Türkiye’nin “Mendili Kekik Kokuyor” olacak!

19.02.2020 - 13:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türkiye’nin “Mendili Kekik Kokuyor” olacak!

Evet, Türkiye’de Mart ayında bir kekik kokusu duyulacak ama en çok da Antalya’da diye düşünüyorum… Çünkü Çanakkale Destanı’nın farklı bir öyküsünün konu alındığı, 6 Mart’ta vizyona girecek olan “Mendilim Kekik Kokuyor” filminin bazı bölümleri Antalya – Kemer’de ve Akseki’de çekildi. Hatta oyuncu kadrosunda yakinen tanıdığım, çok sevdiğim, başarılarıyla gurur duyduğum kızımız, genç yetenek Zehra Ece Aral da rol alıyor. Film bizim sayılır yani, dolayısıyla tüm Antalya’yı, vizyon süresince sinema salonlarına davet ediyorum…

haberimizvar.net-Yıllardır birçok sinema filmine, defalarca konu olan Çanakkale Savaşı'nın bu kez aşk, dostluk ve kekik kokulu bir hikayesi beyaz perdeye taşındı. İlk defa 'Mendilim Kekik Kokuyor' filmi ile daha savaşamadan esir kampına düşen Türk gençlerinin duygu yüklü hikayesi konu edildi bu filmde...  Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülü alan A. Kadir Bozkurt imzalı bu sıra dışı senaryo, Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun’nun yönetimi ve başarılı oyuncu kadrosuyla hayata geçirildi.  Yapımcılığını Kadriye Özden'in (Sistem Medya Prodüksiyon) üstlendiği bu evrensel destanın uluslararası kadrosunda başrolleri Willma Elles ve Mehmet Çevik paylaşıyor. Alman, İskoç, Rus, Belçikalı, Özbek ve Türk oyuncuların bulunduğu çok uluslu oyuncu kadrosunda Devrim Yakut, Mike Mitchell, Başar Alemdar, Çetin Büyükakın, Hakan Devrim Göztepe Tarık Bayrak, Şaban Türkekül, Azer Şelte, Gürkan Çolaker, Hakan Bozyiğit, Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin ve Antalya’nın sanatçısı Zehra Ece Aral yer alıyor.  Size kısaca, sürprizini de bozmayacak şekilde, filmin hikayesinden bahsedeyim… Yıl 1915... Amca çocukları Hasan ve Yusuf 15-16 yaşlarında iki genç. İkisi de kasabanın en güzel kızı Elif'e sevdalı. Bu aşk üçgeni sürerken savaşın ayak izleri kasabaya kadar ulaşıyor. Hasan ve Yusuf, yüreklerinde Elif’in aşkıyla birlikte, Çanakkale Savaşı’na gönüllü asker olarak giden gençlerin arasına katılıyorlar. Cepheye yaptıkları bu yolculuk sırasında şans eseri kasabalarından hemşerileri olan Rüstem çavuş ile karşılaşıyorlar. Rüstem, çocukları cepheye götürürken Anzak askerlerine esir düşüyorlar. Esir kampında bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da vatanları için her türlü fedakarlığa göğüs geriyorlar. İşte böylesine duygu yüklü, naif ve hüzünlü bir hikaye bu… Hem kahramanlık, hem dostluk, hem aşk var içinde…  Bu özel hikaye ile tüm Türkiye’yi bir kekik kokusunun alacağına ben kesin gözüyle bakıyorum ve merakla bekliyorum. Antalya’da bir gala planlanıyor mu, bilemiyorum ama bana sorarsanız mutlaka olmalı. Olsa da olmasa da ben 6 Mart’ta filmi izliyor olacağım tabi… Sizlerinde de bu güzel projeye sahip çıkacağınıza inanıyorum.  Sinemalarda görüşmek üzere…
Evet, Türkiye’de Mart ayında bir kekik kokusu duyulacak ama en çok da Antalya’da diye düşünüyorum… Çünkü Çanakkale Destanı’nın farklı bir öyküsünün konu alındığı, 6 Mart’ta vizyona girecek olan “Mendilim Kekik Kokuyor” filminin bazı bölümleri Antalya – Kemer’de ve Akseki’de çekildi. Hatta oyuncu kadrosunda yakinen tanıdığım, çok sevdiğim, başarılarıyla gurur duyduğum kızımız, genç yetenek Zehra Ece Aral da rol alıyor. Film bizim sayılır yani, dolayısıyla tüm Antalya’yı, vizyon süresince sinema salonlarına davet ediyorum…

haberimizvar.net-Yıllardır birçok sinema filmine, defalarca konu olan Çanakkale Savaşı'nın bu kez aşk, dostluk ve kekik kokulu bir hikayesi beyaz perdeye taşındı. İlk defa 'Mendilim Kekik Kokuyor' filmi ile daha savaşamadan esir kampına düşen Türk gençlerinin duygu yüklü hikayesi konu edildi bu filmde...

 Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülü alan A. Kadir Bozkurt imzalı bu sıra dışı senaryo, Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun’nun yönetimi ve başarılı oyuncu kadrosuyla hayata geçirildi.

 Yapımcılığını Kadriye Özden'in (Sistem Medya Prodüksiyon) üstlendiği bu evrensel destanın uluslararası kadrosunda başrolleri Willma Elles ve Mehmet Çevik paylaşıyor. Alman, İskoç, Rus, Belçikalı, Özbek ve Türk oyuncuların bulunduğu çok uluslu oyuncu kadrosunda Devrim Yakut, Mike Mitchell, Başar Alemdar, Çetin Büyükakın, Hakan Devrim Göztepe Tarık Bayrak, Şaban Türkekül, Azer Şelte, Gürkan Çolaker, Hakan Bozyiğit, Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin ve Antalya’nın sanatçısı Zehra Ece Aral yer alıyor.

 Size kısaca, sürprizini de bozmayacak şekilde, filmin hikayesinden bahsedeyim…

Yıl 1915... Amca çocukları Hasan ve Yusuf 15-16 yaşlarında iki genç. İkisi de kasabanın en güzel kızı Elif'e sevdalı. Bu aşk üçgeni sürerken savaşın ayak izleri kasabaya kadar ulaşıyor. Hasan ve Yusuf, yüreklerinde Elif’in aşkıyla birlikte, Çanakkale Savaşı’na gönüllü asker olarak giden gençlerin arasına katılıyorlar. Cepheye yaptıkları bu yolculuk sırasında şans eseri kasabalarından hemşerileri olan Rüstem çavuş ile karşılaşıyorlar. Rüstem, çocukları cepheye götürürken Anzak askerlerine esir düşüyorlar. Esir kampında bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da vatanları için her türlü fedakarlığa göğüs geriyorlar.

İşte böylesine duygu yüklü, naif ve hüzünlü bir hikaye bu… Hem kahramanlık, hem dostluk, hem aşk var içinde…

 Bu özel hikaye ile tüm Türkiye’yi bir kekik kokusunun alacağına ben kesin gözüyle bakıyorum ve merakla bekliyorum. Antalya’da bir gala planlanıyor mu, bilemiyorum ama bana sorarsanız mutlaka olmalı. Olsa da olmasa da ben 6 Mart’ta filmi izliyor olacağım tabi… Sizlerinde de bu güzel projeye sahip çıkacağınıza inanıyorum.

 Sinemalarda görüşmek üzere…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.