Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?

YAŞAM 21.03.2020 - 18:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?

Korona salgınına rağmen halkın her gün sigara almaya çıkmasına, barbekü partisi yapmasına, evlere kuaför çağrılmasına, hep birlikte koşulmasına isyan eden İtalya’nın Delia belediye başkanı Bancheri, “Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?” diye isyan etti.

HABERİMİZ VAR – Korona salgının her gün yüzlerce can almaya başladığı İtalya’da Delia kasabasının belediye başkanı Gianfilippo Bancheri, vatandaşlara, “Evlerde toplanırsanız, alışveriş için her gün dışarı çıkarsanız, her şey nasıl güzel olacak?” diye seslendi. Başkan Bancheri Facobook hesabı üzerinden yayınladığı videoda kendisini isyan etme noktasına getiren gözlemlerini paylaştı. İnsanların “Her şey güzel olacak” yazılı pankartlar, posterler yaptığını söyleyen başkan, “Gerekli şeyleri almak için 10 günde bir alışverişe çıkmamız gerekirken, her şey normalmiş gibi her gün alışverişe çıkarsanız her şey nasıl güzel olacak?” diye sordu.   ‘HER GÜN SİGARA ALMAYA GİTMEYİN’   Başkan Bancheri isyanını şöyle sürdürdü: “Sigara içiyor olabilirsiniz, bu beni ilgilendirmez ama bir çıkışınızda bolca sigara almak yerine her gün sigara almak için markete giderseniz içinde bulunduğumuz durum nasıl düzelecek? Size evde kalmanızı söylediğim halde her gün istasyona gidip benzin alırsanız nasıl düzelecek? Evinize kuaför çağırıp saçınızı yaptırmaya devam ederseniz durum nasıl iyileşecek? Bu durumda saçınıza yaptırmanın ne anlamı var? Hepiniz koşu yapmak için dışarı çıkarsanız durum nasıl düzelecek?”   ‘NE OLDU DA HEPİNİZ KOŞUYORSUNUZ?’   Herkesin çok stres altında olduğu mazeretini dile getirdiğini söyleyen başkan, “20 yıldır düzenli olarak koşuyorum. Şehrimizde toplasan 20 koşucu vardı. Şimdi ne oldu da hepiniz koşmaya bu kadar hevesli oldunuz? Koşmayı bu kadar mı seviyorsunuz? En son ilkokulda koşmuşsunuzdur herhalde. Şimdi niye koşuyorsunuz? Bugün pazar, birçok insan barbekü yapmak için dışarı çıkmış. Barbekü! Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdi.   EVLERDE BARBEKÜ PARTİSİNE İSYAN ETTİ   Bir de evlerinde parti yapan insanlar olduğunu belirten Bancheri, “Daha bugün gidip onlara engel olmak zorunda kaldım. ‘Biz sağlıklıyız, aynı apartmanda yaşıyoruz’ diyorlar. Virüs böyle yayılır işte. Evde kalmak demek ailenle evde kalmak demektir, komşunla evde parti vermek değil. Ne zamandan beri komşularımıza bu kadar düşkün olduk, onlarla bu kadar yakın olduk. Bazıları ‘Her şey güzel olacak’ posterleri hazırladıklarını söylüyor. Bir poster yapmak içini 20 kişi bir eve doluştunuz. Virüs işte bu şekilde yayılıyor” dedi. (Haber Merkezi)
Korona salgınına rağmen halkın her gün sigara almaya çıkmasına, barbekü partisi yapmasına, evlere kuaför çağrılmasına, hep birlikte koşulmasına isyan eden İtalya’nın Delia belediye başkanı Bancheri, “Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?” diye isyan etti.

HABERİMİZ VAR – Korona salgının her gün yüzlerce can almaya başladığı İtalya’da Delia kasabasının belediye başkanı Gianfilippo Bancheri, vatandaşlara, “Evlerde toplanırsanız, alışveriş için her gün dışarı çıkarsanız, her şey nasıl güzel olacak?” diye seslendi. Başkan Bancheri Facobook hesabı üzerinden yayınladığı videoda kendisini isyan etme noktasına getiren gözlemlerini paylaştı. İnsanların “Her şey güzel olacak” yazılı pankartlar, posterler yaptığını söyleyen başkan, “Gerekli şeyleri almak için 10 günde bir alışverişe çıkmamız gerekirken, her şey normalmiş gibi her gün alışverişe çıkarsanız her şey nasıl güzel olacak?” diye sordu.

 

‘HER GÜN SİGARA ALMAYA GİTMEYİN’

 

Başkan Bancheri isyanını şöyle sürdürdü: “Sigara içiyor olabilirsiniz, bu beni ilgilendirmez ama bir çıkışınızda bolca sigara almak yerine her gün sigara almak için markete giderseniz içinde bulunduğumuz durum nasıl düzelecek? Size evde kalmanızı söylediğim halde her gün istasyona gidip benzin alırsanız nasıl düzelecek? Evinize kuaför çağırıp saçınızı yaptırmaya devam ederseniz durum nasıl iyileşecek? Bu durumda saçınıza yaptırmanın ne anlamı var? Hepiniz koşu yapmak için dışarı çıkarsanız durum nasıl düzelecek?”

 

‘NE OLDU DA HEPİNİZ KOŞUYORSUNUZ?’

 

Herkesin çok stres altında olduğu mazeretini dile getirdiğini söyleyen başkan, “20 yıldır düzenli olarak koşuyorum. Şehrimizde toplasan 20 koşucu vardı. Şimdi ne oldu da hepiniz koşmaya bu kadar hevesli oldunuz? Koşmayı bu kadar mı seviyorsunuz? En son ilkokulda koşmuşsunuzdur herhalde. Şimdi niye koşuyorsunuz? Bugün pazar, birçok insan barbekü yapmak için dışarı çıkmış. Barbekü! Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdi.

 

EVLERDE BARBEKÜ PARTİSİNE İSYAN ETTİ

 

Bir de evlerinde parti yapan insanlar olduğunu belirten Bancheri, “Daha bugün gidip onlara engel olmak zorunda kaldım. ‘Biz sağlıklıyız, aynı apartmanda yaşıyoruz’ diyorlar. Virüs böyle yayılır işte. Evde kalmak demek ailenle evde kalmak demektir, komşunla evde parti vermek değil. Ne zamandan beri komşularımıza bu kadar düşkün olduk, onlarla bu kadar yakın olduk. Bazıları ‘Her şey güzel olacak’ posterleri hazırladıklarını söylüyor. Bir poster yapmak içini 20 kişi bir eve doluştunuz. Virüs işte bu şekilde yayılıyor” dedi. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.