Tanıtım Ajansı seçime gidiyor

TURİZM 30.10.2019 - 13:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tanıtım Ajansı seçime gidiyor

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kurulu belirlemek için yapılacak seçimlerin yer ve tarihleri belli oldu

haberimizvar.net Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için yapılacak seçimlerim tarihini ve yerlerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı bilgiye göre, 29 Aralık 2019 tarihinde yapılacak seçimlerin yapılacağı yerler şu şekilde: 1.Marmara Bölgesi: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı / İstanbul 2.Akdeniz Bölgesi: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu / Antalya 3.İç Anadolu Bölgesi: Ankara Cer Modern Anafartalar Altınsoy Caddesi No:3 Sıhhıye –Altındağ / Ankara 4.Ege Bölgesi: İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Ergene Mahallesi 550 Sok No:33 Bornova / İzmir 5.Karadeniz Bölgesi: Trabzon Hammaizade İhsanbey Kültür Merkezi İskenderpaşa Sümer Sokak No:6 /Trabzon 6.Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Rektörlük Yakutiye / Erzurum 7.Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır İnaloğlu Caddesi Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi No:11 Yenişehir / Diyarbakır Tanıtım Ajansı'nda TÜRSAB'ı temsil edecek temsilci ise 1 Aralık 2019 tarihinde yapılacak TÜRSAB Genel Kurulunda belirlenecek. ADAYLAR SEÇİME NASIL KATILACAK? Konaklama tesislerini temsilen Tanıtım Ajansı'nın yönetiminde yer almak için aday olacak kişiler, bulundukları bölgelerde Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerdeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden tesislerin yetkililerinin imzasıyla aday olabilecek. İTİRAZLAR BAKANLIĞA YAPILACAK Ancak adayların seçime girme yeterliliği ile ilgili kafalarda soru işareti bulunuyor. Çünkü bir kişinin aday olma yeterliliğine sahip olup olamadığına son kertede Bakanlık karar verecek. Bölgedeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden otelcilerin aday göstereceği kişi, en ufak bir yanlışlıkta devre dışı kalabilecek. Yapılan itirazı inceleyecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda vereceği karar ise 'kesin' hükmünde olacak. OY KULLANMAK ZOR OLACAK Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtım Ajansı seçimlerini toplam Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri yerine her bölge için tek bir noktada yapacak. Bu durumun da seçime katılımı düşürmesi bekleniyor. Oy kullanmak isteyen Bolu'daki Bakanlık belgeli bir tesis Trabzon'a gitmek zorunda. Aynı şekilde, Hatay'daki bir kişi Antalya'ya, Hakkari'deki bir kişi ise Erzurum'a gidecek.
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kurulu belirlemek için yapılacak seçimlerin yer ve tarihleri belli oldu

haberimizvar.net Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için yapılacak seçimlerim tarihini ve yerlerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı bilgiye göre, 29 Aralık 2019 tarihinde yapılacak seçimlerin yapılacağı yerler şu şekilde:

1.Marmara Bölgesi: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı / İstanbul

2.Akdeniz Bölgesi: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu / Antalya

3.İç Anadolu Bölgesi: Ankara Cer Modern Anafartalar Altınsoy Caddesi No:3 Sıhhıye –Altındağ / Ankara

4.Ege Bölgesi: İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Ergene Mahallesi 550 Sok No:33 Bornova / İzmir

5.Karadeniz Bölgesi: Trabzon Hammaizade İhsanbey Kültür Merkezi İskenderpaşa Sümer Sokak No:6 /Trabzon

6.Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Rektörlük Yakutiye / Erzurum

7.Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır İnaloğlu Caddesi Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi No:11 Yenişehir / Diyarbakır

Tanıtım Ajansı'nda TÜRSAB'ı temsil edecek temsilci ise 1 Aralık 2019 tarihinde yapılacak TÜRSAB Genel Kurulunda belirlenecek.

ADAYLAR SEÇİME NASIL KATILACAK?

Konaklama tesislerini temsilen Tanıtım Ajansı'nın yönetiminde yer almak için aday olacak kişiler, bulundukları bölgelerde Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerdeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden tesislerin yetkililerinin imzasıyla aday olabilecek.

İTİRAZLAR BAKANLIĞA YAPILACAK

Ancak adayların seçime girme yeterliliği ile ilgili kafalarda soru işareti bulunuyor. Çünkü bir kişinin aday olma yeterliliğine sahip olup olamadığına son kertede Bakanlık karar verecek. Bölgedeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden otelcilerin aday göstereceği kişi, en ufak bir yanlışlıkta devre dışı kalabilecek. Yapılan itirazı inceleyecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda vereceği karar ise 'kesin' hükmünde olacak.

OY KULLANMAK ZOR OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtım Ajansı seçimlerini toplam Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri yerine her bölge için tek bir noktada yapacak. Bu durumun da seçime katılımı düşürmesi bekleniyor. Oy kullanmak isteyen Bolu'daki Bakanlık belgeli bir tesis Trabzon'a gitmek zorunda. Aynı şekilde, Hatay'daki bir kişi Antalya'ya, Hakkari'deki bir kişi ise Erzurum'a gidecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.