Yoksulluk sınırında artış

EKONOMİ 05.08.2019 - 16:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yoksulluk sınırında artış

Birleşik Kamu İş Sendikası, dört kişilik ailenin açlık sınırının, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 oranında azalarak 2 bin 658 liradan 2 bin 626 liraya indiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı ise yüzde 1,18 artarak, 9 bin 246 liradan, 9 bin 355 liraya yükseldi.

haberimizvar.net Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ar-Ge birimi KAMU-AR'ın, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk hissi duymadan karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları esas alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz ayı sonuçları açıklandı.  YÜKSELİŞ SÜRÜYOR Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, araştırmaya göre dört kişilik ailenin açlık sınırının bir önceki aya göre yüzde 1, 2 oranında azalarak 2 bin 658 liradan 2 bin 626 liraya indiğini, söyledi. Balık, açlık sınırının yedi aylık dönemde ise yüzde 11, 5 oranında arttığını kaydetti.  Yoksulluk sınırının yükselişinin sürdüğünü belirten Balık, yüzde 1,18 oranında artarak,  9 bin 246 liradan 9 bin 355 liraya yükseldiğini dile getirdi. Yoksulluk sınırındaki yedi aylık artışın ise yüzde 7,75 olduğunu söyleyen Balık, temmuz sonu itibarıyla son bir yıllık dönemde ise açlık sınırının yüzde 23,3, yoksulluk sınırının yüzde 18,23 oranında arttığını ifade etti.   
Birleşik Kamu İş Sendikası, dört kişilik ailenin açlık sınırının, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 oranında azalarak 2 bin 658 liradan 2 bin 626 liraya indiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı ise yüzde 1,18 artarak, 9 bin 246 liradan, 9 bin 355 liraya yükseldi.

haberimizvar.net Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ar-Ge birimi KAMU-AR'ın, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk hissi duymadan karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları esas alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz ayı sonuçları açıklandı. 

YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, araştırmaya göre dört kişilik ailenin açlık sınırının bir önceki aya göre yüzde 1, 2 oranında azalarak 2 bin 658 liradan 2 bin 626 liraya indiğini, söyledi. Balık, açlık sınırının yedi aylık dönemde ise yüzde 11, 5 oranında arttığını kaydetti.  Yoksulluk sınırının yükselişinin sürdüğünü belirten Balık, yüzde 1,18 oranında artarak,  9 bin 246 liradan 9 bin 355 liraya yükseldiğini dile getirdi. Yoksulluk sınırındaki yedi aylık artışın ise yüzde 7,75 olduğunu söyleyen Balık, temmuz sonu itibarıyla son bir yıllık dönemde ise açlık sınırının yüzde 23,3, yoksulluk sınırının yüzde 18,23 oranında arttığını ifade etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.