Rus turistlere hazırız

GÜNDEM 14.07.2020 - 18:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Rus turistlere hazırız

Rusya Tur Operatörleri Birliği: Türkiye, belli koşullar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu resmi olarak bildirdi

haberimizvar.net- Türkiye’de otel dernekleri, en hızlı toparlanmanın, Rusya pazarında olacağını bekliyor. ATOR başkanı Lomidze ise Türkiye’nin belli şartlar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkenin belirli koşullar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu resmi olarak bildirdiğini söyledi. NSN ajansına konuşan Lomidze, belirli koşullar çerçevesinde Rus turistleri kabul etmeye hazır olduklarını resmi olarak bildiren ülkeleri sıraladı. Lomidze, “Bunlar Türkiye, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Maldivler, Hırvatistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri. Bu ülkeler kesin turistik güzergâhlar ve Rusya pazarındaki yüksek talepten faydalanıyorlar” dedi. Lomidze ayrıca her yerde salgın nedeniyle belli başlı kısıtlamaların mevcut olduğunu, birçok ülkede sınırı geçen turistin Kovid-19 taşımadığına dair belge istendiğini belirtti. Lomidze, yakın zamanda Rus turistleri kabul etmeye hazır olan ülkelerin sayısının artabileceğini ifade etti. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği: Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca ise uçuş yasağı ve ülkedeki Kovid-19 tehlikesi bittiğinde en hızlı toparlanmanın, Rusya pazarında olacağını belirterek, "Çünkü Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor" dedi. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl kente 15 milyon 644 bin 108 turist geldi. Antalya, en fazla turisti ise ana pazar Rusya'dan karşıladı. 2015'te 2 milyon 838 bin 134, 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374 turistin geldiği Rusya'dan özellikle son üç yılda önemli artış kaydedildi. 2018'de 4 milyon 803 bin 860, geçen yıl ise 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirin geldiği turizm kentinde, tüm zamanların rekoru kırıldı. Kente gelen turistlerin yüzde 35'ini oluşturan Ruslar, deniz, kum ve güneş tatilinin yanı sıra doğa ve kültür turizmine de önem veriyor. Tesislerde, özellikle "Her şey dahil" sistemini tercih eden Rus turistlerin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan uçuş yasakları kalktıktan sonra Antalya'ya yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.   Independent Türkçe, Sputnik, AA
Rusya Tur Operatörleri Birliği: Türkiye, belli koşullar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu resmi olarak bildirdi

haberimizvar.net- Türkiye’de otel dernekleri, en hızlı toparlanmanın, Rusya pazarında olacağını bekliyor. ATOR başkanı Lomidze ise Türkiye’nin belli şartlar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkenin belirli koşullar altında Rus turistleri kabul etmeye hazır olduğunu resmi olarak bildirdiğini söyledi.

NSN ajansına konuşan Lomidze, belirli koşullar çerçevesinde Rus turistleri kabul etmeye hazır olduklarını resmi olarak bildiren ülkeleri sıraladı.

Lomidze, “Bunlar Türkiye, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Maldivler, Hırvatistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri. Bu ülkeler kesin turistik güzergâhlar ve Rusya pazarındaki yüksek talepten faydalanıyorlar” dedi. Lomidze ayrıca her yerde salgın nedeniyle belli başlı kısıtlamaların mevcut olduğunu, birçok ülkede sınırı geçen turistin Kovid-19 taşımadığına dair belge istendiğini belirtti.

Lomidze, yakın zamanda Rus turistleri kabul etmeye hazır olan ülkelerin sayısının artabileceğini ifade etti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği: Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca ise uçuş yasağı ve ülkedeki Kovid-19 tehlikesi bittiğinde en hızlı toparlanmanın, Rusya pazarında olacağını belirterek, "Çünkü Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor" dedi.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl kente 15 milyon 644 bin 108 turist geldi.

Antalya, en fazla turisti ise ana pazar Rusya'dan karşıladı.

2015'te 2 milyon 838 bin 134, 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374 turistin geldiği Rusya'dan özellikle son üç yılda önemli artış kaydedildi.

2018'de 4 milyon 803 bin 860, geçen yıl ise 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirin geldiği turizm kentinde, tüm zamanların rekoru kırıldı.

Kente gelen turistlerin yüzde 35'ini oluşturan Ruslar, deniz, kum ve güneş tatilinin yanı sıra doğa ve kültür turizmine de önem veriyor.

Tesislerde, özellikle "Her şey dahil" sistemini tercih eden Rus turistlerin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan uçuş yasakları kalktıktan sonra Antalya'ya yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik, AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.