Üniversitelerde uzaktan eğitim 23 Mart’ta başlıyor

EĞİTİM 18.03.2020 - 11:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Üniversitelerde uzaktan eğitim 23 Mart’ta başlıyor

Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, imkana sahip üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinin 23 Mart’ta başlayacağını duyurdu. Saraç, TRT tarafından YÖK’e bir kanal tahsis edileceğini ve bu kanalda ortak dersler yayınlanacağını belirtti.

haberimizvar.net-  Korona virüsü sebebiyle üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verilmesi sonrasında uzaktan eğitim sürecine ilişkin ilk açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç “23 Mart’ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart’ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır” ifadelerini kullandı.   123 ÜNİVERSİTEDE UZEM VAR   123 üniversitede Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunduğunu açıklayan Saraç, “Önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz ‘Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme’ dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır” dedi.   YÖK’E TELEVİZYON KANALI   YÖK Başkanı Saraç, üniversitelerde vizelerin online yapılması konusunda her üniversitenin bu kararı kendisinin vermesinin doğru olacağını kaydetti. Saraç, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından YÖK’e bir kanal tahsis edileceğini ve kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin hedef aldığı ortak dersler yayınlanacağını belirtti.  
Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, imkana sahip üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinin 23 Mart’ta başlayacağını duyurdu. Saraç, TRT tarafından YÖK’e bir kanal tahsis edileceğini ve bu kanalda ortak dersler yayınlanacağını belirtti.

haberimizvar.net-  Korona virüsü sebebiyle üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verilmesi sonrasında uzaktan eğitim sürecine ilişkin ilk açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç “23 Mart’ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart’ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

123 ÜNİVERSİTEDE UZEM VAR

 

123 üniversitede Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunduğunu açıklayan Saraç, “Önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz ‘Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme’ dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır” dedi.

 

YÖK’E TELEVİZYON KANALI

 

YÖK Başkanı Saraç, üniversitelerde vizelerin online yapılması konusunda her üniversitenin bu kararı kendisinin vermesinin doğru olacağını kaydetti. Saraç, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından YÖK’e bir kanal tahsis edileceğini ve kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin hedef aldığı ortak dersler yayınlanacağını belirtti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.