Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Rus aşıları Türkiye'de denenecek

GÜNDEM 20.08.2020 - 13:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Rus aşıları Türkiye'de denenecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya'nın korona virüs için yapacağı aşıların Türkiye'de deneneceğini söyledi. Koca ayrıca, Çin ve Almanya'dan da teklif aldıklarını ve tekliflerin cazip olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışındaki aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya'nın aşı çalışmalarının Türkiye'de yapılması yönünde talepte bulunduklarını belirten Koca, Çin ve Almanya'dan da cazip teklifler aldıklarını söyledi. Fahrettin Koca, şunları kaydetti: *Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere’nin çalışmaları var. Rusya’yla ilgili daha önce bizim bilim insanlarımızın devrede olduğunu biliyorsunuz. Biz faz 3 çalışmasının Türkiye’de yapılması şeklinde konuştuk ve iletişim halindeyiz.   *Bununla ilgili bir sözleşme taslağı hazırlandı. Çalışmaya geçmeden önce preklinik çalışmaları görerek başlatmayı düşünüyoruz. Preklinik çalışmaları görerek faz 3 çalışmasını yapabiliriz. *Ayrıca Çin ve Almanya’da yapılan çalışmayla ilgili de bize faz 3 çalışmasını Türkiye’de yapmak üzere talepler oldu. Bununla ilgili kolaylık göstereceğimizi devamında tedarik noktasında iletişimde olduğumuzu söylemek istiyorum. *Çin ve Almanya’nın başvurusunun bizi tatmin ettiğini söyleyebilirim, Rusya’yla da iletişim halindeyiz.  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya'nın korona virüs için yapacağı aşıların Türkiye'de deneneceğini söyledi. Koca ayrıca, Çin ve Almanya'dan da teklif aldıklarını ve tekliflerin cazip olduğunu açıkladı.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışındaki aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın aşı çalışmalarının Türkiye'de yapılması yönünde talepte bulunduklarını belirten Koca, Çin ve Almanya'dan da cazip teklifler aldıklarını söyledi.

Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

*Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere’nin çalışmaları var. Rusya’yla ilgili daha önce bizim bilim insanlarımızın devrede olduğunu biliyorsunuz. Biz faz 3 çalışmasının Türkiye’de yapılması şeklinde konuştuk ve iletişim halindeyiz.

 

*Bununla ilgili bir sözleşme taslağı hazırlandı. Çalışmaya geçmeden önce preklinik çalışmaları görerek başlatmayı düşünüyoruz. Preklinik çalışmaları görerek faz 3 çalışmasını yapabiliriz.

*Ayrıca Çin ve Almanya’da yapılan çalışmayla ilgili de bize faz 3 çalışmasını Türkiye’de yapmak üzere talepler oldu. Bununla ilgili kolaylık göstereceğimizi devamında tedarik noktasında iletişimde olduğumuzu söylemek istiyorum.

*Çin ve Almanya’nın başvurusunun bizi tatmin ettiğini söyleyebilirim, Rusya’yla da iletişim halindeyiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.