Tıp dünyasında 5 can kaybı

GÜNDEM 02.04.2020 - 16:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Tıp dünyasında 5 can kaybı

Profesör Taşcıoğlu’nun vefatı üzerine açıklama yapan Mehmet Ziya Mocan, bunun aynı fakültede üçüncü ölüm olduğunu söyledi. Cerrahpaşa Tıp eski öğretim üyesi Feriha Öz ve TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral da korona sebebiyle hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- Korona virüs salgını nedeniyle tıp dünyasından da acı haberler gelmeye başladı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu’nun vefatının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan, bunun Çapa’daki üçüncü doktor kaybı olduğunu belirtti. Mocan, daha önce de Prof. Dr. Fevzi Aksoy ve Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nun hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu üç akademisyenin dışında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz (87) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral (68) da korona sebebiyle hayatını kaybetti. Feriha Öz’ün ölüm haberini, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen sosyal medya hesabında duyurdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden diş hekimi Mustafa Oral’ın vefatını da TDB açıkladı.   ‘DOKTORLARDA ÇOK KAYIP VAR’   Korona virüs testi sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Profesör Cemil Taşcıoğlu, dün hayatını kaybetmişti. Cemil Taşçıoğlu’nun ölümünün ardından açıklama yapan Ziya Mocan, bunun Çapa’daki üçüncü doktor kaybı olduğunu kaydetti. Doktorlardan çok kayıpların olduğunu söyleyen Mocan, “Çapa Tıp Fakültesi’nde koronada bu üçüncü can kaybı. Hepsine Allah rahmet eylesin. Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.   VİRÜSÜ HASTASINDAN KAPTI   Yaklaşık 1 hafta önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Muğla’nın Milas ilçesindeki 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne başvuran diş hekimi Mustafa Oral, yapılan korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı. Burada bir süre tedavi altında kalan Oral, önceki gün sabah saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek, yoğun bakım servisine kaldırıldı. Mustafa Oral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oral’ın İzmir’de özel muayenehanesinin bulunduğu eşinin de karantina altında olduğu öğrenilirken, virüsü bir hastasından kaptığı iddia edildi.   TDB’DEN YAPILAN AÇIKLAMA   Oral’ın ölümünün ardından bir açıklama yayımlayan Türk Diş Hekimleri Birliği, “TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral’ı kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm diş hekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür. Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral’ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi. 
Profesör Taşcıoğlu’nun vefatı üzerine açıklama yapan Mehmet Ziya Mocan, bunun aynı fakültede üçüncü ölüm olduğunu söyledi. Cerrahpaşa Tıp eski öğretim üyesi Feriha Öz ve TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral da korona sebebiyle hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- Korona virüs salgını nedeniyle tıp dünyasından da acı haberler gelmeye başladı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu’nun vefatının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan, bunun Çapa’daki üçüncü doktor kaybı olduğunu belirtti. Mocan, daha önce de Prof. Dr. Fevzi Aksoy ve Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nun hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu üç akademisyenin dışında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz (87) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral (68) da korona sebebiyle hayatını kaybetti. Feriha Öz’ün ölüm haberini, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen sosyal medya hesabında duyurdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden diş hekimi Mustafa Oral’ın vefatını da TDB açıkladı.

 

‘DOKTORLARDA ÇOK KAYIP VAR’

 

Korona virüs testi sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Profesör Cemil Taşcıoğlu, dün hayatını kaybetmişti. Cemil Taşçıoğlu’nun ölümünün ardından açıklama yapan Ziya Mocan, bunun Çapa’daki üçüncü doktor kaybı olduğunu kaydetti. Doktorlardan çok kayıpların olduğunu söyleyen Mocan, “Çapa Tıp Fakültesi’nde koronada bu üçüncü can kaybı. Hepsine Allah rahmet eylesin. Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.

 

VİRÜSÜ HASTASINDAN KAPTI

 

Yaklaşık 1 hafta önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Muğla’nın Milas ilçesindeki 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne başvuran diş hekimi Mustafa Oral, yapılan korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı. Burada bir süre tedavi altında kalan Oral, önceki gün sabah saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek, yoğun bakım servisine kaldırıldı. Mustafa Oral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oral’ın İzmir’de özel muayenehanesinin bulunduğu eşinin de karantina altında olduğu öğrenilirken, virüsü bir hastasından kaptığı iddia edildi.

 

TDB’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

 

Oral’ın ölümünün ardından bir açıklama yayımlayan Türk Diş Hekimleri Birliği, “TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral’ı kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm diş hekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür. Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral’ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.