'Satın alma sahiplen'

YAŞAM 11.12.2019 - 11:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Satın alma sahiplen'

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun, hayvan barınağında 130 köpek ve 45 kedinin bakımını üstlendiklerini belirterek, hayvanseverlere 'Satın alma sahiplen' mesajı gönderdi.

habrimizvar.net-Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun, geçen ay Ovacık ve Gedelme yaylalarına köpeklerin bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Arslanbucak Mahallesi'ndeki Kemer Belediyesi Hizmet Alanı'ndaki Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi önünde açıklama yapan veteriner hekim Fevzi Uzun, yaylalarda köpeklerin bırakılmasıyla ilgili yaşanan olayların üzücü olduğunu söyledi. Bu tür olayların Türkiye genelinde yaşandığına dikkati çeken Uzun, "Türkiye'de belediyelerin barınakları ve klinikleri yok. Herkes işin kolayına kaçarak köpekleri bırakıyor. Biz Kemer Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 'YAYLALARDAN 45 TANE KÖPEK TOPLADIK' Belediye olarak hayvanlara her zaman sahip çıktıklarını anlatan veteriner hekim Fevzi Uzun, açıklamasına şöyle devam etti: "Biz bugüne kadar yaylalardan 45 köpek topladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve hayvanseverler aracılığıyla 4 daha hayvan aldık. Bu hayvanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin barınağına gönderildi. Ayrıca 30 köpeğin ölüsüne ulaştık. Ulaşamadığımız ise 2 veya 3 tane hayvan kaldı. Hayvanseverlerin yardımıyla bölgede besleme çalışması da yapıyoruz. Aldığımız hayvanların birçoğu hava şartlarından dolayı hasta olmuş durumdaydı. Biz onların hemen tedavilerini yaptık. Bazılarının tedavileri devam ediyor. Tedavileri biten hayvanları kısırlaştırıyoruz." 'SATIN ALMA SAHİPLEN' Veteriner hekim Uzun, Kemer Belediyesi'ne ait barınakta kapasitenin üzerinde bir çalışma yapıldığını anlatarak, "Barınakta şu anda 130 köpek, 45 de kedi var. Hiçbir hayvanı bırakmıyoruz. Belediye olarak biz bu hayvanlara ev arıyoruz. 'Satın alma sahiplen' diyoruz. Bu hayvanları hep birlikte kurtarmalıyız. Bu Türkiye'nin kanayan bir yarası. Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması var"diye konuştu. 'YENİ BARINAK TALEBİMİZ VAR' Belediyeye ait barınağın şartlarının yeterli olmadığını da aktaran Uzun, şunları kaydetti: "Yeni barınak talebimiz var. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bekliyor. Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu da bu konuda çok çalışıyor. Hem barınak hem de ekipman olarak bir güncelleme içerisine girdik. Bakanlık da yer tahsisini onaylarsa, Kuzdere Mahallesi'nde sanayinin yanında 22 dönümlük alan üzerine hastane bazında bir barınak yapmak istiyoruz. Bu alanda hayvanların rahatça yaşayabileceği ortanlar hazırlanacak."   'HAYVANLARA SAHİP ÇIKIYORUZ' Belediye Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber de son aylarda medyada yer alan köpeklerin bırakılmasıyla ilgili olarak yaşananların üzücü olduğunu belirterek, "Biz belediye olarak hayvanlara sahip çıkıyoruz. Onlar da bizim bir canımız. Onlara şefkatle yaklaşmaya devam edeceğiz. Başkanımız Necati Topaloğlu da bu konuya titizlikle yaklaşıyor. Hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.  
Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun, hayvan barınağında 130 köpek ve 45 kedinin bakımını üstlendiklerini belirterek, hayvanseverlere 'Satın alma sahiplen' mesajı gönderdi.

habrimizvar.net-Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun, geçen ay Ovacık ve Gedelme yaylalarına köpeklerin bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Arslanbucak Mahallesi'ndeki Kemer Belediyesi Hizmet Alanı'ndaki Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi önünde açıklama yapan veteriner hekim Fevzi Uzun, yaylalarda köpeklerin bırakılmasıyla ilgili yaşanan olayların üzücü olduğunu söyledi. Bu tür olayların Türkiye genelinde yaşandığına dikkati çeken Uzun, "Türkiye'de belediyelerin barınakları ve klinikleri yok. Herkes işin kolayına kaçarak köpekleri bırakıyor. Biz Kemer Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

'YAYLALARDAN 45 TANE KÖPEK TOPLADIK'


Belediye olarak hayvanlara her zaman sahip çıktıklarını anlatan veteriner hekim Fevzi Uzun, açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz bugüne kadar yaylalardan 45 köpek topladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve hayvanseverler aracılığıyla 4 daha hayvan aldık. Bu hayvanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin barınağına gönderildi. Ayrıca 30 köpeğin ölüsüne ulaştık. Ulaşamadığımız ise 2 veya 3 tane hayvan kaldı. Hayvanseverlerin yardımıyla bölgede besleme çalışması da yapıyoruz. Aldığımız hayvanların birçoğu hava şartlarından dolayı hasta olmuş durumdaydı. Biz onların hemen tedavilerini yaptık. Bazılarının tedavileri devam ediyor. Tedavileri biten hayvanları kısırlaştırıyoruz."

'SATIN ALMA SAHİPLEN'

Veteriner hekim Uzun, Kemer Belediyesi'ne ait barınakta kapasitenin üzerinde bir çalışma yapıldığını anlatarak, "Barınakta şu anda 130 köpek, 45 de kedi var. Hiçbir hayvanı bırakmıyoruz. Belediye olarak biz bu hayvanlara ev arıyoruz. 'Satın alma sahiplen' diyoruz. Bu hayvanları hep birlikte kurtarmalıyız. Bu Türkiye'nin kanayan bir yarası. Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması var"diye konuştu.

'YENİ BARINAK TALEBİMİZ VAR'

Belediyeye ait barınağın şartlarının yeterli olmadığını da aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Yeni barınak talebimiz var. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bekliyor. Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu da bu konuda çok çalışıyor. Hem barınak hem de ekipman olarak bir güncelleme içerisine girdik. Bakanlık da yer tahsisini onaylarsa, Kuzdere Mahallesi'nde sanayinin yanında 22 dönümlük alan üzerine hastane bazında bir barınak yapmak istiyoruz. Bu alanda hayvanların rahatça yaşayabileceği ortanlar hazırlanacak."

 

'HAYVANLARA SAHİP ÇIKIYORUZ'

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber de son aylarda medyada yer alan köpeklerin bırakılmasıyla ilgili olarak yaşananların üzücü olduğunu belirterek, "Biz belediye olarak hayvanlara sahip çıkıyoruz. Onlar da bizim bir canımız. Onlara şefkatle yaklaşmaya devam edeceğiz. Başkanımız Necati Topaloğlu da bu konuya titizlikle yaklaşıyor. Hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.