Senfoniden klarnet keyfi

KÜLTÜR 13.10.2019 - 15:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Senfoniden klarnet keyfi

Sezon açılışını keman konseriyle yapan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri bu kez de klarnet konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki başarılarıyla da tanınan ve halen Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasındaki görevini sürdüren orkestra şefi Nezih Seçkin yönetti. Başarılı genç kuşak klarnet sanatçılarından Arda Serindağ solist olarak sahnedeki yerini aldı. Sanatçı Arda Serindağ, klarnetiyle besteci Carl Maria von Weber'in '1. Klarinet Konçertosu'ndan bölümler ile müzikli peri masalı niteliğini taşıyan ünlü 'Oberon Operası Uvertürü'nü seslendirdi. Klasik müzik severlere klarnetiyle keyifli bir akşam yaşatan Serindağ, izleyenlerin alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı. Konserin ikinci bölümü, orkestranın Carl Maria von Weber'in 'Der Freischutz Uvertürü' ile Piyotr İlyiç Çaykovski'nin 'Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü'nü yorumlamasıyla devam etti.  
Sezon açılışını keman konseriyle yapan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri bu kez de klarnet konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki başarılarıyla da tanınan ve halen Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasındaki görevini sürdüren orkestra şefi Nezih Seçkin yönetti. Başarılı genç kuşak klarnet sanatçılarından Arda Serindağ solist olarak sahnedeki yerini aldı.

Sanatçı Arda Serindağ, klarnetiyle besteci Carl Maria von Weber'in '1. Klarinet Konçertosu'ndan bölümler ile müzikli peri masalı niteliğini taşıyan ünlü 'Oberon Operası Uvertürü'nü seslendirdi. Klasik müzik severlere klarnetiyle keyifli bir akşam yaşatan Serindağ, izleyenlerin alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

Konserin ikinci bölümü, orkestranın Carl Maria von Weber'in 'Der Freischutz Uvertürü' ile Piyotr İlyiç Çaykovski'nin 'Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü'nü yorumlamasıyla devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.