'Romeo ve Juliet'e alkış yağdı

KÜLTÜR 19.01.2020 - 12:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Romeo ve Juliet'e alkış yağdı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Çaykovski'nin bestelediği 'Romeo ve Juliet' balesini bu sezon ilk kez sahneledi.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve libretto ile koreografisi Volkan Ersoy- Armağan Davran'ın imzasını taşıyan 'Romeo ve Juliet' balesinin müzik düzenlemesini Tolga Taviş, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, ışık tasarımını Fuat Gök hazırladı, orkestrayı şef Murat Cem Orhan yönetti. Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan eserde, Laroslava Volkova 'Juliet', Tolga Burçak 'Romeo' rollerinde sahneye çıktı. Göz kamaştıran sahne dekoru, kostümü ve ışık efektleriyle izleyenlere rüya gibi bir akşam yaşatan 'Romeo ve Juliet' balesi, dramatik bir sonla perdesini kapattı. Eserin yapımcıları, rol alan bale sanatçıları, Antalya DOB Orkestrası dakikalarca alkışlandı. 'Romeo ve Juliet' balesi, kaçıranlar için 21-30 Ocak akşamları da sahnelenecek. 
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Çaykovski'nin bestelediği 'Romeo ve Juliet' balesini bu sezon ilk kez sahneledi.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve libretto ile koreografisi Volkan Ersoy- Armağan Davran'ın imzasını taşıyan 'Romeo ve Juliet' balesinin müzik düzenlemesini Tolga Taviş, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, ışık tasarımını Fuat Gök hazırladı, orkestrayı şef Murat Cem Orhan yönetti.

Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan eserde, Laroslava Volkova 'Juliet', Tolga Burçak 'Romeo' rollerinde sahneye çıktı.

Göz kamaştıran sahne dekoru, kostümü ve ışık efektleriyle izleyenlere rüya gibi bir akşam yaşatan 'Romeo ve Juliet' balesi, dramatik bir sonla perdesini kapattı. Eserin yapımcıları, rol alan bale sanatçıları, Antalya DOB Orkestrası dakikalarca alkışlandı.

'Romeo ve Juliet' balesi, kaçıranlar için 21-30 Ocak akşamları da sahnelenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.