Hayvansever kadın şoföre mobbing ve ceza iddiası

YAŞAM 24.08.2019 - 20:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hayvansever kadın şoföre mobbing ve ceza iddiası

Engelli ve yavru olduğu için evde bırakamadığı 2 kediyi her gün yanında taşıyarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yapan Filiz Karatepe’nin, kedilerini yanında taşıdığı için amirleri tarafından para cezasına çarptırıldığı iddia edildi

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak otobüs şoförlüğü yapan Filiz Karatepe’nin kedilerini yanında taşımasına birçok kişiden destek gelirken, Karatape’nin kullandığı otobüste seyahat eden Elif Selçuk isimli bir vatandaş Karatepe’nin aslında çok büyük zorluklar yaşadığını iddia etti. ‘GÜLER YÜZLÜ ŞOFÖR GÖRDÜM’ Selçuk, başından geçen olayı şu şekilde anlattı, “Bu hanımefendinin aracına bindim biraz önce. Antalya’ya yeni geldiğim için Antalya Kart’ımı doldurmaya vaktim olmamıştı, fakat belki içinde bir kullanımlık vardır diye düşünerek kartımı cihaza okuttum ve yetersiz bakiye uyarısı aldım cihazdan. Böyle olabilme ihtimaline karşın evden çıkmadan önce diğer yedek kartı almıştım zaten yanıma. Tam bu esnada şoför hanım seslenip, “Hiç önemli değil yoksa buyurun geçebilirsiniz” dedi. Kafamı kaldırıp baktım ve güler yüzlü, naif ve sevecen yaklaşımlı bir kadın şoför gördüm. Ve bir kez daha dedim ‘Antalya’mı çok seviyorum’ diye fakat 2 dakika geçmeden araç değişikliği yapacağımızı söyledi ve ne olduğunu anlamadan diğer araca geçtik.” MOBBİNGE UĞRUYOR İDDİASI Karatepe’nin elindeki kedi pusetini gördüğünü belirten Selçuk, “Hemen gittim yanına. ‘Kedilerinizle mi seyahat ediyorsunuz?’ diye sordum. Meğer ne dertliymiş, ne zor durumda bırakmışlar kadıncağızı. İş arkadaşlarının cinsiyetçi yaklaşımdan tutun da, tepesinden klima suyu damlatan, kapıları bozuk araç vermeye kadar daha birçok konu da çektirmeye devam ediyorlarmış kadına. Bu da yetmez gibi iş yerindeki sokak köpeğine bile ondan başka su veren yokmuş. Sırf bu yüzden bile kadına ha bire çatmışlar. İki tane engelli kedisi var, onlarla seyahat etmek zorunda kalıyor. Biri görme engelli, biri de felçliymiş. Onları evde yalnız bırakınca sürekli bir yerlere sıkışıyorlarmış, çaresiz kalmış ve yanına almış diye 400 TL para cezası kesmiş amirleri. Yakında işimden de atarlar, eminim diyor” diyerek Karatepe’nin kendisine yaşadığı zorlukları anlattığını belirtti. Antalya Büyükşehri Belediyesi’ne seslenen Selçuk, “Lütfen tüm bu olan bitenlere sessiz kalmasın kimse. Ayrımcılık isteyen yok, emin olun. Kadının toplumdaki yerini bu denli yok sayan bir ülkede yaşamak istemiyorum. Hele bu kadar sevdiğim bir ilde tüm bu sorunların son bulmasını umu” ediyorum dedi.  
Engelli ve yavru olduğu için evde bırakamadığı 2 kediyi her gün yanında taşıyarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yapan Filiz Karatepe’nin, kedilerini yanında taşıdığı için amirleri tarafından para cezasına çarptırıldığı iddia edildi

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak otobüs şoförlüğü yapan Filiz Karatepe’nin kedilerini yanında taşımasına birçok kişiden destek gelirken, Karatape’nin kullandığı otobüste seyahat eden Elif Selçuk isimli bir vatandaş Karatepe’nin aslında çok büyük zorluklar yaşadığını iddia etti.

‘GÜLER YÜZLÜ ŞOFÖR GÖRDÜM’

Selçuk, başından geçen olayı şu şekilde anlattı, “Bu hanımefendinin aracına bindim biraz önce. Antalya’ya yeni geldiğim için Antalya Kart’ımı doldurmaya vaktim olmamıştı, fakat belki içinde bir kullanımlık vardır diye düşünerek kartımı cihaza okuttum ve yetersiz bakiye uyarısı aldım cihazdan. Böyle olabilme ihtimaline karşın evden çıkmadan önce diğer yedek kartı almıştım zaten yanıma. Tam bu esnada şoför hanım seslenip, “Hiç önemli değil yoksa buyurun geçebilirsiniz” dedi. Kafamı kaldırıp baktım ve güler yüzlü, naif ve sevecen yaklaşımlı bir kadın şoför gördüm. Ve bir kez daha dedim ‘Antalya’mı çok seviyorum’ diye fakat 2 dakika geçmeden araç değişikliği yapacağımızı söyledi ve ne olduğunu anlamadan diğer araca geçtik.”

MOBBİNGE UĞRUYOR İDDİASI

Karatepe’nin elindeki kedi pusetini gördüğünü belirten Selçuk, “Hemen gittim yanına. ‘Kedilerinizle mi seyahat ediyorsunuz?’ diye sordum. Meğer ne dertliymiş, ne zor durumda bırakmışlar kadıncağızı. İş arkadaşlarının cinsiyetçi yaklaşımdan tutun da, tepesinden klima suyu damlatan, kapıları bozuk araç vermeye kadar daha birçok konu da çektirmeye devam ediyorlarmış kadına. Bu da yetmez gibi iş yerindeki sokak köpeğine bile ondan başka su veren yokmuş. Sırf bu yüzden bile kadına ha bire çatmışlar. İki tane engelli kedisi var, onlarla seyahat etmek zorunda kalıyor. Biri görme engelli, biri de felçliymiş. Onları evde yalnız bırakınca sürekli bir yerlere sıkışıyorlarmış, çaresiz kalmış ve yanına almış diye 400 TL para cezası kesmiş amirleri. Yakında işimden de atarlar, eminim diyor” diyerek Karatepe’nin kendisine yaşadığı zorlukları anlattığını belirtti. Antalya Büyükşehri Belediyesi’ne seslenen Selçuk, “Lütfen tüm bu olan bitenlere sessiz kalmasın kimse. Ayrımcılık isteyen yok, emin olun. Kadının toplumdaki yerini bu denli yok sayan bir ülkede yaşamak istemiyorum. Hele bu kadar sevdiğim bir ilde tüm bu sorunların son bulmasını umu” ediyorum dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.