'Sensin Atatürk' ayakta alkışlandı

KÜLTÜR 10.11.2019 - 13:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Sensin Atatürk' ayakta alkışlandı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'nci yıldönümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) düzenlediği 'Sensin Atatürk' adlı konserle anıldı.

haberimizvar.net- Metni ve bestesi Tolga Taviş'e ait olan 'Sensin Atatürk' adlı eser Antalya'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde de ilk kez seslendirildi. Eserin anlatımını D. Emre Akyurt, orkestra şefliğini Murat Cem Orhan, koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi, ADSO Müdürü İbrahim Sezer de başkemancı olarak sahneye çıktı. Eserde, Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaşadıklarının orkestra ve koro eşliğinde anlatıldı. Fotoğraflarıyla da desteklenen eserde, savaş alanından bir ülkenin yoktan var edilişinde Atatürk ün altı erdemi olan öğrenme tutkusu, özgüven, doğa ve hayvan sevgisi, değişime inanmak, takım ruhu ve insan sevgisinin önemi konu edildi. Atatürk'ü anmanın yolunun, sadece onu hatırlamakla değil erdemlerinin taşıyıcısı olan görevini üstlenmekle ancak olabileceğinin altı çizildi. Eserde yer alan 'Her şey inanmakla başlar, buradaki herkes ve ben; biziz Atatürk' ifadesi ise eserin ana temasını oluşturdu. Salonu dolduran izleyicilerin pür dikkatle dinlediği anlatımlı eserin sonunda orkestra, koro şefleri, orkestra ve koro üyeleri ayakta alkışlandı.
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'nci yıldönümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) düzenlediği 'Sensin Atatürk' adlı konserle anıldı.

haberimizvar.net- Metni ve bestesi Tolga Taviş'e ait olan 'Sensin Atatürk' adlı eser Antalya'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde de ilk kez seslendirildi. Eserin anlatımını D. Emre Akyurt, orkestra şefliğini Murat Cem Orhan, koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi, ADSO Müdürü İbrahim Sezer de başkemancı olarak sahneye çıktı.

Eserde, Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaşadıklarının orkestra ve koro eşliğinde anlatıldı. Fotoğraflarıyla da desteklenen eserde, savaş alanından bir ülkenin yoktan var edilişinde Atatürk ün altı erdemi olan öğrenme tutkusu, özgüven, doğa ve hayvan sevgisi, değişime inanmak, takım ruhu ve insan sevgisinin önemi konu edildi. Atatürk'ü anmanın yolunun, sadece onu hatırlamakla değil erdemlerinin taşıyıcısı olan görevini üstlenmekle ancak olabileceğinin altı çizildi. Eserde yer alan 'Her şey inanmakla başlar, buradaki herkes ve ben; biziz Atatürk' ifadesi ise eserin ana temasını oluşturdu.

Salonu dolduran izleyicilerin pür dikkatle dinlediği anlatımlı eserin sonunda orkestra, koro şefleri, orkestra ve koro üyeleri ayakta alkışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.