Zübeyde Hanım’ı andılar

GÜNDEM 14.01.2020 - 18:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Zübeyde Hanım’ı andılar

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı anma töreni CHP İl Kadın Kolları’nın organizasyonuyla gerçekleşti.

haberimizvar.net-CHP Antalya İl Kadın Kolları Türkiye Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı ölümünün 97’nci yılında andı. Anma törenine CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve YOL-İŞ Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Antalya Cumhuriyet Kadınları, Türk Anneler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Antalya Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği (ANŞOYAD), Bestekar Kültür Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği, Antalya Alevi Kültür Derneği, Antalya Serikliler Derneği, CHP Antalya, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı. KUMBUL’DAN DUYGU DOLU YORUM Işıklar Caddesi üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Anıtı önünde yapılan anma töreninde konuşan İl Başkanı Kumbul, “Sen cepheye gidersin, benim yüreğim bunu bilir. Senin için dua ediyorum, bil. Ve de Mustafam zaferi ele almadan dönme. Ben seni beklemeyi bilirim. Zübeyde Hanım'ın aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.” diye konuştu. DEVECİ KONUŞTU Deveci, “17 yıl süreyle cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal için annesi vatandı. Vatanı kurtarmak, annesini kurtarmaktı. Ne mutlu onu doğuran anaya, ne mutlu ona sahip olan Türk Milletine. Ne mutlu ki Ona erken yaşta babasız büyüttüğü bir evlada, vatan ve insan sevgisinin yanında, bir millete önderlik yapacak özgüveni ve cesareti vermeyi başarıp Türk ulusuna ve dünyaya armağan etti. Yetiştirdiğin evlatla bir milletin kaderini değiştirdin. O evlat ki özgürlüğünü isteyen tüm milletlere cesaret verdi ve örnek oldu” dedi.  Deveci’nin ardından Türk Anneler Derneği Başkanı İnci Savran ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, Zübeyde Hanım’ı anlatan konuşmalar gerçekleştirdi.  
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı anma töreni CHP İl Kadın Kolları’nın organizasyonuyla gerçekleşti.

haberimizvar.net-CHP Antalya İl Kadın Kolları Türkiye Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı ölümünün 97’nci yılında andı. Anma törenine CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve YOL-İŞ Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Antalya Cumhuriyet Kadınları, Türk Anneler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Antalya Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği (ANŞOYAD), Bestekar Kültür Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği, Antalya Alevi Kültür Derneği, Antalya Serikliler Derneği, CHP Antalya, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı.

KUMBUL’DAN DUYGU DOLU YORUM

Işıklar Caddesi üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Anıtı önünde yapılan anma töreninde konuşan İl Başkanı Kumbul, “Sen cepheye gidersin, benim yüreğim bunu bilir. Senin için dua ediyorum, bil. Ve de Mustafam zaferi ele almadan dönme. Ben seni beklemeyi bilirim. Zübeyde Hanım'ın aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.” diye konuştu.

DEVECİ KONUŞTU

Deveci, “17 yıl süreyle cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal için annesi vatandı. Vatanı kurtarmak, annesini kurtarmaktı. Ne mutlu onu doğuran anaya, ne mutlu ona sahip olan Türk Milletine. Ne mutlu ki Ona erken yaşta babasız büyüttüğü bir evlada, vatan ve insan sevgisinin yanında, bir millete önderlik yapacak özgüveni ve cesareti vermeyi başarıp Türk ulusuna ve dünyaya armağan etti. Yetiştirdiğin evlatla bir milletin kaderini değiştirdin. O evlat ki özgürlüğünü isteyen tüm milletlere cesaret verdi ve örnek oldu” dedi.  Deveci’nin ardından Türk Anneler Derneği Başkanı İnci Savran ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, Zübeyde Hanım’ı anlatan konuşmalar gerçekleştirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.