Haiti’de depremde

GÜNDEM 17.08.2021 - 11:01, Güncelleme: 17.08.2021 - 11:01
 

Haiti’de depremde

Cumartesi günü Haiti açıklarında meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 1429’a yükseldi. Yaralı sayısı 6 bin 900’ü aştı.

haberimizvar.net-  Haiti açıklarında cumartesi günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 1419’a yükseldi, yaralı sayısı ise 6 bin 900’ü aştı. En az 37 bin 312 hane yıkıldı. Yetkililer, ülkede büyük bir yıkımın yaşandığını belirterek, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Depremin ardından tropikal fırtınanın da etkisini göstermesiyle, birçok bölgede sel ve su baskınlarının olduğu kaydedildi.   SAHRA HASTANELERİ KURULDU  Başta Les Cayes kasabası olmak üzere, sarsıntıdan hastanelerin de etkilendiği ülkede farklı kentlerde sahra hastaneleri kuruldu. Başkent Port-au-Prince’in yaklaşık 150 kilometre batısında yer alan Les Cayes’de, hasar görmeyen sağlık merkezlerinde de kapasitenin dolduğu aktarıldı. Yaralıların, hastane otoparklarında kurulan çadırlarda tedavi gördüğü belirtildi.  
Cumartesi günü Haiti açıklarında meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 1429’a yükseldi. Yaralı sayısı 6 bin 900’ü aştı.

haberimizvar.net-  Haiti açıklarında cumartesi günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 1419’a yükseldi, yaralı sayısı ise 6 bin 900’ü aştı. En az 37 bin 312 hane yıkıldı. Yetkililer, ülkede büyük bir yıkımın yaşandığını belirterek, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Depremin ardından tropikal fırtınanın da etkisini göstermesiyle, birçok bölgede sel ve su baskınlarının olduğu kaydedildi. 

 SAHRA HASTANELERİ KURULDU

 Başta Les Cayes kasabası olmak üzere, sarsıntıdan hastanelerin de etkilendiği ülkede farklı kentlerde sahra hastaneleri kuruldu. Başkent Port-au-Prince’in yaklaşık 150 kilometre batısında yer alan Les Cayes’de, hasar görmeyen sağlık merkezlerinde de kapasitenin dolduğu aktarıldı. Yaralıların, hastane otoparklarında kurulan çadırlarda tedavi gördüğü belirtildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.