Veliler ve öğrencilerden eylem

EĞİTİM 10.09.2019 - 11:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Veliler ve öğrencilerden eylem

Antalya'nın Kaş İlçesi’nde bir grup öğrenci velisi, çocuklarının bulunduğu sınıfların bölünüp, başka sınıflarla birleştirilmesine tepki için eylem yaptı

haberimizvar.net Kaş Merkez İlk ve Ortaokulu ile Çerçiler Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda sınıfların bölünüp, başka sınıflarla birleştirildiğini ve çocuklarının arkadaşlarından ayrıldığını belirten veliler, durumu protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan veliler ve çocukları ellerinde 'Biz eğitimde tasarruf istemiyoruz', 'Sınıfıma lütfen dokunmayın', 'Sınıfımı ve arkadaşlarımı geri verin', 'Öğretmenimi geri istiyorum, yoksa okula gitmeyeceğim', 'Sınıfımdan ayrılmak istemiyorum', 'Öğretmenimi ve arkadaşlarımı geri istiyorum' yazılı pankartlar taşıdı. ÇOCUKLARIN SINIFLARI BÖLÜNDÜ Grup adına basın açıklamasını okuyan Hatice Eriş, Tasarım ve Beceri Atölyesi açmak için çocuklarının bulunduğu sınıfların bölündüğünü söyledi. Çocuklarının kurban edildiğini öne süren Hatice Eriş, "Bu çalışma yapılırken hiç kimseye haber verilmemiştir. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk düşünülen atölyelerin açılmasını sınıfları dağıtarak mı hayal etmiştir acaba? Sorun bu atölyeler için yer açmaksa, bunu eğitimin paydaşı olan biz velilerle konuşabilirlerdi. Bu sorun çocuklarımızın psikolojisi bozulmadan bizlerin de katkısıyla farklı biçimde çözüme kavuşabilirdi. Her sorunda biz velilerden yardım isteyen eğitim yöneticileri çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konuda niye bize bilgi vermiyor? Çocuklarımızın kurban edilmesine razı olmayacağız. Tasarım ve Beceri Atölyeleri açmak bizim çocuklarımızı kurban etmek mi? Bu keyfi uygulamaya asla boyun eğmeyeceğiz, haklarımızı yasal zeminde arayacağız" dedi. Basın açıklaması çocukların söylediği şarkılarla sona erdi.      
Antalya'nın Kaş İlçesi’nde bir grup öğrenci velisi, çocuklarının bulunduğu sınıfların bölünüp, başka sınıflarla birleştirilmesine tepki için eylem yaptı

haberimizvar.net Kaş Merkez İlk ve Ortaokulu ile Çerçiler Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda sınıfların bölünüp, başka sınıflarla birleştirildiğini ve çocuklarının arkadaşlarından ayrıldığını belirten veliler, durumu protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan veliler ve çocukları ellerinde 'Biz eğitimde tasarruf istemiyoruz', 'Sınıfıma lütfen dokunmayın', 'Sınıfımı ve arkadaşlarımı geri verin', 'Öğretmenimi geri istiyorum, yoksa okula gitmeyeceğim', 'Sınıfımdan ayrılmak istemiyorum', 'Öğretmenimi ve arkadaşlarımı geri istiyorum' yazılı pankartlar taşıdı.

ÇOCUKLARIN SINIFLARI BÖLÜNDÜ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hatice Eriş, Tasarım ve Beceri Atölyesi açmak için çocuklarının bulunduğu sınıfların bölündüğünü söyledi. Çocuklarının kurban edildiğini öne süren Hatice Eriş, "Bu çalışma yapılırken hiç kimseye haber verilmemiştir. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk düşünülen atölyelerin açılmasını sınıfları dağıtarak mı hayal etmiştir acaba? Sorun bu atölyeler için yer açmaksa, bunu eğitimin paydaşı olan biz velilerle konuşabilirlerdi. Bu sorun çocuklarımızın psikolojisi bozulmadan bizlerin de katkısıyla farklı biçimde çözüme kavuşabilirdi. Her sorunda biz velilerden yardım isteyen eğitim yöneticileri çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konuda niye bize bilgi vermiyor? Çocuklarımızın kurban edilmesine razı olmayacağız. Tasarım ve Beceri Atölyeleri açmak bizim çocuklarımızı kurban etmek mi? Bu keyfi uygulamaya asla boyun eğmeyeceğiz, haklarımızı yasal zeminde arayacağız" dedi.

Basın açıklaması çocukların söylediği şarkılarla sona erdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.