Hablemitoğlu suikastinde kritik gelişme

GÜNDEM 16.12.2019 - 14:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hablemitoğlu suikastinde kritik gelişme

Devlet içerisinde Fethullah Gülen yapılanmasını raporlaştırdıktan sonra 2002 yılında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısının Ukrayna’da yakalandığı bildirildi. Eşi Şengül Hablemitoğlu, “Henüz net bir şey yok, sadece güçlü şüpheli diyelim” diyerek öğleden sonra açıklama yapacağını duyurdu.

haberimizvar.net-18 Aralık 2002 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrasında yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nin faili 17 yıldır bulunamadı. DHA’nın haberine göre, Hablemitoğlu’nun katil zanlılarından biri Ukrayna’da yakalandı. Şüpheli N.G.B.’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı rütbesiyle görev yaptığı ve TSK’dan ihraç edildiği bildirildi. N.G.B’nin, Hablemitoğlu soruşturmasında HTS kayıtlarından tespit edildiği kaydedildi.  N.G.B.’nin, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün’ün yakalama kararı ve Interpol’ün kırmızı bülten çıkartması sonrası Ukrayna güvenlik güçlerinin özel operasyonuyla 10 Temmuz’da gözaltına aldığı bildirildi. Şüpheli N.G.B. hakkında Ukrayna’da yaklaşık 3 ay süren tutukluluğunun ardından mahkemeden ev hapsi kararı verildiği, Türkiye’ye iade edilmesi için de Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın devrede olduğu kaydedildi. EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısının yakalandığının basına yansımasının ardından eşi Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamasında “Henüz net bir şey yok” diyen Şengül Hablemitoğlu, şunları kaydetti: “Bu kısa açıklama bir ön bilgilendirme olsun. Soruşturma dosyasına dair avukatımız aracılığı ile ben de son dakika olarak geçen bu bilgiye vakıfım. Ancak henüz net bir şey yok, sadece güçlü şüpheli diyelim. Öğleden sonra bir açıklamamız olacak. Sevgi ve saygılarımla...” (Dayanışma Ağı)
Devlet içerisinde Fethullah Gülen yapılanmasını raporlaştırdıktan sonra 2002 yılında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısının Ukrayna’da yakalandığı bildirildi. Eşi Şengül Hablemitoğlu, “Henüz net bir şey yok, sadece güçlü şüpheli diyelim” diyerek öğleden sonra açıklama yapacağını duyurdu.

haberimizvar.net-18 Aralık 2002 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrasında yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nin faili 17 yıldır bulunamadı. DHA’nın haberine göre, Hablemitoğlu’nun katil zanlılarından biri Ukrayna’da yakalandı. Şüpheli N.G.B.’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı rütbesiyle görev yaptığı ve TSK’dan ihraç edildiği bildirildi. N.G.B’nin, Hablemitoğlu soruşturmasında HTS kayıtlarından tespit edildiği kaydedildi. 

N.G.B.’nin, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün’ün yakalama kararı ve Interpol’ün kırmızı bülten çıkartması sonrası Ukrayna güvenlik güçlerinin özel operasyonuyla 10 Temmuz’da gözaltına aldığı bildirildi. Şüpheli N.G.B. hakkında Ukrayna’da yaklaşık 3 ay süren tutukluluğunun ardından mahkemeden ev hapsi kararı verildiği, Türkiye’ye iade edilmesi için de Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın devrede olduğu kaydedildi.

EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısının yakalandığının basına yansımasının ardından eşi Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamasında “Henüz net bir şey yok” diyen Şengül Hablemitoğlu, şunları kaydetti:

“Bu kısa açıklama bir ön bilgilendirme olsun. Soruşturma dosyasına dair avukatımız aracılığı ile ben de son dakika olarak geçen bu bilgiye vakıfım. Ancak henüz net bir şey yok, sadece güçlü şüpheli diyelim. Öğleden sonra bir açıklamamız olacak. Sevgi ve saygılarımla...” (Dayanışma Ağı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.