yarın

GÜNDEM 18.01.2020 - 18:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Rahşan Ecevit’in cenazesi yarın

Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

haberimizvar.net-Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek. Konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal defin ile ilgili prosedürün TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yürütüldüğünü duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Rahşan Ecevit’in vefatı dolayısıyla Aksakal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve taziyelerini iletti. Erdoğan görüşmede, Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.   ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ   Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) 26 Aralık 2019’da tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, genel durumunun bozulması nedeniyle yoğun bakım kliniğine kaldırıldı. Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece saat 21.10’da yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı başsağlığı mesajında, “Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.   KKTC’DEN DE BAŞ SAĞLIĞI   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit için “Hükümetimiz, Ulusal Birlik Partisi ve şahsım adına Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, tüm ulusumuza, sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’e, Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanemizde pnömoni ve kronik böbrek rahatsızlığı tedavisi gören Rahşan Ecevit Hanımefendi tüm çabalarımıza rağmen hayatını kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’e, Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi. 
Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

haberimizvar.net-Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek. Konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal defin ile ilgili prosedürün TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yürütüldüğünü duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Rahşan Ecevit’in vefatı dolayısıyla Aksakal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve taziyelerini iletti. Erdoğan görüşmede, Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.

 

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ

 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) 26 Aralık 2019’da tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, genel durumunun bozulması nedeniyle yoğun bakım kliniğine kaldırıldı. Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece saat 21.10’da yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı başsağlığı mesajında, “Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

 

KKTC’DEN DE BAŞ SAĞLIĞI

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit için “Hükümetimiz, Ulusal Birlik Partisi ve şahsım adına Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, tüm ulusumuza, sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’e, Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanemizde pnömoni ve kronik böbrek rahatsızlığı tedavisi gören Rahşan Ecevit Hanımefendi tüm çabalarımıza rağmen hayatını kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’e, Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.