Ruslar Antalya Havalimanı’nda mahsur kaldı
Ruslar Antalya Havalimanı’nda mahsur kaldı
Rusya-Türkiye hattında charter uçuşlar düzenleyen Air Anka’nın uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle çok sayıda yolcunun Antalya Havalimanı ve Rusya’daki havalimanlarında mahsur kaldığı iddia edildi.
Rusya-Türkiye hattında charter uçuşlar düzenleyen Air Anka’nın uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle çok sayıda yolcunun Antalya Havalimanı ve Rusya’daki havalimanlarında mahsur kaldığı iddia edildi.
haberimizvar.net- Türkiye’nin en büyük turizm pazarı olan Rusya ile hava ulaşımında kriz yaşanıyor. Turizmgüncel.com'un haberine göre, tur operatörleri adına Rusya ile Türkiye arasında charter seferler düzenleyen Air Anka’nın uçuşlarına izin verilmediği, bu nedenle çok sayıda yolcunun Antalya Havalimanı ile Rusya’daki çeşitli havalimanlarında mahsur kaldığı ileri sürüldü.
Edinilen bilgilere göre, Air Anka’nın uçuş izinleriyle ilgili sorun yaşadığı öğrenildi. Şirketin şimdiye kadar Rusya uçuşlarını kısa süreli izinlerle gerçekleştirdiği, ancak bugünkü uçuşlar için gerekli izinlerin verilmediği ifade edildi. Yaşanan gelişmenin ardından hava yolunun çok sayıda uçuşunun belirsizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
Tur operatörleri için charter taşımacılığı yapan Air Anka’nın mevcut süreçte günlük yaklaşık 6 uçuş gerçekleştirdiği, önümüzdeki dönemde ise uçuş sayılarının daha da artmasının planlandığı kaydedildi. Ancak izin sorununun devam etmesi halinde iki ülke arasındaki turist taşımacılığında ciddi aksaklıklar yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Turizm sektör temsilcileri, sorunun kısa sürede çözülememesi durumunda özellikle yaz sezonunun en yoğun döneminde Türkiye-Rusya hattında büyük bir kaos yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Yaşanan belirsizliğin hem tur operatörlerini hem de tatil planı yapan binlerce yolcuyu olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.
(Lidergazete.com)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
