Tarımsal üretime gönüllü danışman

GÜNDEM 14.07.2020 - 14:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Tarımsal üretime gönüllü danışman

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Vahap Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sebze Üretim Projesi’ne ‘gönüllü’ danışmanlık yaptı. Mart ayından beri devam eden projenin her aşamasında yeralan Tuncer, fide temininden zirai mücadeleye kadar her konuda projede görev aldı.

haberimizvar.net- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayından bu yana süren Sebze Üretim Projesi sonuç vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Pendik Göçbeyli Köyü’nde düzenlenen ‘Hasat Bayramı’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB, bu koca coğrafyada, ilk defa ‘Hasat Bayramı' yapıyor. 16 milyon insanın, sanki sadece tüketici tarafı konuşuluyor. Halbuki bizim 960 mahallemizin 151 tanesi köy. Köyleri hem üretken hem refah düzeyi yüksek, hem de her hizmetten anında faydalanabilen bir hale getirmek zorundayız. Atatürk'ün dediği gibi, ‘Köylü milletin efendisidir' sözüne layık olalım” demişti.   TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE Proje kapsamında 9 ilçede, 83 mahallede, yaklaşık 3 milyon 600 bin fide dağıttıklarını aktaran İmamoğlu, “Seneye daha fazla destek olacağız sizlere. Göreceksiniz, vatandaş, sizin ürettiğinizi almak için kuyruğa girecek” ifadelerini kullanmıştı. İşte İmamoğlu’nun bahsettiği bu projenin danışmanlığını Antalya Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Vahap Tuncer yaptı. Projenin Türkiye genelinde örnek teşkil edebileceğini belirten Tuncer, “Proje gündeme geldiğinde bizden de yardım istediler. Biz de tarıma, tarımsal üretime destek anlamında tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Fide temininden, zirai mücadeleye, hasada varıncaya kadar her aşamada projenin Antalya ayağı olarak hizmet verdik” dedi.   SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI Benzer projelerin olması halinde Türkiye’nin neresinde olursa olsun aynı şekilde destek vermeye devam edeceğini de sözlerine ekleyen Tuncer, bu faaliyetini sosyal medya hesabında ise şu sözlerle paylaştı: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayından bu yana süren her aşamasında planlama, teknik ve lojistik destek verdiğimiz Sebze Üretim Projesi’nde mutlu sona ulaştık. Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Hasat Bayramı ile üreticinin ürünü artık tüketici ile buluşmaya hazır. Üreticinin yüzü  gülüyor. Biz mi? Birlikte başarabilmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Söylemiştik, yaptık.”          
Antalya Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Vahap Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sebze Üretim Projesi’ne ‘gönüllü’ danışmanlık yaptı. Mart ayından beri devam eden projenin her aşamasında yeralan Tuncer, fide temininden zirai mücadeleye kadar her konuda projede görev aldı.

haberimizvar.net- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayından bu yana süren Sebze Üretim Projesi sonuç vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Pendik Göçbeyli Köyü’nde düzenlenen ‘Hasat Bayramı’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB, bu koca coğrafyada, ilk defa ‘Hasat Bayramı' yapıyor. 16 milyon insanın, sanki sadece tüketici tarafı konuşuluyor. Halbuki bizim 960 mahallemizin 151 tanesi köy. Köyleri hem üretken hem refah düzeyi yüksek, hem de her hizmetten anında faydalanabilen bir hale getirmek zorundayız. Atatürk'ün dediği gibi, ‘Köylü milletin efendisidir' sözüne layık olalım” demişti.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Proje kapsamında 9 ilçede, 83 mahallede, yaklaşık 3 milyon 600 bin fide dağıttıklarını aktaran İmamoğlu, “Seneye daha fazla destek olacağız sizlere. Göreceksiniz, vatandaş, sizin ürettiğinizi almak için kuyruğa girecek” ifadelerini kullanmıştı. İşte İmamoğlu’nun bahsettiği bu projenin danışmanlığını Antalya Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Vahap Tuncer yaptı. Projenin Türkiye genelinde örnek teşkil edebileceğini belirten Tuncer, “Proje gündeme geldiğinde bizden de yardım istediler. Biz de tarıma, tarımsal üretime destek anlamında tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Fide temininden, zirai mücadeleye, hasada varıncaya kadar her aşamada projenin Antalya ayağı olarak hizmet verdik” dedi.

 

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Benzer projelerin olması halinde Türkiye’nin neresinde olursa olsun aynı şekilde destek vermeye devam edeceğini de sözlerine ekleyen Tuncer, bu faaliyetini sosyal medya hesabında ise şu sözlerle paylaştı: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayından bu yana süren her aşamasında planlama, teknik ve lojistik destek verdiğimiz Sebze Üretim Projesi’nde mutlu sona ulaştık. Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Hasat Bayramı ile üreticinin ürünü artık tüketici ile buluşmaya hazır. Üreticinin yüzü  gülüyor. Biz mi? Birlikte başarabilmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Söylemiştik, yaptık.”    

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.