Şoförler Odası davasında tutuklu sanık kalmadı

YEREL 06.03.2020 - 13:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Şoförler Odası davasında tutuklu sanık kalmadı

Antalya'da, 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiasıyla tutuklu yargılanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan ile yardımcısı Hasan Uysal tahliye edildi. Toplam 19 sanıklı davada tutuklu kalmadı.

haberimizvar.netEmniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 1 Temmuz'da Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el koyuldu. 10 şikayetçi ve 50 bilgi sahibinin ifadeleri doğrultusunda belirlenen şüpheli adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ifadesi alınan 12´si, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Aralarında dönemin oda başkanı Mehmet Ali Alkan, genel sekreter, oda çalışanları ile durak başkanı ve taksicilerinin bulunduğu sanıklar adliyeye sevk edildi. Alkan ile birlikte Hasan Uysal ve İsmail Demir tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargılama devam ederken İsmail Demir de tahliye edildi. 2'si tutuklu 19 sanığın yargılanmasına Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün de devam edildi. Mahkeme başkanının olmadığı duruşmaya üye başkanlık yaptı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Ali Alkan ve Hasan Uysal ile tutuksuz sanıklardan bazıları, şikayetçiler ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti de iki sanığı, ayda iki kez imza atma ve yurt dışına çıkma yasağı getirerek tahliye etti. Duruşma ileri tarihe ertelendi.    
Antalya'da, 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiasıyla tutuklu yargılanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan ile yardımcısı Hasan Uysal tahliye edildi. Toplam 19 sanıklı davada tutuklu kalmadı.

haberimizvar.netEmniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 1 Temmuz'da Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el koyuldu. 10 şikayetçi ve 50 bilgi sahibinin ifadeleri doğrultusunda belirlenen şüpheli adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ifadesi alınan 12´si, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Aralarında dönemin oda başkanı Mehmet Ali Alkan, genel sekreter, oda çalışanları ile durak başkanı ve taksicilerinin bulunduğu sanıklar adliyeye sevk edildi. Alkan ile birlikte Hasan Uysal ve İsmail Demir tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargılama devam ederken İsmail Demir de tahliye edildi.

2'si tutuklu 19 sanığın yargılanmasına Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün de devam edildi. Mahkeme başkanının olmadığı duruşmaya üye başkanlık yaptı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Ali Alkan ve Hasan Uysal ile tutuksuz sanıklardan bazıları, şikayetçiler ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti de iki sanığı, ayda iki kez imza atma ve yurt dışına çıkma yasağı getirerek tahliye etti. Duruşma ileri tarihe ertelendi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.