Halkevleri’nden ulaşım raporu

YEREL 10.01.2020 - 11:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Halkevleri’nden ulaşım raporu

Antalya Halkevleri’nin hazırladığı ulaşım raporunda kent halkının toplu ulaşımı pahalı ve yetersiz bulduğu belirtildi. Ankete katılanların yüzde 75,7’si toplu ulaşımın konforlu olmadığını, yüzde 63,5’i de güvenli bulmadığını dile getirdi.

haberimizvar.net-Antalya Halkevleri’nin bin kişiyle yapılan anket sonrasında hazırladığı ulaşım raporu açıklandı. Antalya’da Aralık ayı içinde yapılan ankete göre kent halkı toplu ulaşımı pahalı, yetersiz buluyor ve bir çözüm bekliyor. Antalya Halkevi tarafından yapılan anket çalışması bir rapor haline getirilerek, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç’a teslim edildi. DEMOKRATİK YEREL YÖNETİM Halkevleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi Başkanı Hüseyin Ayçiçek ve yöneticiler, Başkan Tonguç’u makamında ziyaret ederek anketin sonuçlarını paylaştı. Tonguç, Halkevleri’ne yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, şubat ayında yapılması planlanan “Ulaşım Çalıştayı”na da çağırdı. Halkın yerel yönetimlere demokratik katılım ilişkisi kurmanın bir aracı olarak bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Halkevi yönetimi de, halkçı bir belediye ve demokratik bir yerel yönetimin oluşturulmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini de belirtti. ULAŞIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK Halkevi yöneticileri görüşmeden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım İzleme ve Çağrı Merkezin’i de gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Antalya Halkevi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat ayında düzenlenecek olan “Antalya Ulaşım Çalıştayı”na da katılarak ulaşım sorunun çözülmesinde katkılarını sunacak. 1000 KİŞİYLE ANKET YAPTIRILDI Antalya Halkevi tarafından Aralık 2019 tarihinde ilgili mercilere iletmek amacıyla, Antalya’da ulaşım hizmetlerinde yaşanan sorunları tespit etmek, halkın talep, öneri ve eleştirilerini içeren bir çalışma gerçekleştirildi. Gerek internet üzerinden, gerek yüz yüze yapılan ulaşım anketine 449 çalışan, 221 emekli, 153 öğrenci, 40 öğretmen, 81 kişi 65 yaş üstü, 56 diğer olmak üzere 1000 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,5’i kadın olduğu görülmektedir. Ankete katılanların yüzde 72,5’i aktif şekilde toplu taşıma araçlarını kullandığı görülmektedir. Ayrıca yüzde 90,8’i otobüs, yüzde 9,2’si tramvay kullandığını belirtmiştir. Yüzde 23,8’i her gün aktarmalı ulaşım kullandığını beyan ederken, bunların 67,5’i 1 kez, yüzde 28,1’i de 2 kez kullandığını belirtmiştir. ANKETTEN ÇARPICI SONUÇLAR Antalya Halkevi anketine katılanların yüzde 56,8’i yaşadığı bölgede ulaşım hizmetinin yetersiz olduğunu düşünüyor. Yüzde 68,5’i ulaşım hizmetlerinden memnun olmadığını belirtti. Yüzde 79,1’i ulaşım hizmetlerinin pahalı olduğunu söyledi. Yüzde 56,3’ü duraklarda otobüs bekleme süresinin uzun olduğundan yakındı. Yüzde 58,7’si Antalyakart dolum noktalarını yeterli bulurken, yüzde 41,’ü ise yetersiz olduğunu beyan etti. Yüzde 75,7’si toplu taşıma hizmetlerini konforlu olmadığını, yüzde 63,5’i de toplu taşıma hizmetlerini güvenli bulmadığını dile getirdi. Yüzde 55’i bir ulaşım seferinde 30-60 dakika arası zaman harcadığını söyledi. Yüzde 75,6’sı da şoför ve vatman iletişiminden memnun olmadığını kaydetti. 
Antalya Halkevleri’nin hazırladığı ulaşım raporunda kent halkının toplu ulaşımı pahalı ve yetersiz bulduğu belirtildi. Ankete katılanların yüzde 75,7’si toplu ulaşımın konforlu olmadığını, yüzde 63,5’i de güvenli bulmadığını dile getirdi.

haberimizvar.net-Antalya Halkevleri’nin bin kişiyle yapılan anket sonrasında hazırladığı ulaşım raporu açıklandı. Antalya’da Aralık ayı içinde yapılan ankete göre kent halkı toplu ulaşımı pahalı, yetersiz buluyor ve bir çözüm bekliyor. Antalya Halkevi tarafından yapılan anket çalışması bir rapor haline getirilerek, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç’a teslim edildi.

DEMOKRATİK YEREL YÖNETİM

Halkevleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi Başkanı Hüseyin Ayçiçek ve yöneticiler, Başkan Tonguç’u makamında ziyaret ederek anketin sonuçlarını paylaştı. Tonguç, Halkevleri’ne yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, şubat ayında yapılması planlanan “Ulaşım Çalıştayı”na da çağırdı. Halkın yerel yönetimlere demokratik katılım ilişkisi kurmanın bir aracı olarak bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Halkevi yönetimi de, halkçı bir belediye ve demokratik bir yerel yönetimin oluşturulmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini de belirtti.

ULAŞIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Halkevi yöneticileri görüşmeden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım İzleme ve Çağrı Merkezin’i de gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Antalya Halkevi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat ayında düzenlenecek olan “Antalya Ulaşım Çalıştayı”na da katılarak ulaşım sorunun çözülmesinde katkılarını sunacak.

1000 KİŞİYLE ANKET YAPTIRILDI

Antalya Halkevi tarafından Aralık 2019 tarihinde ilgili mercilere iletmek amacıyla, Antalya’da ulaşım hizmetlerinde yaşanan sorunları tespit etmek, halkın talep, öneri ve eleştirilerini içeren bir çalışma gerçekleştirildi. Gerek internet üzerinden, gerek yüz yüze yapılan ulaşım anketine 449 çalışan, 221 emekli, 153 öğrenci, 40 öğretmen, 81 kişi 65 yaş üstü, 56 diğer olmak üzere 1000 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,5’i kadın olduğu görülmektedir.

Ankete katılanların yüzde 72,5’i aktif şekilde toplu taşıma araçlarını kullandığı görülmektedir. Ayrıca yüzde 90,8’i otobüs, yüzde 9,2’si tramvay kullandığını belirtmiştir. Yüzde 23,8’i her gün aktarmalı ulaşım kullandığını beyan ederken, bunların 67,5’i 1 kez, yüzde 28,1’i de 2 kez kullandığını belirtmiştir.

ANKETTEN ÇARPICI SONUÇLAR

Antalya Halkevi anketine katılanların yüzde 56,8’i yaşadığı bölgede ulaşım hizmetinin yetersiz olduğunu düşünüyor. Yüzde 68,5’i ulaşım hizmetlerinden memnun olmadığını belirtti. Yüzde 79,1’i ulaşım hizmetlerinin pahalı olduğunu söyledi. Yüzde 56,3’ü duraklarda otobüs bekleme süresinin uzun olduğundan yakındı. Yüzde 58,7’si Antalyakart dolum noktalarını yeterli bulurken, yüzde 41,’ü ise yetersiz olduğunu beyan etti. Yüzde 75,7’si toplu taşıma hizmetlerini konforlu olmadığını, yüzde 63,5’i de toplu taşıma hizmetlerini güvenli bulmadığını dile getirdi. Yüzde 55’i bir ulaşım seferinde 30-60 dakika arası zaman harcadığını söyledi. Yüzde 75,6’sı da şoför ve vatman iletişiminden memnun olmadığını kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.