Semih Tayfur’dan Öğretmenler Günü Mesajı

GÜNDEM 23.11.2020 - 15:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Semih Tayfur’dan Öğretmenler Günü Mesajı

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, öğretmenlerin öğrencilere Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmamalarını daima öğütleyeceklerine yürekten inandığını söyledi.

haberimizvar.net- 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarında gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesinin, toplumsal gönencin ve verimliliğin artırılmasının, eğitime gereken özenin gösterilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulmasıyla olanaklı olduğuna dikkat çekti. Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşıdığını ifade eden Başkan Tayfur, “Yeni kuşakların eğitiminin Cumhuriyet'in başarısının en önemli noktasını oluşturduğunu düşünen Atatürk, insancıl, akılcı, bilimsel ve çağdaş eğitim ilkelerini yaşama geçirmiş, çocuklarımızın ve gençlerimizin çözümlemeci düşünmesini ve evrensel değerler sistemiyle buluşmasını sağlayacak ulusal ve laik eğitim politikası üzerinde durmuştur” dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim politikasının temelinin öğretmenler olduğunu anımsatan Başkan Tayfur, “Cumhuriyet'in özümsenmesinin, köklü reformlar ve atılımlarla eğitim alanında sevindirici bir düzeye gelinmesinde eğitim politikalarının yanı sıra öğretmenlerin özverili çabalarının payının büyük olduğu yadsınamaz. Çocuk ve gençlerimizi erken yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, zor koşullar karşısında da, çalışma istek ve kararlılığını yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir” diye konuştu. Tayfur, insanın doğasına uygun biçimde hep ileriye gitme arayışının sürmesinde, cahilliğin, bağnazlığın ve karanlık düşüncelerin önlenebilmesinde öğretmenlerin görevini yerine getirebilmeleri için gerekli koşulların sağlanmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Cumhuriyet öğretmenlerinin, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, çocuklara ve gençlere güven ve yaşama sevinci vererek, Türk ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyet'in değerini bilmelerini, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmamalarını öğütleyeceklerine yürekten inanıyorum. Tüm öğretmenlerimizin üstlendikleri temel görevin bilinciyle özveri ve gururla hizmetlerini sürdüreceklerinden, sorumluluklarını yönlendirmelerden, baskı ve karışmalardan etkilenmeden yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz. Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.
İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, öğretmenlerin öğrencilere Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmamalarını daima öğütleyeceklerine yürekten inandığını söyledi.

haberimizvar.net- 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarında gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesinin, toplumsal gönencin ve verimliliğin artırılmasının, eğitime gereken özenin gösterilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulmasıyla olanaklı olduğuna dikkat çekti.
Bir ülkenin eğitime ilişkin sorunlarını çözmesi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşıdığını ifade eden Başkan Tayfur, “Yeni kuşakların eğitiminin Cumhuriyet'in başarısının en önemli noktasını oluşturduğunu düşünen Atatürk, insancıl, akılcı, bilimsel ve çağdaş eğitim ilkelerini yaşama geçirmiş, çocuklarımızın ve gençlerimizin çözümlemeci düşünmesini ve evrensel değerler sistemiyle buluşmasını sağlayacak ulusal ve laik eğitim politikası üzerinde durmuştur” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim politikasının temelinin öğretmenler olduğunu anımsatan Başkan Tayfur, “Cumhuriyet'in özümsenmesinin, köklü reformlar ve atılımlarla eğitim alanında sevindirici bir düzeye gelinmesinde eğitim politikalarının yanı sıra öğretmenlerin özverili çabalarının payının büyük olduğu yadsınamaz. Çocuk ve gençlerimizi erken yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, zor koşullar karşısında da, çalışma istek ve kararlılığını yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir” diye konuştu.
Tayfur, insanın doğasına uygun biçimde hep ileriye gitme arayışının sürmesinde, cahilliğin, bağnazlığın ve karanlık düşüncelerin önlenebilmesinde öğretmenlerin görevini yerine getirebilmeleri için gerekli koşulların sağlanmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Cumhuriyet öğretmenlerinin, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, çocuklara ve gençlere güven ve yaşama sevinci vererek, Türk ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyet'in değerini bilmelerini, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmamalarını öğütleyeceklerine yürekten inanıyorum. Tüm öğretmenlerimizin üstlendikleri temel görevin bilinciyle özveri ve gururla hizmetlerini sürdüreceklerinden, sorumluluklarını yönlendirmelerden, baskı ve karışmalardan etkilenmeden yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz. Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan öz değerlere ulaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.