Rüya gibi tango konseri

KÜLTÜR 23.02.2020 - 15:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Rüya gibi tango konseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), çok özel bir konserle tango severlere rüya gibi bir akşam yaşattı.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen ve farklı temalardaki konserleriyle ünlenen 'Anadolu Nefesli Beşlisi' adlı grubun 'Tangoloji Konseri'ne, Antalyalı müzik severlerin ilgisi yoğun oldu, salonda oturacak boş koltuk kalmadı.  Sahneye Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk, Antalya DOB obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar çıktı.  'Anadolu Nefesli Beşlisi' adlı grup, önce tango ezgileri ve tarihiyle ilgili anlatımda bulundu. Grubun düzenlemelerinden oluşan tango eserleri Tolga Salman'ın bandoneonu, Bilge Yılmaz ve Emre Akyurt'un sesleriyle hayat buldu.  Tango severler, usta müzisyenlerin dans eşliğinde yorumladığı ve içerisinde hırçınlık, asilik, küstahlık gibi duygular barındıran melankolik tango eserleriyle müzik dolu bir akşam yaşadı.    
Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), çok özel bir konserle tango severlere rüya gibi bir akşam yaşattı.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen ve farklı temalardaki konserleriyle ünlenen 'Anadolu Nefesli Beşlisi' adlı grubun 'Tangoloji Konseri'ne, Antalyalı müzik severlerin ilgisi yoğun oldu, salonda oturacak boş koltuk kalmadı.

 Sahneye Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk, Antalya DOB obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar çıktı.

 'Anadolu Nefesli Beşlisi' adlı grup, önce tango ezgileri ve tarihiyle ilgili anlatımda bulundu. Grubun düzenlemelerinden oluşan tango eserleri Tolga Salman'ın bandoneonu, Bilge Yılmaz ve Emre Akyurt'un sesleriyle hayat buldu.

 Tango severler, usta müzisyenlerin dans eşliğinde yorumladığı ve içerisinde hırçınlık, asilik, küstahlık gibi duygular barındıran melankolik tango eserleriyle müzik dolu bir akşam yaşadı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.