Türkan Şoray'da 'Hürrem' prömiyeri

KÜLTÜR 19.02.2020 - 12:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türkan Şoray'da 'Hürrem' prömiyeri

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Agora Gençlik Senfoni Orkestrası'nın Türkan Şoray Kültür Merkezi'ndeki konserini izledi. Joseph Haydn'ın 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirdiği konser, ayakta alkışlandı.

haberimizvar.net-Müzik alanında eğitim gören müzisyenler ile tıp, mimarlık, mühendislik gibi fen bilimlerinde okuyup müzikle ileri düzeyde ilgilenerek kendini yetiştirmiş gençlerden oluşan Agora Gençlik Senfoni Orkestrası, Antalya turnesi kapsamında Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Murat Ömür Tuncer'in şefliğini yaptığı orkestraya, piyanoda Buğra Yüksel eşlik etti.  'Viyana'da Osmanlı İzleri' başlıklı konseri Başkan Uysal da ilgiyle takip etti. Joseph Haydn'ın 63 numaralı 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirildiği konserde Nevit Kodallı'nın 'Telli Turna Süiti' ve Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' ve 12 numaralı piyano konçertosu eserleri de çalındı. Orkestranın nefes kesen performansı, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Agora Gençlik Senfoni Orkestrası'nın Türkan Şoray Kültür Merkezi'ndeki konserini izledi. Joseph Haydn'ın 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirdiği konser, ayakta alkışlandı.

haberimizvar.net-Müzik alanında eğitim gören müzisyenler ile tıp, mimarlık, mühendislik gibi fen bilimlerinde okuyup müzikle ileri düzeyde ilgilenerek kendini yetiştirmiş gençlerden oluşan Agora Gençlik Senfoni Orkestrası, Antalya turnesi kapsamında Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Murat Ömür Tuncer'in şefliğini yaptığı orkestraya, piyanoda Buğra Yüksel eşlik etti.

 'Viyana'da Osmanlı İzleri' başlıklı konseri Başkan Uysal da ilgiyle takip etti. Joseph Haydn'ın 63 numaralı 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirildiği konserde Nevit Kodallı'nın 'Telli Turna Süiti' ve Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' ve 12 numaralı piyano konçertosu eserleri de çalındı. Orkestranın nefes kesen performansı, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.