‘ Halkın sırtından inin’

GÜNDEM 06.10.2019 - 16:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘ Halkın sırtından inin’

Elektriğe yapılan son yüzde 15’lık zam, Antalya Halkevi tarafından Attalos Meydanı’nda protesto edildi. Basın açıklaması öncesi konuşma yapan Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç “Yandaş enerji şirketlerinin borçlarını biz ödemeyeceğiz. Bütün bu krizin yükünü halka yükleyemezsiniz, halkın sırtından inin” dedi

haberimizvar.net- Antalya Halkevi, elektriğe son yapılan yüzde 15 zam üzerine Attalos Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 3 AYDA 2 ZAM Kitle adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Ayçiçek “Zam yağmuru devam ediyor. Elektriğe 3 ay sonra ikinci kez yüzde 15 zam yapıldı, geçtiğimiz Temmuz’da da yüzde 15 yapılmıştı. Kışa girerken yoksul halkın temel ısınma aracı olan elektriğe üç ayda toplamda yüzde 32 zam yapması, AKP’nin krizi halkın sırtına yüklemekte ne kadar acımasız davrandığının göstergesidir.” dedi ENERJİ ÜRETİMİ KAMULAŞTIRILMALIDIR Enerji üretimi ve dağıtımının kamulaştırılması gerektiğine vurgu yapan Ayçiçek, şöyle devam etti: “Kamu kaynaklarının şirketlere peşkeş çekilmesine son verilmelidir. Enerji üretimi ve dağıtımı acilen kamulaştırılmalı ve asgari insani tüketim miktarı olan 230 kWh elektrik halka ücretsiz sağlanmalıdır.” BORÇLARI ÖDEMEYİZ Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç ise, “Yandaş enerji şirketlerinin borçlarını biz ödemeyeceğiz. Bütün bu krizin yükünü halka yükleyemezsiniz, halkın sırtından inin” dedi.
Elektriğe yapılan son yüzde 15’lık zam, Antalya Halkevi tarafından Attalos Meydanı’nda protesto edildi. Basın açıklaması öncesi konuşma yapan Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç “Yandaş enerji şirketlerinin borçlarını biz ödemeyeceğiz. Bütün bu krizin yükünü halka yükleyemezsiniz, halkın sırtından inin” dedi

haberimizvar.net- Antalya Halkevi, elektriğe son yapılan yüzde 15 zam üzerine Attalos Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

3 AYDA 2 ZAM
Kitle adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Ayçiçek “Zam yağmuru devam ediyor. Elektriğe 3 ay sonra ikinci kez yüzde 15 zam yapıldı, geçtiğimiz Temmuz’da da yüzde 15 yapılmıştı. Kışa girerken yoksul halkın temel ısınma aracı olan elektriğe üç ayda toplamda yüzde 32 zam yapması, AKP’nin krizi halkın sırtına yüklemekte ne kadar acımasız davrandığının göstergesidir.” dedi

ENERJİ ÜRETİMİ KAMULAŞTIRILMALIDIR
Enerji üretimi ve dağıtımının kamulaştırılması gerektiğine vurgu yapan Ayçiçek, şöyle devam etti: “Kamu kaynaklarının şirketlere peşkeş çekilmesine son verilmelidir. Enerji üretimi ve dağıtımı acilen kamulaştırılmalı ve asgari insani tüketim miktarı olan 230 kWh elektrik halka ücretsiz sağlanmalıdır.”
BORÇLARI ÖDEMEYİZ
Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç ise, “Yandaş enerji şirketlerinin borçlarını biz ödemeyeceğiz. Bütün bu krizin yükünü halka yükleyemezsiniz, halkın sırtından inin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.