Hasta hakları yok sayılıyor!

SAĞLIK 26.10.2022 - 23:40, Güncelleme: 26.10.2022 - 23:40
 

Hasta hakları yok sayılıyor!

26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, hasta haklarının, iyi hekimlik ve temel insan haklarından ayrı tutulamayacağını söyledi.

haberimizvar.net- Hükümet tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla; sağlık hizmeti sunumunun devletin görevleri arasından çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Taha Karaman, ‘’ Sağlık haktır ve ücretsiz olmalıdır ancak AKP iktidarında ‘Paran Kadar Sağlık’ anlayışı hakim olmuştur.  Sağlığın piyasalaştırılması, hastanın müşteri, hekimin tüccar, hastanelerin ticarethane gibi görülmesine neden olmuştur.  Hasta Hakları bütünüyle yok sayılmıştır” dedi MÜCADELEMİZ SÜRECEK Hastaların nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için bu anlayışın değişmesi gerektiğini vurgulayan Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hasta haklarının tam olarak gerçekleşebilmesi için herkes için eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hakkı talebimizi her zaman dile getiriyoruz. Bu talebi yinelemekten ve bu hedef için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.” 
26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, hasta haklarının, iyi hekimlik ve temel insan haklarından ayrı tutulamayacağını söyledi.

haberimizvar.net- Hükümet tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla; sağlık hizmeti sunumunun devletin görevleri arasından çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Taha Karaman, ‘’ Sağlık haktır ve ücretsiz olmalıdır ancak AKP iktidarında ‘Paran Kadar Sağlık’ anlayışı hakim olmuştur.  Sağlığın piyasalaştırılması, hastanın müşteri, hekimin tüccar, hastanelerin ticarethane gibi görülmesine neden olmuştur.  Hasta Hakları bütünüyle yok sayılmıştır” dedi

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Hastaların nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için bu anlayışın değişmesi gerektiğini vurgulayan Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hasta haklarının tam olarak gerçekleşebilmesi için herkes için eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hakkı talebimizi her zaman dile getiriyoruz. Bu talebi yinelemekten ve bu hedef için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.